Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (275)

topi 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná crazy komedie, určená přece jen především dětem. Mě nikdy moc nebavila, možná je to i tím, že nemám moc v lásce cirkusy, klauny a ani drezury zvířat. Mě tak vše vynahrazovaly zápletky a převleky Lubomíra Lipského, ať už za uklízečku, školníka anebo za kuchařku. Hodně mu sekundovali i Jiří Sovák jako ředitel školy, František Filipovský hrající inspektora, nebo Jan Libíček a Milda Kopecký v rolích ředitelů cirkusů. Jinak jo to slabší kousek ve filmografii Oldřicha Lipského. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

S pozice dětského diváka snad možná zábava, kterou produkují záběry se zvířaty. Pro mě ať už jsem byl dítětem nebo teď už v pozici staršího člověka film vždy znamenal velmi málo. Jak z pozice příběhu tak z pozice filmařského. Nejslabší snímek od mého oblíbeného režiséra. Ani výběr skvělých herců a jejich výkony nedokázali příběh zachránit. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jako kluk jsem se skvěle bavil, o včerejšku to bohužel říci nemohu. Některé scény byly kouzelné, Lipský řádil jako tornádo a některé gagy fungovaly skvěle, zejména ty kolem školní chodby, u pasáží se zvířaty jsem se však příliš nebavil, což je u filmu, který na zvířatech z velké části staví, nejspíš trochu chyba. Možná moje, nicméně výsledný dojem byl spíš vlažný a nepomohla mu ani podpůrná nostalgie. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další z řady komedií, které řadím ke zlatému fondu. Když pominu skvělé herecké výkony, od Lubomíra Lipského či Jiřího Sováka, pak tady máme vtip. A těch je tady celá řada. Legendární hlášky: "Hadrabo, proč se pořád svlékáte," nebo: "Proboha Hadrabo, vždyť už jste oblečen byl," jsou přesně ty, na které si vzpomenu, když tuhle komedii před sebou vidím. Jasně, jsou zde i hluché momenty, ale Jiří Sovák nebo věčně si zapisující František Filipovský dodávají punc kvality. Přeci jenom jsem ale šel s hodnocením o stupínek níže, protože jsou zde právě i ty hluché momenty, kdy je vtipu málo. Já osobně ale tuhle komedii řadím ke svým oblíbeným. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Mňam, mňam. U takových filmů jsem měl nádherný pocit první republiky, dále dnů, kdy chodil do školy můj otec a respekt k učitelům, který již není tolik vidět. Pac a pusu kluci medvědi, ať už živí ve sklepě, nebo vycpaní v kabinetě. Všichni se na to podívejte, zasmějte se, pobavte se a skvěle to zhodnoťte jako já, neboť nemohu jinak. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Jeden z medvědů zranil při natáčení svého ošetřovatele na hlavě. Lubomír Lipský tak dokončoval filmování s obavami o své zdraví. (rakovnik)
  • Medvědí kůže, co se v nich hraje ve filmu, jsou vystaveny na zámku Český Krumlov. (cariada)
  • Scéna, kdy herci kloužou do ředitelny, se natočila tak, že architekt postavil chodbu s mírným sklonem a kamera stála kolmo k šikmé podlaze. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno