Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (275)

MovieFive 

všechny recenze uživatele

Obsahem i zpracováním je film spíše určen dětem, ale myslím, že potěší i starší generace. Šest medvědů s Cibulkou je dalšího Lipského film, který se zakládá na vyhrocených situacích a téměř nemožných náhodách a s logickými mezerami si hlavu neláme. Pro mě skutečně povedený film nad kterým jsem se pousmála a velice jsem si oblíbila Lubomíra Lipského v hlavní roli. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Slabší film od Lipského. Ani mě nijak nenadchl výkon jeho bráchy v hlavní roli. Vycpaní medvědi kombinovaní s živými, řada podařených komediálních čísel, a spousta nedorozumění a trapasů v budově školy. Velká snaha a řemeslně zvládnutá režie se upřít nedá, ale celkově mně nápad nepřišel nijak ohromující, i když originalita měla své velké zastoupení. Herecké obsazení opět vysoce kvalitní, jak bylo u Lipského zvykem, ale opakovaně si film hned tak nedám. Cvičení medvědi byli nakonec z filmu to nejlepší. 60% ()

Reklama

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s perfektním začátkem, pak ale začne být humor a střídání podob pana Cibulky příliš výrazné a při druhém zhlédnutí už to není ani moc vtipné. Co se týče práce se zvířaty, těžko se hledá konkurence. *** Ve zkratce: Medvědi jsou vyměněni za čuníky a jim, dětem a panu Cibulkovi se to nelíbí... ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Cirkusová klauniáda pro děti, aplikovaná v mimocirkusovém prostředí. Klauniáda samotná je skvělá, Lipský je skvělý, ale celé je to posazené dost nahrubo, má to líný scénář. Třeba nepochopitelná výměna medvědů za čuníky nebo ani čárkou nereflektované dvojnictví Cibulky se školníkem - to jsou detaily. V celku pak je to až příliš pouze klauniáda, násilně implantovaná. Dospělé postavy a jejich dialogy (Sovák, Filipovský, Libíček, Kopecký, ale i Rosůlková) ujdou a nepadají pod dobový průměr. Když to vezmu jako komedii pro celou rodinu, je to hodně slabé. Když to vezmu jako příběh oblíbeného dětského hrdiny - totiž klauna -, je to skvělé. Kupodivu jsem se nejúpřiměji rozesmál v souvislosti s činností medvědího pohřebního bratrstva ve škole, ačkoli zrovna ti medvědi mě jinak (jako dospělého) nebrali. Dobrý komentář: Radek99. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná crazy komedie, určená přece jen především dětem. Mě nikdy moc nebavila, možná je to i tím, že nemám moc v lásce cirkusy, klauny a ani drezury zvířat. Mě tak vše vynahrazovaly zápletky a převleky Lubomíra Lipského, ať už za uklízečku, školníka anebo za kuchařku. Hodně mu sekundovali i Jiří Sovák jako ředitel školy, František Filipovský hrající inspektora, nebo Jan Libíček a Milda Kopecký v rolích ředitelů cirkusů. Jinak jo to slabší kousek ve filmografii Oldřicha Lipského. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Medvědi se jmenovali Regina, Máša, Džony, Ilona, Valoš a Máňa. Čuníci se jmenovali Tonda, Vašek, Pepík a Šmudla. Šimpanz se jmenoval Zoly. (M.B)
  • Zdeněk Srstka (Rudolf) počas skúšky so šmykľavosťou podlahy rozbil zárubne dverí a skončil až u cirkulárok v dielni, ktorá bola za ateliérom. (Raccoon.city)
  • Když se probudí pravý školník, vejde do ředitelny v brýlích. Ty má přitom Cibulka (Lubomír Lipský st.) jako falešný školník, což potvrzuje následující záběr. (Skladatel)

Reklama

Reklama