Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Dne matek zbývá už jen několik dnů a několik rodin se musí vyrovnat s tím, jak tento velký den letos stráví. Ať už to znamená strávit ho s novou láskou, ztracenou láskou či úplně bez lásky, letošní Den matek se určitě nezapomenutelně zapíše do historie romantických komedií – a na několik dalších desetiletí i do povědomí diváků. Laskavý, starostlivý, vtipný a dojemný – stejně jako matky na celém světě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (142)

silentname 

všechny recenze uživatele

Nečakal som od filmu moc, ale musím povedať, že to skutočne nepatrí medzi dobré filmy tohto roku. Ako filmovú katastrofu to nevidím, ale problémom filmu je, že podobne ako to už tohto roku skúšali tvorcovia vo filme Anesthesia, nemáme tu jeden, ale hneď niekoľko príbehov, ktoré sa vyvíjajú paralelne a miestami sa jeden s druhým prepoja, alebo niektoré postavy sa poznajú a podobne. Narozdiel však od vyššie spomenutého filmu, tu chýba akákoľvek súdržnosť a hlavne ani jeden z tých príbehov nie je veľmi zaujímavý. Všetko človeku príde ako klišé, ktoré už boli použité v iných filmoch a len sa rozhodli ich niekoľko skombinovať dokopy, aby mali svoj vlastný film. A musím povedať, že to skutočne nefunguje. Sú tu aj dobré scénky a väčšina z nich má v role Jasona Sudeikisa alebo Jacka Whitehalla, ale je to málo na to, aby človek ten film pochválil. Je to miestami až deprimujúce, že tu máme toľko talentovaných a vtipných ľudí, a veľmi málo dobrých momentov, ktoré by stáli za to, alebo by preukázali ich talent. A tak tu máme zbytočne využitých ľudí ako Jennifer Aniston, Juliu Roberts a rovnako aj Britt Robertson. Ak chcete film s veľkým množstvom príbehov, tak si pozrite niečo zaujímavejšie. Ako napríklad vyššie spomenutý film "Anesthesia" alebo pokojne aj rovno Love Actually, ktorý doteraz asi koncept viacerých príbehov zvládol najlepšie. Toto podľa mňa až tak veľmi nemá čím zaujať. A je to škoda. Hodnotenie: C- ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Svátek matek mě opravdu velmi příjemně překvapil. Do kina jsem se vydala hlavně kvůli Jennifer Aniston. Předpokládala jsem, že půjde o další romantickou hovadinu, které absolutně nenávidím, ale obsazení mě nakonec přesvědčilo o tom, že i kdyby to opravdu byla hrozná kravina, bude to stát za to. Nakonec se ale z filmu vyklubala opravdu velmi příjemná komedie, ve které se překvapivě skoro žádná romantika neobjevila ... Ze začátku jsem se ve filmu sice trošku ztrácela díky velkému počtu různých postav a taky mě trošku vadilo to, že některé důležité informace pro dokonalé pochopení příběhu byly vysvětleny až za polovinou filmu. Samozřejmě ani tady se scénáristi nevyhnuli rádoby dojemným a "inspirativním" řečičkám, ale naštěstí se ve filmu objevovali jen v malé míře. Na pět hvězdiček Svátek matek sice nevidím, ale čtyři jsou opravdu zasloužené. Herecké výkony byly úžasné, scénář povedený. A navíc mě opravdu velmi potěšil otevřený konec mezi Jennifer Aniston a Jasonem Sudeikisem. Tento herecký pár spolu opravdu můžu vidět v každém druhém filmu! :) ()

Reklama

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si říkala, že zafungoval stádní fundament zdejších stránek. Jak to tak bývá. A velmi často. Ale kdepak. Naopak. Tentokrát bych sama řekla, že film je značně nadhodnocen. Ačkoli jsem se velmi těšila na hvězdné trio, od první minuty hltala obrazovku, aby mi neušlo něco z parádních kousků těch tří superstar.. Ale čím více jsem viděla, tím víc jsem si byla jista, že lepší už to nebude. A nebylo. Nejsem expert režisér, scénárista, nejsem herec, jsem pouhý konzument a bohužel musím říct, že mi to nechutnalo. Tentokrát ne. ()

Minimie 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jako nenáročná oddychovka film docela slušně obstál. Jasně že se to neobešlo bez několika trapně komických situací a amerických klišé (milý Hollywoode, vážně si myslíš, že ti uvěřím chlapa, který svoji přítelkyni uhání ke svatbě? :D), ale ve výsledku jsem se celkem dobře bavila. Scéna s nečekanou návštěvou rodičů vyhrála na plné čáře, a rozhodně nepropásněte nepovedené záběry během závěrečných titulků - smála jsem se u nich snad víc než za celý film. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Je to strašně umělý a zároveň krásně nevěrohodný. Dějou se tam strašný voloviny, film obsahuje několik nechutně přeslazenejch scén. Hereckej ansábl toho nemá moc co předvádět, všichni si odvedli běžnej standard, ale vesměs všechny postavy jsou sympatický - kupodivu tentokrát nemám problém ani s Jennifer Anistonovou, kterou jinak vůbec nemusím. Já se ani na chvíli nenudil, nemám problém akceptovat kýčovitost a umělost příběhu, protože mě ta kýčovitost hodně baví. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Zhruba v polovině filmu sedí Miranda (Julia Roberts) v restauraci, kam za ní přijde Lance (Hector Elizondo), který jí na závěr rozhovoru řekne, že „má teď tu správnou salátovou vidličku“. Jedná se o odkaz na film Pretty Woman (1990), kde si spolu zahráli. (J.A.K.)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Georgia a trvalo od 18. augusta 2015 do septembra 2015. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama