Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (599)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: Kvalitný film. Silné herecké obsadenie a dej, ktorý sa vyvíja a kľukatie, pričom má dobrý spád a zachycuje veľmi širokú časť životov hlavných hrdinov pútavo a zaujimavo. Vtipné a nekompromisne tvrdé životné situácie a ich vplyv na vývoj a rast štyroch chlapcov podané veľmi emotívne. V malých okamihoch jemne zdlhavé pasáže trošku spomaľujú tempo, na druhej strane má film množstvo veľmi silných miest a tak je celkovo náboj filmu výborný. Bacon, Hoffman a De Niro sú vynikajúci. 4.5* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi silnému hereckému obsazení vévodí brilantní záporák a sadisticky perverzní bachař Kevin Bacon, a pak...až ti ostatní. Brad Pitt je herecky zdatný a umí filmu dát osobité kouzlo. Pomsta, která umí s divákem zamávat a která se zavrtá do mozku, protože je brilantně, citlivě a s přehledem natočena. Skvělý film. 100% ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Jediné, čím mě tento film překvapil, bylo „rozvržení“ herců. Tak nějak jsem očekával, že ty největší hvězdy – tj. Hoffman, De Niro, Pitt a Bacon – budou hrát právě čtyři hlavní synky. I když představa Dustina Hoffmana jako vrstevníka Brada Pitta... . Jenže vše bylo jinak a myslím, že jejich obsazení do zdánlivě vedlejších rolí Spáčům moc prospělo. Na rozdíl od nudně všední režie vršící jedno klišé za druhým. Nepochopitelná pro mě byla neustálá dramatická hudba – více komornosti by neuškodilo. Naopak scénář v jistých hollywoodských mezích funguje a ke konci možná i uvěříte, že se něco podobného fakticky někdy stalo. Nabízí se srovnání se Znásilněním, ale tohle je delší a okázalejší. Bohužel. 75% Zajímavé komentáře: Tommy987, PALINO, plagjoklas ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jiného, ale zklamaný vůbec nejsem. Čekal jsem, že půjde o pomstu dozorci, který je jako děti týral. O plánování pomsty, o tom, jak ho dostanou atd. Ale nebylo. Líbil se mi správňácký kněz Robert De Niro a menší, ale perfektně zahraná role "opilého" právníka od Dustina Hoffmana (u mě má symbolického Oscara za vedlejší roli). Nejvíc "bodů" si u mě získal soudní proces. Katarze se konala. # příběh 9 | hudba 6 | humor 1 | akce 1 | napětí 5 | pustil bych si znovu 7 ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Samotné zpracování jsem nedokázal vždy přijmout bezvýhradně: Přehnaná spousta voiceoverů (během první půlhodiny přítomných snad po každé krátké scéně, někdy i uprostřed scény!) mě celkem štvala – ze začátku jsem si místy připadal jak u rozhlasového čtení doplněného o pohyblivé obrázky. Částečně mi i přes hezkou myšlenku o přátelství a jedinečnosti společného okamžiku nesedl úplný závěr, když v sestřihu s opulentní hudbou až pateticky povyšuje dojetí z dočasného happy endu nad zkratkovitě podaným reálným dovršením příběhu. Jenže u mě nakonec zvítězil příběh... silný a bohatý příběh, který díky mnoha postavám a řádce zvratů by klidně obstál i v ještě rozsáhlejším zpracování. Vidět Spáče nebo i nedávno zhlédnutou Tajemnou řeku kdysi v dětství, nejspíš by ve mně některé scény s poznáním hrozby zneužívání dětí zanechaly menší trauma... Nepříjemně mě dostala gradace potrhlých klukovských žertů až do menší kriminality s tragedií na konci a ještě více mě přikovala celá část z děsivé polepšovny ve stylu totalitní věznice. Hodně zajímavé bylo sledovat, nakolik se jistí pachatelé stávají v průběhu děje díky jiným událostem rovněž oběťmi (a později zas obráceně), a zastavit se nad (ne)smyslem a možnými následky přímočáré pomsty. Oceňuji, nakolik film zůstává k závěru zneklidňující. Levinson se jako režisér vyznamenal temnými flashbacky, jindy zcela odlišnou atmosféru pěkně dotváří dobovou hudbou. Dojmy mi výrazně povedla i trojice hereckých legend: De Niro, Gassman a Hoffman; zvláště Robert De Niro jako kněz dokázal na menším prostoru vystřihnout nezapomenutelný výkon, dostalo mě jeho charisma a schopnost podat složité myšlenkové pochody v dlouhých mlčenlivých pohledech. [75%] ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení museli Brad Renfro (mladý Michael) a Joe Perrino (mladý Shakes) nosit barevné kontaktní čočky, aby měli stejnou barvu očí jako Brad Pitt (Michael) a Jason Patric (Shakes), kteří hráli jejich postavy jako dospělí. (Listeroman)

Reklama

Reklama