Reklama

Reklama

Když draka bolí hlava

  • Slovensko Keď draka bolí hlava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi, o zlém skřítkovi Blivajzovi, ale i o tajemství Pomněnkové louky, ztraceném dračím vejci a párku klokanů. Zajímá Vás, kdy draci tančí hip hop, jak se slaví vánoce v dračí jeskyni, jakou kouzelnou moc má sto let nemytý dračí zub a hlavně proč draka bolí hlava? (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (300)

xaver odpad!

všechny recenze uživatele

To katastrofální hodnocení vychází hlavně z toho, že jsme zmlsaní krásnými klasickými pohádkami a tato se skutečně nepovedla. Myšlenka dvou království, kde v jednom se mluví česky a v druhém slovensky byla znehodnocena především příšernou slovenčinou Karla Gotta. Dvouhlavý dráček byl paskvil hodící se tak to béčkového animovaného filmu a snad ani to ne. Proč tomu tak bylo mi došlo, když jsem viděl závěrečné titulky. Méně je někdy více. Ty stovky lidí podílející se na filmu museli stát zřejmě tolik, že na slušnějšího dráčka již nezbyly penízky. Dětské postavy byly omezeny na válení se v dráčkově sluji a moc toho neukázaly, tedy prakticky nic, ale to zřejmě proto, že nedostaly prostor. Pohádka, snad rádoby muzikál byla dál znehodnocena dost ubohými písničkami. Bylo by zajímavé zjistit, kolik lidí by si koupilo sound track z tohoto filmu, i když Gott stále letí, tak nevím. Každopádně je to jedna z nejmizernějších pohádek z koprodukce ČR - SR a vyhozena spousta peněz. Snad až se objeví ještě horší pohádky, tak změním názor a hodnocení na tento snímek, ale zatím nemohu dát víc než odpad, a to ani z úcty k "Mistrovi". ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Krásná výprava, krásné kostýmy a ještě jakžtakž jeden krásný dráček Čmoudík se dvěma hlavama. Jedna mluví česky, druhá slovensky. To už se mi tak nelíbilo, ale je v tom jakási originalita. Jenže tím vše krásné končí... Ten druhý drak, samozřejmě ten "zlý", je překvapivě drak vegetarián. Nejraději má makové buchty a nevypadá věru zle. Je to spíš hned ten nejroztomilejší po drakovi z filmu ZA HUMNY JE DRAK. Ty jeho oči jsou tak roztomilé jako ty sněhulákovi z LEDOVÉHO KRÁLOVSTVÍ. Ale nejvíc mě dožírá na něm to, že místo lidí žere buchty. Co se týče digitální animace, tak drak Čmoudík se povedl, zato ten vegetarián vůbec. A co je ještě horší, tak ten děj, který je absolutně o ničem. Tahle česko-slovenská pohádka, v níž Češi mluví slovensky a Slováci česky, mě vůbec nebavila. [1307. hodnocení, 155. komentář, 13%, 40. nejhorší film] ()

Reklama

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, jak strašné to bude, ale nakonec jsem mile překvapený. Písničky jsou průměr, ale k pohádkám se to hodí. V podstatě mi na celém filmu vadily především dvě věci - postava Blivajze a Karel Gott mluvící slovensky. To bylo fakt peklo. Dal bych 2,5*, kdybych měl být přesný. Na české, potažmo česko-slovenské poměry to je vlastně ještě docela fajn. Uplný konec posledních pár desítek vteřin nekomentuji. I když zase vzhledem k ostatním hodnocením bych měl zůstat při zemi a více jak 2* to nedá. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

S bolestí hlavy jsem s draky byl za jedno, takže na vlnu filmu jsem se naladil nejlépe, jak jsem dovedl. Když jsem je pak viděl v úvodních titulkách, tak mě napadlo, že to tady bude jak na čétéčku, když běžel pořad Kostičky. Pak ale Karel Gott začal mluvit slovensky a chtělo se mi blejt. Zbytek jsem viděl tak nějak na půl v kómatu, jak mi bylo zle. A ta bolavá hlava na to taky měla vliv. ()

Petike odpad!

všechny recenze uživatele

Nie draka bolí hlava, ale diváka ! Asi jedna z mála českých a slovenských rozprávok, kde nefunguje prakticky nič. Dej zjavne založený na vo Worde rýchlo pozlátanej znôške nápadov happeningovo diktovaných Rapošom a "scenáristami" (scenáristami, ha-ha), dračie CGI pomaly horšie ako v Troškových čertovinách z konca 90. rokov (nemyslím výtvarný návrh, ale spracovanie), herci so silenými úsmevmi lamentujúcimi nad tým, do akej koniny sa to nechali obsadiť (Zuza Mauréry to ani neskrýva, čo jej kvitujem), trápne vtipy s jazykovou zámenou u Magálovej a Gotta, stredoveký "Peťo Sagan pre chudobných...", dračia mytológia, ktorú by prepracovanosťou strčil do vrecka aj grafoman Paolini. A Miro, máš takéto somariny zapotreby ? Tento biedny pokus o rozprávku bude raz považovaný za zlatý grál anti-exemplárov tohto filmového žánru. (T)Rapoš teraz už fakt naplno potvrdil svoju pozíciu česko-slovenského Eda Wooda. (A to urážam Wooda. Z jeho trápnych diel bolo aspoň cítiť nadšenie.) Nemyslel som si, že to niekedy poviem, ale: Vráť sa, Popolvár, všetko je odpustené ! :-(( Aj oná navýsosť priemerná 80s rozprávka je oproti tejto najnovšej (t)rapošovine ťažko oscarový materiál. RTVS sa môže hanbiť, že túto zlátaninu bez deja kydla do večerného programu na Veľkonočnú nedeľu. Deti a ich rodičia si zaslúžia lepšiu kvalitu, vo všetkom ! Taký Sokoliar Tomáš, Sedem zhavranelých bratov alebo Anděl Páně - všetko novšie rozprávky, takže zo mňa nehovorí uhundraná nostalgia - sú oproti tejto (t)rapošovine hotový Master and Commander. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (21)

  • Pro film bylo vyrobeno 120 originálních kostýmů. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)
  • Dračí jeskyně je Šipka ve Štramberku. (Duoscop)
  • V tomto snímku se objevil jihovýchodní druh ledňáčka – ledňáček gurial (Pelargopsis capensis). (OLDA8)

Reklama

Reklama