Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 2

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (153)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Štyri nadržané cimprlíny chceli trochu zvlhnúť, a tak skočili do peknej podmorskej jaskyne, aby si to rozdali so žralokmi zo všetkých polôh. Dostali, čo chceli. Spočiatku som si hovoril, že to vyzerá dobre, no akonáhle dochádza k tým očakávaným survivalovým pasážam, miestami je to na hrane naivity a debility - takže keď nad tým divák (radšej) veľmi nepremýšľa, možno si to užije. Mňa už ku koncu tie upišťané trajdy trochu otravovali a samotné záverečné minúty (svetlica, hrot do oka, Rambo-puberťáčka a pod.) už radšej neriešim - je síce pekné, že to chcelo byť napínavé do poslednej minúty, ale paródiu z toho urobiť nemuseli. Jednotka o dve triedy lepšia, čo sa dalo čakať. Ešte že mám tento žáner v obľube. Prekvapenia, čo sa týka prežitia jednotlivých postáv, sa nekonajú. Napriek mnohým slabinám to s hodnotením "odpad" nemá absolútne nič spoločné. Je totiž jasné, pre akú vekovú kategóriu je film určený. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Námět by ušel, pokud automaticky přistoupíme na fakt, že každý tvůrce se chce se žraloky spíše vyblbnout, než aby ve stylu Čelistí představil silné protagonisty a zubatou hrozbu neposílal jen na tuctové krmení. Klaustrofobické prostředí jeskyně skýtá pár možností pro napínavé a neokoukané scény, ale ve výsledku převládá doslovný soumrak originality, která ustupuje chaotickému efektu a bizarnímu akčnímu zakončení. Samozřejmě zbytečné tmavé pokračování s nevýraznými hrdiny, po kterém dostanu leda tak chuť otevřít si další pivo a po dvacáté si pustit Spielbergův masterpeace. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jednička se mě kdysi velmi líbila. Dvojka ovšem přestává fungovat zhruba po 30 minutách, kdy se objeví žralok. Režisér neumí tentokráte pracovat s napětím, ani s tím že zásoby kyslíku se stále více tenčí. Čím se žraloci cpali před příchodem děvčat není vysvětleno. V původně liduprázdném světě je najednou slušně přeplněno. Několikanásobný závěr se naštěstí dostaví. Trojka snad nehrozí. 20% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Bez mučení přiznám, že narozdíl od jedničky, kde jsem hledal důvod k třetí hvězdě, tady jsem se většinu času fakt bavil a v mých očích tomu čtvrtá hvězda (v rámci subžánru) utekla jen o pár stop.. Pro mě osobně je jeskynní potápění jedna z nenepochopitelnějších věcí co člověk kdy vymyslel, takže na mě ty klaustrofobní, zatopené, temné tunely vytapetované ornamenty zaniklých civilizací fungovaly jedna báseň.. Slepí, zjizvení, albínští žraloci budí respekt a daří se jim pocitově vytahovat film ze škatulky survival-thriller do horroru.. Je to sice od základu pakárna plná logických lapsusů (ponor do jeskyně bez vodícího lana, neřešení nízké teploty vody, žraloci jsou sice slepí, ale v reálu by díky bublinám ze skafandru velmi dobře věděli kde kdo je, atd..) ale skoro celou dobu se to drží v přijatelných (na horror standardních) mantinelech.. O to více zamrzí poslední cca čtvrtina, kdy jsem se ve zdlouhavé proudící patálii začal regulérně nudit a kde v naprostém finiši filmaři naskočili na absurdní debilitu level Shallows, což je něco pro co absolutně nemám toleranci.. Tady jde hezky vidět jaký je rozdíl mezi upuštěním od některých reálií pro efekt a lepší dynamiku filmu (záležitosti prvních 3/4filmu) a děláním si z diváka piču (finále). .....Podtrženo, sečteno.. Musím říct, že mě to překvapilo, ale zároveň jsem i docela zklamaný, protože kdyby film měl inteligentnější (a sympatičtější) postavy, malinko utáhnul šroub naturalističnosti a vysral se na debilní finish, mohl z toho být naprosto s přehledem potápěčský Descent(!!) ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které není pokračování. Musím říct, že trailer na mě působil dobře a na film jsem se jednoduše těšil. Zase krásné prostředí a exotika. Navíc tady máme čtyři krásky (Jedna je dokonce dcera Slye), které se jdou potápět do velké průrvy. Film je něco pro mně. Jeskyně, podvodní labyrint, nedostatek kyslíku a velké zubaté potvory. Pro mě jako klaustrofobika se strachem z potápění a o zubatých čelistí nemluvě. Je film vlastně perfektní ukázkou strachu. Navíc prostředí v mayských ruinách je super. Žralok je skvěle odporný a drama je to od začátku do konce. Jo, kdyby raději holky se šli koukat na loď. Nicméně atmosféra a napětí je podle mého soudu naprosto super. Film jsem si užil od začátku do konce. Za mě to překonalo jedničku, která sic originální, tak předvídatelná. Dvojka Uncaged mi přijde originální i skvěle zvládnutá. Po delší době horor s monstrem ze kterého jde strach a film má napětí po celou délku. Finále pak velmi připomíná konec jedničky, naštěstí se vyvaroval stejných chyb. (78 %) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)
  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)
  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)

Reklama

Reklama