Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (274)

heyda 

všechny recenze uživatele

Jen díky výbornému hereckému obsazení 3 hvězdičky. 6 medvědů s Cibulkou mi totiž nikdy nepřirostli k srdci. Je to možná i díky tomu, že jsem měl na gymplu učitele chemie, ktery mě asi neměl moc rád, přitom jsem byl hodný študák. Nu což, tento chemikář se jmenoval Pavel Cibulka a proto se mi on spojuje právě s tímto filmem. Tak či onak, na víc jak 3 hvězdičky to prostě není a hotovo :-) ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem se u filmu strááášně nařezala a pokaždé mě to bavilo a opravdu jsem tenhle film milovala, ale dneska se bohužel obávám, že právě to, že jsem ho viděla tolikrát a znám ho takřka zpaměti, mu ubírá na kouzlu. Možná časem se zase kouknu, ale momentálně mě to opravdu nebere. I když pan Lipský, Sovák, Kopecký, Libíček a další jsou herecké legendy a tady v tomto filmu byli opravdu skvělí, dneska mi ten film zkrátka nepřipadá tak úžasný. Avšak převlek muže v ženu, myslím, že v tomhle filmu to bylo jako v jednom z prvních, a to je zase plus... ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jako kluk jsem se skvěle bavil, o včerejšku to bohužel říci nemohu. Některé scény byly kouzelné, Lipský řádil jako tornádo a některé gagy fungovaly skvěle, zejména ty kolem školní chodby, u pasáží se zvířaty jsem se však příliš nebavil, což je u filmu, který na zvířatech z velké části staví, nejspíš trochu chyba. Možná moje, nicméně výsledný dojem byl spíš vlažný a nepomohla mu ani podpůrná nostalgie. ()

tatka 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezabudnem na ten deň, keď sme boli na tomto filme v kine.. Kamarátka sa tak smiala, keď Cibulka korčuľoval po dlážke, že jej cvrklo do textilu. Tak musela vstať, a hrabala sa cez tú úzku uličku v kine Hviezda na záchod. Mne to bolo strašne smiešne, dostala som taký záchvat smiechu, že ma uvádzačka vykázala zo sály. Pritom to bola komédia, čo chcela, aby som ronila slzy, tepša jedna. Vonku na chodbičke mi cvrklo tiež. Takže sme ten film v kine nevideli celý, ale to nevadí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Do "krasokorčuliarskej" scény trpké sklamanie, detský film pre deti s otravnými postavami. Potom sa ale niečo zlomilo, postavy zrazu začali byť vtipné a situácie rovnako. Lipský sa akoby spamätal a Medvede začali byť tým, čím mali byť od začiatku. Samozrejme ide o konštatovanie späté s mojim zmyslom pre humor, takže napríklad u detí to bude skôr naopak. Hodnotenie je tak čisto suché spriemerovanie týchto dvoch polovíc, tá prvá za dve a tá druhá za štyri hviezdy. Každopádne Lipský mal v kariére neporovnateľne svetlejšie okamžiky. To, že školníci každej školy by mali ísť povinne na vyšetrenie, je snáď každému, kto dokončil minimálne základnú školu, zrejmé. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Medvede mohli natáčať len hodinu a pol, potom museli mať niekoľko hodín pauzu. (Raccoon.city)
  • Když se probudí pravý školník, vejde do ředitelny v brýlích. Ty má přitom Cibulka (Lubomír Lipský st.) jako falešný školník, což potvrzuje následující záběr. (Skladatel)

Reklama

Reklama