Reklama

Reklama

Cobra Kai - Série 4

(série)
Trailer 4
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, 2021, 5 h 41 min (Minutáž: 28–46 min)

Hrají:

Ralph Macchio, Xolo Maridueña, William Zabka, Courtney Henggeler, Tanner Buchanan, Mary Mouser, Thomas Ian Griffith, Jacob Bertrand, Gianni DeCenzo (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Daniel a Johnny čelí stejnému nepříteli a rozhodnou se spolupracovat. Kreese si taky hledá spojence a ohlíží se při tom do minulosti. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (54)

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první řadě bod za to, že herci očividně intenzivně trénovali a jejich fyzické střety jsou lepší a lepší. Teď k tomu, jak je na tom čtvrtá řada obecně. Ano, některé témata jsou recyklována z předchozích řad a ano, postavy střídají věrnost větší rychlostí než rozdávají rány, ale (staro)nový padouch, neustále se přelévající hranice mezi dobrem a zlem, sympatické obsazení a kombinace humoru, nadhledu, dramatu a překvapivých zvratů stále funguje na výbornou. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Silverův návrat jsem se skutečně těšil. Byl jsem, ale zklamanej, že jde o jakousi jeho vyměklou verzi. Ovšem zklamání bylo vykompenzováno, když se vše začne vyvíjet jinak. A přesně tohle Cobra kai umí. Příběh se dokáže zlomit tak, jak nečekám a překvapit. Tak nějak se stalo tradicí, že sudé série jsou slabší, než liché, ale obojí hodnotím v přísných měřítkách, takže laťku to zvládá stále přeskočit. Náznaky toho, jak bude 5. série směřována jsou sice zajímavé, jen mám strach, aby to bylo stále zajímavé, protože už je málo z čeho čerpat z původní trilogie a na Next karate kid se asi navazovat nebude (ostatně tam není moc z čeho brát). Jinak mnohé odkazy jsou fajn, často zmiňovaný Rocky je tu správně, neboť se říká, že Karate kid je jeho teenage verzí (včetně stejného režiséra a skladatele). A schválně, komu došel odkaz názvu vína, které v prvních epizodách skopne Terry? ()

Reklama

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I čtvrtá série mého nečekaně milovaného seriálu (ano, kdo by čekal, že seriál založený na vtipu z HIMYM si mě tak moc omotá kolem prstu?) mistrně balancuje na hranici přiznané naivity, nostalgie a emociálního ohňostroje, kvůli čemuž se jedná o jednu z mála sérií, které chci prostě zhlédnout za jeden den, jelikož se nemohu nabažit. Postavy si nejde nezamilovat, a ačkoliv je stále jasným favoritem samotný Johnny, jehož neobratnost v dnešní době je jednoduše dokonalá, tak každá z nich postupně dostává různé vrstvy a všechny nějakým způsobem přirostou k srdci. A já chci stále víc! A to i přesto, že se z toho čím dál více stává telenovela. PS: LaRussová v Neo-stylu je zlato! ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série - (8,5/10). Cobra Kai je unikátní v tom, že z ní číší naprostá radost a předává to potom divákovi. Dokonale pracuje s vykreslováním postav a jejich vzájemných vztahů, které se každou sérii mění a vyvíjejí. Chápu, že pro někoho už to může být únavné, ale já jsem so toho zažraný pořád stejně jako u první série. Máme tady opět návrat jedné staré postavy a tou je Terry Silver. Upřímně jsem vůbec nečekal, že si bude pro sebe krást každou scénu, ve které se objeví. Fakt za mě nejlepší postava a jsem nadšený ze samotného konce. Co se týče soubojů, tak je to opět na vysoké úrovni a závěrečné souboje během turnaje oku lahodí. Opět a znova musím říct, že William Zabka je prostě Bůh a bez něj by byl seriál poloviční. Cobra Kai se pomalu, ale jistě stává mojí srdcovou záležitostí, takže doufám, že tvůrci nebudou dráždit hada bosou nohou a třeba to i v tom nejlepším ukončí. Nechci, aby to dopadlo jako třeba Vikingové. Nejlepší epizoda: Pád (S04E09) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Emócie tam stále fungujú a na tom jedinom mi asi záleží. Inak to veľmi pekne rastie a vyvíja sa. Najväčšou devízou seriálu je, že súbežne s deckami dospievajú aj starochovia. Učia sa novým veciam, porozumieť sami sebe a zároveň vytvoriť si nanovo rebríček hodnôt, ktorý im kedysi niekto vzal alebo dal. Znova sa to trošku pomiešalo a tí, čo stali na nesprávnej strane, už na nej nestoja oboma nohami a v tom je ten seriál vlastne najlepší. Finále je pekne napínavé a s dobrou choreografiou. A pritom si to udržiava vtip a nadhľad. Návrat Silvera je správne démonický a poprepájanosť s pôvodnou trilógiou jej veľmi prospieva. Z tohto raz bude kánonické dielo, ak sa začne rozprávať o príbehoch s témou bojových umení. Za mňa zase raz spokojnosť. 4.séria - 90% ()

Galerie (182)

Zajímavosti (5)

  • V poslednej scéne skopne Terry fľašu vína z bedne s nápisom "Kamen Estate Wines". Robert Mark Kamen bol scenáristom pôvodnej trilógie Karate Kid. (RigorMortis)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama