Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

(seriál)
  • USA Lost in Space
Trailer 1
USA, (2018–2021), 23 h 18 min (Minutáž: 39–66 min)

Hrají:

Mina Sundwall, Molly Parker, Toby Stephens, Parker Posey, Maxwell Jenkins, Taylor Russell, Ignacio Serricchio, Amelia Burstyn, Raza Jaffrey, Ajay Friese (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě se rodina Robinsonových navzdory všemu pouští do boje o přežití a šanci na útěk. Kolem ale číhá plno nebezpečí. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (176)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Základ je pristúpiť nato, že sledujete rodinný seriál, kde najdôležitejší je pátos a rodinné hodnoty. SPOILERy! A jediná vec, ktorú máte vo svete Stratených vo vesmíre istú, že nikto z nich nikdy neumrie. Aj keď to každú časť vyzerá, že zomrú aspoň traja (prípadne všetci), alebo keď dokonca naozaj zomrú, vždy sa to nejak nakoniec spraví a prežije aj ten robot.  A tolerujete to, pretože ste si Robinsonovcov obľúbili, všetci sú charakterovo rozdielni, nepríliš iritujúci, a všetci rovnako odhodlaní. Je to taký príjemný chlapecký seriál na nedeľu ráno. Užil som si ho (aj napriek/vďaka  dvojročnému čakaniu, ktoré nám corona pripravila, po jednom z najdrsnejších cliffhangerov, čo televízia zažila). Obľúbené postavy: Judy, dr. Smith. Obľúbená epizóda: S02 E10. ()

Nykrous 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Don West (Ignacio Serricchio), zde má velmi těžký úkol udržet příšerné herectví a otravnost ostatních postav na svých bedrech. Bez něj a snad Penny bych to asi nevydržel sledovat. Všichni tu hrozně přehrávají a každý zde mluví a kouká do dáli jako nějaký filosof. Do toho to všichni říkají tím úplně stejným stylem. Slovo Robinson jsem tu slyšel snad milionkrát (Hlavně když si Robinsonovi mezi sebou řekli vícekrát celým jménem než jen křestním) a už mi to drásalo nervy. Rodina zde celkové funguje poměrně špatně a nerealisticky. Smithová, která měla potenciál se stát postavou, do které se nejlépe vcítím, tu je příšerně otravná a přehrává tak, že ji to nemůže nikdo věřit. Je tu brána za geniální a já umíral při každém jejím nápadu a při tom, jak ji to vyjde. Maureen taky příšerně zahraná a ještě k tomu je její postava taky k nevydržení. Scénář je něco tragického. Hustota zvratů a jejich klišovitost je na absolutním maximu. Když jsme v té nejlepší chvíli tak se něco posere. Naopak když jde do tuhého, tak jsou zachránění. Jasný, je to tak v každém seriálu, ale tady se prostě nestane, že by se to stalo jinak. Uměle a nefunkčně se to tím snaží zdramatizovat, ale akorát oddalují to co mě reálně zajímá. Ve 3. sérii se dost věcí značně zlepšilo. Planety, charaktery i zvraty. Celkový audiovizuál, ale hlavně vizuál je prostě vrchol v seriálové tvorbě. Celková záhada ohledně robotů mě také dost brala a objevilo se zde pár super momentů. Nějaké kladné emoce jsem přitom také pocítil. Konec dost velký bordel. 55% ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Divím se, že jsem se k tomu dostal až teď. Seriál je to rozhodně zajímavý. Ani jsem nečekal, že mě to tak chytne. Ukazuje nám rodinu Robinsonových, která ztroskotá při snaze o kolonizaci nové planety. Všem jde o život a čas utíká. Podaří se jim vůbec přežít první noc na této nehostinné planetě? O přežití jsou vlastně všechny další díly a série. Naše rodina se spojí s dalšími kolonisty ve snaze opustit planetu. Podaří se jim na svou stranu získat mimozemského robota, ale zbytek robotů je proti nim. Tento boj svádí vlastně až do konce, jen na jiných planetách. Je to fakt dobře udělané a hezky to kombinuje prvky rodiny a sci-fi. Celá rodina je sympatická a člověk jim fandí. Finále je přímo impozantní. "Pozor, nebezpečí!" ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nechajme sa prekvapiť, či Lost in Space skutočne skončili treťou sériou. Všetko sa dokonale uzavrelo, všetko dostalo zmysel. Ale stále by samozrejme bolo na čom stavať aj ďalej, predovšetkým po záverečnom zábere tretej série. Lost in Space je presne taký, aký má v rámci svojho subžánru rodinného sci-fi byť. Síce si ho asi viac užijete s dospievajúcimi potomkami, ale nie je problém si ho pozrieť v dospelom veku aj osamote. Len treba niektoré veci brať s rezervou a chápaním cieľovej skupiny. Ide o jednu zo seriálových výnimiek, kedy sa dej umelo nenaťahuje a všetko ide správnym tempom vpred. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Milé a potěšující, prostě sci-fi v duchu těch nejlepších tradic a literárních sci-fi děl z první poloviny 20. století. Jasně, spousta bizarních nelogičností může někomu pokazit dojem, ale osobně mám raději tyhle sci-fi, co si nehrají na žádná vyšší poselství. (Tím nezpochybňuji, že třeba 2001: Vesmírná odyssea je jiná liga). Líbily se mi i vesměs neokoukané tváře (Molly Parker, Parker Posey, Mina Sundwall... sakra, píšu tady samé ženské, no dobře, tak tedy ještě Robot :-) ). Prostě rodinná zábava s úžasnými exteriéry, ať už šlo o jakoukoliv planetu. ()

Galerie (711)

Zajímavosti (6)

  • Alfa Centauri je trojhvězda a svou vzdáleností 4,37 světelného roku také nejbližší hvězdný systém od sluneční soustavy. Na obydlené planetě ze třetí série si můžeme všimnout domů z části postavených 3D tiskárnou. (DJMaroko)
  • V 33 minúte má Peny (Mina Sundwall) v rukách za chrbtom obálku. Keď sa otočí, má ruky prázdne. V ďalšom zábere už opäť obálku drží. (Kuzlo)

Reklama

Reklama