Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Pichloza 

všechny recenze uživatele

Já ty staré disneyovky prostě miluju. Tohle je za mě jeden z nejkrásnějších a aktuálně možná i jeden z nejlepších animáků ever, který táhne nádherná animace, sympatické postavy, jednoduchej a přesto krásnej příběh o dospívání a nalezení sebe sama a HLAVNĚ vyníkající hudba a vztah mezi Tarzanem a jeho mámou. Že mě ti dva dojmou hned v prvních dvaceti minutách filmu jsem opravdu nečekal. Škoda jen že dnes už se tyhle animáky s touhle animací a srdcem tolik netočí. ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě hodně odlišný Tarzan od toho, co vystupuje v úžasných knihách E.R.Burroughse. Tato disneyovka potěší na duši, i když nepatří mezi ty nejlepší. Jane v podání Minnie Driver je prostě kouzelná a říkejte si co chcete, ale sloni jsou nejlepší africká zvířata vůbec :-) Ze Sabora jde opravdu mráz po zádech a vůbec ta akce je na disneyovské poměry na jedničku. Dokonce i Claytonova smrt je docela otřesná. Film samotný bych nejspíš ohodnotila ***, avšak za krásnou hudbu Phila Collinse musím jednu * přidat. Strangers like me má krásný text, Son of man je neskutečně nabité energií a You'll be in my heart pohladí rozechvělou duši. ()

Reklama

alyssa18 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nejkrásnější disneyovka...zasměju se při tom, někdy uroním pár slz dojetí, srdce mi zaplave na romantické vlně...co víc si přát..:-) Že je tam asi hodně odchylek od předlohy, mi vůbec nevadí. Tohle je první verze Tarzana, se kterou jsem se seznámila, a jako taková bude pro mě vždycky "the best". ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Nádherné, vážně nádherné. Naprosto oceňuju, že postavy nezpívaly a písně hrály rádoby do vzduchu. Krásné písně, musím vyzvednout sountrack, protože u Disneyovek bývá trochu slabší. Disneovská animace je úžasná vždy, ale ta krásná příroda mě vážně dostává. Bylo to opravdu úchvatné prostředí. Všimli jste si, že mamka Goryla vypadá jako Bohdalka v Nesmrtelné tetě? :-D .. finální scéna s dědulou na lijáně je neskutečně vtipná. Prostě naprosto povedená pohádka. Bravo. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Příběh Tarzana mám hodně rád. Nejvíce asi z knih od Edgara Rice Burroughse, od kterého mám téměř celou jeho řadu. Filmových zpracování jsem ale prozatím mnoho neviděl. Začal jsem animovaným filmem z roku 1999 a byl hodně zklamán. Nosné části příběhu byly jak z rychlíku a to jen proto, aby udělaly místo nechytlavým písním, zběsilým a ukřičeným honičkám a hloupým gestům všech postav. Nevím, proč má mladá gorila z pralesa stejnou mimiku a vyjadřovací schopnosti jako zastydlý puberťák… ztotožnění se s postavami? Nefunguje ani nostalgie, film jsem viděl až teď a možná i proto si vysloužil jen dvě hvězdy a to ještě spíše z lásky k původní literární verzi. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • Tarzanova pružnost a nezvyklé pohyby byly hlavními důvody, proč bylo zvoleno animované zpracování filmu. Producenti považovali dosažení takto autentických pohybů v normálním filmu za nemožné. (D3VIL)
  • Disneyho kreslíři najali profesora anatomie, aby jim pomohl načrtnout muskulaturu muže na absolutním vrcholu sil. (D3VIL)
  • Ve filmu byla použita nová Disneyho technika "Deep canvas", která zdánlivě zasazuje 2-D rukou kreslené postavičky do 3-D prostředí. (D3VIL)

Reklama

Reklama