Reklama

Reklama

Velká filmová loupež

  • Slovensko Velká filmová loupež (více)
Československo, 1986, 77 min

Scénář:

Oldřich Lipský

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jaroslav Moučka, Jiří Němeček, Karel Heřmánek, Ladislav Gerendáš, Zdeněk Srstka, Dagmar Havlová, Vladimír Hrabánek, Otakar Vávra (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protagonisty jsou komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Současně se pětice gangsterů chce zmocnit převratného vynálezu profesora Suzukiho – superholografu, jímž je možné vyjmout kohokoliv z televizní obrazovky a přenést do reality, a také naopak. (Filmbox)

Recenze (152)

xaver 

všechny recenze uživatele

Nic proti Zdeňku Podskalskému, patří k mým oblíbeným režisérům, ale tento snímek je jím poznamenán. Oldřicha Lipského v něm jaksi nepoznávám. Celkem nepovedená koláž jakoby poplatná pokleslému vkusu diváků béčkových filmů. Jenom z úcty k Oldřichu Lipskému dávám 3*. Jinak by i dvě byly až dost. Ten film mě tak zklamal, že jsem si ho ani nekoupil do mé filmotéky, ve které mám jinak spoustu filmů režiséra Oldřicha Lipského, i když byl k mání za pouhých 39,- Kč. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Pasáž, kdy Kaiser dělá před uklizečkou spolu s Lábusem scénku o své třídě a vypráví "že vždycky když se podívá do třídy tak se chce otevřít , ale jakmile se na ně podívá tak se zase zavře" je naprosto bezchybná a dokazuje jací dva geniální komici se v Čechách rodí. Neboť plasticitu a humor sobě vlastní, kterou oplívá hlavně Kaiser je naprosto geniální!!! A tato scéna to potvrzuje - škoda, že film jako celek je zcestný a nedává krapet smyslu, je nezábavný a ve svém důsledku nekoukatelný. Kdyby se film skládal jen z této scény bylo by to za plný počet, neboť jde o opravdu velevýstup a já si jen na to vzpomenu a už se směju. Ti dva (nemyslím režiséry - i když vlastně oni také ) to prostě umí , to se jim nedá upřít! ()

Reklama

Martas011 

všechny recenze uživatele

Sdílím taky názor že je to jen nepovedená slepenina a zachraňuje jí jen Kaiser a Lábus. Původní idea byla sice zajímavá a točit v interiérech výstavy jen tak někoho nenapadlo, ale co z toho vylezlo je i pod úroveň Podskalského feérií typu Trháku. Jedna hvězdička z nostalgie - ta výstava nebyla až tak nezajímavá... ()

The_God 

všechny recenze uživatele

Poněkud zvláštní částečně sci-fi komedie s neobvyklým způsobem vyprávění (mám na mysli obrazovky s textem, co se právě děje), kde K&L hrají svoje vlastní dvojníky. Jednou za pár let není špatný se na to podívat, ale každý rok to vidět nemusím. Nehledě na to, že v tomhle filmu Titanic není Titanic, ale nějaká zaprášená, malá lodička. Průměr. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mohla z toho být příjemná pocta českým hercům a filmům, ale je z toho jen mdlá crazy komedie, která mi přišla podobně nudná, nevtipná a zbytečně překombinovaná, jako třeba Pane, vy jste vdova nebo Zabil jsem Einsteina, pánové... Jedno z toho točil i Lipský a jelikož mě pár filmů od něj už zklamalo, nebudu se nad tímhle ani pozastavovat - navíc, když to jenom točit začal a dotočil za něj Podskalský. A některé nápady zde představené jsou dost nevyužité. Úplně špatné to určitě není, ten námět je sám o sobě dost dobrý a šla by z něj udělat skvělá komedie, v pár místech se to i celkem povedlo, ale toho kladného je tu pro mě natolik málo, že nemám potřebu dávat vyšší hodnocení, než 2*... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (24)

  • Když mezi husity prochází občan v civilu, osloví ho mistr Jan Hus: „I ty, bratře, proti všem?“ Tohoto „civilistu“ si zahrál Otakar Vávra, mimo jiné režisér filmů z husitského období včetně zmiňovaného Proti všem (1956). (wictoria)
  • Pôvodne uvažovanými autormi na spracovanie látky odohrávajúcej sa na prehliadke bol Jindřich Polák a tiež Zdeněk Šebánek z Divadla Járy Cimrmana. [Zdroj] (Raccoon.city)

Reklama

Reklama