Reklama

Reklama

Když draka bolí hlava

  • Slovensko Keď draka bolí hlava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi, o zlém skřítkovi Blivajzovi, ale i o tajemství Pomněnkové louky, ztraceném dračím vejci a párku klokanů. Zajímá Vás, kdy draci tančí hip hop, jak se slaví vánoce v dračí jeskyni, jakou kouzelnou moc má sto let nemytý dračí zub a hlavně proč draka bolí hlava? (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (300)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

A mi se to občas líbilo, heč. Sem tam jsem se i zasmál. A tak to má být. Panu Gottovi tentokrát jeho vystoupení nevyšlo, čekal bych od něj trochu soudnosti, přece musí sám vědět, jak je na tom s herectvím. Vadilo mi, že drak nejprve vyžvanil děj dopředu, a pak jej pomalu vyprávěl. Toto scénárista nějak nezvládl. Marné čekání na zápletku a děj mi zas tak moc nevadilo. Stopáž nemusela být tak přemrštěná. Ale vizuál byl ucházející, potěšily záběry z jeskyně Šipka a Štramberk vůbec, byť se jen mihl. Takže já dávám 20 % a hotovo. Právě ta stopáž způsobila, že mne to ke konci už trochu nudilo. Mělo to mít osmdesát minut byl by klid. A také bych dal o dvacku více. A z dvanácti písniček se mi líbily snad jen dvě. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Trága. Špatně je tu téměř všechno. Gott měl mluvit česky, slovenštinou mluví pomalu a nemístně vzletně - je to jak na hodině uměleckého přednesu. Aspoň že zpívá česky (to zase ale nesedí k jeho postavě). Většina postav je zahraných naprosto hrozně - mnozí neherci zjevně přehrávají a připadáte si jak na divadle. Nejlepší herec je tam skoro Charlotta Gotová, aspoň že králové byli zahraní celkem dobře a i Blivajz. Dále Tomík vypadá jako psychicky postižený, dialogy jsou plytké (jak do pohádky patří jazykovědný rozbor drevokocúra a čučoriedek? a "bum, bum, konec" také nicmoc), velmi nekvalitní animace draků a úsporné "animace" z knížky, celkově špatný zvuk - dialogům je místy hůř rozumět a též písním při sborovém doprovodu, nesedí tam ani kombinace lidových písní s podivným popem, místy se nedaří i kameře, kdy se při záběrech ze slavnosti do záběru motají pořád nějací tanečníci. Slabý je i děj - účelem je totiž oslava čechoslovakismu, čemuž se podřizuje úplně vše - králové-bratři, Gott(-Masaryk?) ve filmu říká, že "patrí všetkým", k jídlu halušky a Marlenka, chyběl už jen trdelník. A (bohužel) byla nosičem sdělení zvolena zrovna pohádka. Dost průměrná a předvídatelná zápletka chválu nezaslouží, přímo vytknout je nutné některé drobnosti - především je tam navíc italsko-česky mluvící Španěl, klokan a čůrání do ohně (dokonce 2x!), podivná je i volba nápadníků podle obrazů. O tom, když draka bolí hlava, to samozřejmě vůbec není. Povedené jsou záběry na přírodu a některé písně nebo jejich části, což je ale málo. ()

Reklama

HonzaBez odpad!

všechny recenze uživatele

" Au, au, to to bolí..." Hnusná animace draka, mizerný scénář s nechutnou postavou skřeta, stupidní dialogy a strašná slovenstina Karla Gotta...Dokonce ani ty písně to nezachrání... Měl jsem velký problém to vůbec dokoukat, i když konec byl asi o trošku lepší než zbytek filmu. Ale opravdu jen o trošku. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem asi 15 minut a stačilo ..natočeno to je pěkně, ale jinak neskutečná kravina, až odpornost. Až z toho má člověk depresi, ten drak, bože.. tohle bych dětem vážně nepustil !! Scénář jak z cirkusu a chudák Kája, ta slovenština a ta postava , kterou hraje to je strašné. On to hraje jak může a hraje pěkně, ale ta postava je ostuda... tohle je omyl, a lituju ty, kteří na tom byli v kině ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Na slavnostní premiéře chvíli před koncem prohlásilo jedno dítko, které sedělo kousek vedle mě: "Babi, pojď domů, mě to nebaví." A tím je řečeno vše. Pokud to nebaví cílovku, tedy malý děti, pak se prostě něco nepovedlo. A tady se toho nepovedlo hodně. Režisér Rapoš na téže premiéře prohlásil, že chtěl "jenom ukázat, že i když mají Češi a Slováci každý svou hlavu, srdce máme stejné". No, to opravdu zobrazil. Jenom to. Už totiž nic navíc. Nebudu tu vypisovat všechny přešlapy jako infantilní a vlastně hrozně prázdnej scénář (takže když má pohádka 100 minut, je to malér), příšerné triky, neskutečnou lacinost každého záběru, špatné ozvučení i špatné obsazení včetně tragického omylu s Karlem Gottem (není to herec a to je strašně vidět, slovensky mluví jednak špatně, tedy s chybami, a jednak je vidět, jak strašně se na to soustředí, takže deklamuje jako v Národním divadle. Což ve spojení s tím, že není herec, vede k herecké tragédii). Hlavou jsem tloukl do stěny ve chvíli, kdy se product placement nacpe i do pohádky (jako ta Marlenka... to bylo moc. Ještě horší než štěk Osmanyho Laffity. Na PP jsem alergickej, ale tohle šlo ještě dál a ještě hůř, než jsem si kdy dokázal představit). Napadlo mě, s kým a jakou musel Rapoš uzavřít dohodu, že tenhle film jde do kin? Svým pojetím a laciností nepatří ani do televize v hlavním vysílacím čase (prokrista, i Troška točí lepší pohádky!), maximálně tak v neděli v jednu odpoledne na ČT 1 mezi nejlacinější studiovky. Ale do kina fakt ne. Jedno jediný pozitivum ale vidím: obsazení princezny Zuzanou Žákovou. Sice tu neměla moc co hrát, ale věřím, že dostane pořádnej scénář, hvězda z ní být může. Talent má a skvěle vypadá (po premiéře jsem z ní nemohl spustit oči). To je ale strašně málo. Ten film je fakt průšvih. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (21)

  • Natáčelo se také v prostorách žilinského hradu Budatín, Štramberku, Třinci, Dolní Lomné a na zámku v Karviné. Natáčelo se od 2. března 2018, 25 dní. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • V tomto snímku se objevil jihovýchodní druh ledňáčka – ledňáček gurial (Pelargopsis capensis). (OLDA8)

Reklama

Reklama