Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (274)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Do "krasokorčuliarskej" scény trpké sklamanie, detský film pre deti s otravnými postavami. Potom sa ale niečo zlomilo, postavy zrazu začali byť vtipné a situácie rovnako. Lipský sa akoby spamätal a Medvede začali byť tým, čím mali byť od začiatku. Samozrejme ide o konštatovanie späté s mojim zmyslom pre humor, takže napríklad u detí to bude skôr naopak. Hodnotenie je tak čisto suché spriemerovanie týchto dvoch polovíc, tá prvá za dve a tá druhá za štyri hviezdy. Každopádne Lipský mal v kariére neporovnateľne svetlejšie okamžiky. To, že školníci každej školy by mali ísť povinne na vyšetrenie, je snáď každému, kto dokončil minimálne základnú školu, zrejmé. ()

MovieFive 

všechny recenze uživatele

Obsahem i zpracováním je film spíše určen dětem, ale myslím, že potěší i starší generace. Šest medvědů s Cibulkou je dalšího Lipského film, který se zakládá na vyhrocených situacích a téměř nemožných náhodách a s logickými mezerami si hlavu neláme. Pro mě skutečně povedený film nad kterým jsem se pousmála a velice jsem si oblíbila Lubomíra Lipského v hlavní roli. ()

Reklama

tyzik 

všechny recenze uživatele

Duet Lipského s Macourkem se velice vydařil a já se vždy bavím jako nikdy předtím, je pravda prvních 10minut je natažených ale potom se to rozjede a já si říkám jeden z nejlepších filmů té doby. a špičkové výkony nad těmi už vážně nemám slov jako nad celým snímkem. Překvapilo mě záporné hodnocení avšak já mu doufám malinko pomůžu ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia. Lubomír Lipský si tu schuti zahral pod vedením svojho brata. Samozrejme, že je fantastický. Scény v riaditeľni sú nezabudnutelné!! Sovák, Kopecký, Libíček ako traja riaditelia a Filipovský ako inšpektor tak to je lahoda! Dnes sa len s úžasom dívam na ten herecký koncert. Fakt výborný detský film. 80%. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná crazy komedie, určená přece jen především dětem. Mě nikdy moc nebavila, možná je to i tím, že nemám moc v lásce cirkusy, klauny a ani drezury zvířat. Mě tak vše vynahrazovaly zápletky a převleky Lubomíra Lipského, ať už za uklízečku, školníka anebo za kuchařku. Hodně mu sekundovali i Jiří Sovák jako ředitel školy, František Filipovský hrající inspektora, nebo Jan Libíček a Milda Kopecký v rolích ředitelů cirkusů. Jinak jo to slabší kousek ve filmografii Oldřicha Lipského. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Zdeněk Srstka (Rudolf) počas skúšky so šmykľavosťou podlahy rozbil zárubne dverí a skončil až u cirkulárok v dielni, ktorá bola za ateliérom. (Raccoon.city)
  • Medvede mohli natáčať len hodinu a pol, potom museli mať niekoľko hodín pauzu. (Raccoon.city)
  • Původní scénář k filmu napsal spisovatel František Kožík. Protože se ale řežisérovi příliš nezamlouval, nechal ho přepracovat Milošem Macourkem. Z původní verze nebylo zachováno téměř nic. (rakovnik)

Reklama

Reklama