Reklama

Reklama

Velká filmová loupež

  • Slovensko Velká filmová loupež (více)
Československo, 1986, 77 min

Scénář:

Oldřich Lipský

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jaroslav Moučka, Jiří Němeček, Karel Heřmánek, Ladislav Gerendáš, Zdeněk Srstka, Dagmar Havlová, Vladimír Hrabánek, Otakar Vávra (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protagonisty jsou komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Současně se pětice gangsterů chce zmocnit převratného vynálezu profesora Suzukiho – superholografu, jímž je možné vyjmout kohokoliv z televizní obrazovky a přenést do reality, a také naopak. (Filmbox)

Recenze (152)

wosho 

všechny recenze uživatele

Kaiser s Lábusem by si zasloužili lepší filmový památnik, než tento slepený filmový prd (asi se hodně inprovizovalo). Sice je v něm opravdu pár dobrých nápadů, ale zpracování je přímo mizivé. Kdo víj jak by Velká filmová loupež dopadla, kdyby předčasně neumřel pan Lipský. Ale podívat se na to dá, hlavně má na tom zásluhu přímo hvězdné obsazení. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jak řekla paní Stella Zázvorková - v našich filmech je množné už všechno.. tak s tím plně souhlasím...Úplné zatracení si to nezaslouží pouze díky skopičinám Lábuse a Kaisera na kterých stojí celý film... Co mě pobavilo kromě těch dvou bylo mini autíčko z kterého lezlo asi 20 českých herců včetně Růžičkové a jejího syna :-D. Ale naopak mě velmi rozčílilo nadabování Oldřicha Nového v Hotelu Modrá Hvězda. Velice podprůměrná komedie. ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Cena firmy Sony bude našim komikům předána na přehlídce 40 let znárodněné kinematografie v Praze U Hybernů. Vskutku velká filmová loupež... Film jsem viděl naposledy na špatně naladěném televizoru Tesla Merkur se zulámanou anténou. Byl konec osmdesátých let a scéna desítek herců vystupujících z polské parodie na Fiat, meta humor a ztřeštěné honičky mě fascinovaly. Jednalo se o období, kdy jsem ujížděl Muži z Hong Kongu. Bylo jasné, že očekávání založená na dětských diváckých zážitcích s Merkurem se nemohou naplnit, ale pocit trapnosti, jemuž jsem se místy neubránil, jsem nečekal. Splácanina vynikajících scének, včetně té "vítězné" z Japonska, odkazů na starší české úspěchy zestátněné kinematografie (Láska z pasáže, Arabela, Vrchní prchni aj.), odvážných výstřelků, zjevně z hlavy chlíváka Zdeňka Podskalského st. (nahotiny na kole) a řady nechtěných přešlapů od bláznivé komedie do nepovedené maškarády circa ČST. Ve své prostotě film klade nemalé nároky na znalost československé filmové tvorby, pro mileniála to musí být naprosté psycho. Místy ovšem nonsensuální crossover jako svině, jehož šílenost může docenit každý: Udělej Lábuse. Za pivo! [Vorlíček:] No tak, jak jsme Tě to učili? (Lambas se mění v havrana a zpět.) Vidíte jak se mu leskne brko? Možná kdyby to nebylo digitálně restaurované, ale vysílal to ten starý Merkur... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Je mi docela líto, že poměrně dost vynikajících režisérů a herců končí filmy, které jsou pod jejich úroveň. A tak dopadl bohužel i otec české parodie Oldřich Lipský. Je hodně znát, že film byl natočen na objednávku jednak aby zaznamenal výroční filmovou výstavu a jednak aby se ve filmu objevilo co nejvíce populárních herců. A jak už to bývá, nevyšlo to. Herců se zde skutečně sešlo habaděj, ovšem většina z nich ve filmu pouze je a nemají co hrát. Dvojice Kaiser - Lábus sice nějakou tu srandu udělá (viz scénka, kterou zmiňuje Oskar), ovšem dnes se na to dá koukat už spíše jen jako na historický materiál. 35%. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Moje původní hodnocení muselo jít dolů poté, co jsem ten film nedávno znovu viděl celý... Ty odkazy na české filmy jsou skvělé, rukopis Zdeňka Podskalského, který se projektu ujal po smrti Oldřicha Lipského, je tu zcela patrný a herci moc pěkně přehrávají. Co mi ovšem pilo krev, to byla absence jakéhokoliv náznaku příběhu, neskutečně trapný humor (někdy i v případě těch odkazů) a jakýsi zvláštní tvůrčí záměr (nevím jestli jsem ho jen nepochopil, nebo jestli žádný nebyl), při němž Oldřich Kaiser v roli veksláka nejen že neustále měnil hlas (ne při přeskakování z Oldřicha Kaisera na veksláka, jen ten vekslák mluvil pořád jinak), ale navíc mluvil ještě několik dalších herců (Lukáš Vaculík, Michal Suchánek)... Co to mělo znamenat, to nevím... Nicméně mě po letech ten film dost zklamal... Ovšem za to hafo odkazů na jiné filmy (Vrchní, prchni, Rozmarné léto, Jáchyme, hoď ho do stoje, Upír z Feratu, Signum Laudis atd. atd.) dám ty dvě hvězdy... Některé odkazy byly fajn ("Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným.") ()

Galerie (5)

Zajímavosti (24)

  • Pôvodne uvažovanými autormi na spracovanie látky odohrávajúcej sa na prehliadke bol Jindřich Polák a tiež Zdeněk Šebánek z Divadla Járy Cimrmana. [Zdroj] (Raccoon.city)
  • Televizor, který je doručovaný spolu se superhologramem, je skutečný model vyráběný v 80. letech – Sony PVM-1850PS. (gug)

Reklama

Reklama