Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Čtyřku mám ze všech dalších pokračování nejradši. I když už se tu co do počtu vražd jedná spíš o pořádnou vyvražďovačku, tak provedení a způsob jakým je film udělaný hodně odkazuje na první díl. Atmosféra pořád vynikající. Myers se zlověstně objevuje na scéně a hned mizí. Půlka vražd není vůbec vidět, ale to nevadí. Je to specifický slasher trochu zvláštní, ale mě hodně sednul. Není to pořád takovej ten typicky debilní film ve stylu zabijme je všechny a to se mi líbí. Ten skvělý Myersovský styl to pořád utáhne.75% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ten začiatok ako ušiel Michael to bolo inač dementné.Pozabíjal veľa ludi a oni ho prevážali v sanitke za doprovodu 2 zdravotníkov a bavili sa o nom ako o zlatíčku.Lakačky boli parádne a par krát som sa dosť ľakol.Príbeh je neskutočne predvídateľný a všetky okolnosti ako ušiel boli jeden veľký scenáristicky trapas.Bolo tu veľa klišé i náhod.Atmosféra niekedy slušná a mrazivá ale film je bez náznaku originality.Bolo tu aj veľa nezmyslov.Tento film ma inač vytáčal svojou neskutočnou nelogickosťou,čo sa tyká postav,scenára aj spracovaním.Pointa bola slušná ale celkový dobrý zážitok z filmu my to nenapravilo. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tendencia upadania kvality hororových sérií, čo sa týka deja,napätia,hereckých výkonov a "uveriteľnosti" sa nevyhla ani legenárnemu Halloweenu. A ak k tomu divák priráta až neskutočné faily v logickom uvažovaní (ak si je doktor istý, že MM ide po Jamie tak logickým krokom by bolo odviesť ju z mesta a ochrániť jeho obyvateľov) tak to je jasné, že jeho filmový zážitok nebude zvlásť oslnivý. Ale, v porovnaní s celým radom iných hororových sérií sa tretie pokračovanie Halloweenu (Halloween III bez MM za pokračovanie nepovažuje hádam nik) celkom vydarilo, prinieslo trochu napätia a prekvapenia v závere. Celkovo hororový nadpriemer, 65%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ten years ago He changed the face of Halloween. Tonight HE'S BACK! Ano, Michael se vrátil ve velkém stylu... Tenhle díl se opírá o perfektní atmosféru, která přebíjí i pár nedomyšleností. Vlastně celá série Halloween (kromě odpadové trojky) se může spoléhat na tuhle vlastnost, narozdíl od Pátků 13., či Nočních Můr, které se po čase zvrhly v zábavné, ale ne nijak zvlášť působivé vyvražďovačky. Takže jediné, co mi trochu vadilo na čtvrtém Halloweenu, byl až podezřele rychlý konec - čekal jsem, že se Michael prosadí trochu víc. (historie série) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od skvělých prvních dvou dílů sice menší kvalitativní sešup, ale pořád se jedná o skvělý horor, jenž především původnímu Halloweenu špatné jméno rozhodně nedělá, naopak. Navíc konečně opět s ikonickým Michaelem Myersem, který své oběti ani tentokrát nešetří (vede propíchnutí brokovnicí, vůbec ta scéna měla fakt koule). Úplnej závěr sice trochu haluz, ale jinak film šlape jak rolexky a rozhodně nemá šanci nudit. 3,5* ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • George P. Wilbur hrajúci Michaela Myersa nosí pod kombinézou počas celého filmu hokejovú výstroj, aby pôsobil strašidelnejšie a mohutnejšie. Má to však na svedomí krkolomné pohyby, ktoré miestami hraničia až s paródiou. (tXtX)
  • V původním scénáři se postava Jamie Lloyd (Danielle Harris) jmenovala Brittany, ale scenáristé nakonec jméno změnili aby tak vzdali hold Jamii Lee Curtis (představitelce Laurie Strode z různých dílů série). (Stocki)

Reklama

Reklama