Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět umění nezná hranic. A to ani v případě Josephine (Zawe Ashton), která najde skvostná umělecká díla po zemřelém. Než aby je vyhodila, jak stálo v závěti, vezme je pod svá kurátorská křídla a začne je zpeněžovat. Jenže obrazy nejsou tak andělské, jak by se předpokládalo. Skrývají něco temného a hrůzného z malířova života. Na to se postupem času přijde, ale to už je příliš pozdě! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jen na vysvětlenou - snobským prostředím, do kterého je děj filmu situovaný, z hloubi duše opovrhuju. A ony bezskrupulózní, parazitické, arogantní a pozérské kreatury, které se živí kupčením s modernou a o kterých film pojednává, se mi hnusí. Ale nemůžu si pomoct - na druhou stranu mě nahlédnutí do tohohle odpuzujícího, vyumělkovaného a nezdravého polosvěta strašně bavilo a ani mi nevadilo, že jakás takás horrorovost se začne rozjíždět až někdy v poločase. Moc mě bavili i herci - excelentní estét/pošuk Gyllenhaal, stále charmantní Russo, stále pěkná Collette i ta zajímavá androidská mulatka, o které jsem si dlouho myslel, že je to tranďák... Vlastně si furt nejsem stoprocentně jistý, že to je opravdu stoprocentní ženská. Ovšem třeba Malkovichova postava je zhola zbytečná a napsána je pro něho nejspíš jen proto, aby se jeho jméno mohlo objevit v titulcích a přilákat nějakého toho diváka navíc. Zajímavý film, krásné obrazy (filmové i výtvarné), pečlivá a klidná kamera... Velká divácká spokojenost. 90%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dan Gilroy režisér thrilleru Nightcrawler natočil sice originální a herecky našlapaný horor ( Jake Gyllenhaal, Rene Russo, John Malkovich,Toni Collette), ale film je bohužel prázdný, chladný, poměrně nezajímavý a né příliš vtahující. Umění, galerie, obrazy není má parketa a po hororové stránce si myslím nevyužitý potenciál. Některé mordy sice kreativní, avšak málo brutální a už vůbec né šokující je to hodně soft a light a to je škoda, protože film mohl mít blízko k Final Destination. Vyloženě jsem netrpěl, ale je to nudnější kus a slabší režisérová i herecká chvilka. 50% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dobře,tak umění zabíjí no...od Gilroye jsem po Slídilovi a koneckonců i Romanovi J.Israelovi čekal mnohem víc než tuhle sice skvěle obsazenou,ale jinak povrchní a nezáživnou nudu.Pár OK momentů tady sice je,ale jinak Sametová cirkulárka nefunguje ani jako horor,ani jako mysteriózní cosi a nakonec ani jako satira...40% ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Dan Gilroy si asi po skvelom Nightcrawlerovi povedal, že môže natočiť čokoľvek a bude to masterpiece. Pomohol mu k tomu Netflix, ktorý má skúsenosti so zabalením sračiek do pekného vizuálu. A presne tým tento film je. Pekne natočená sračka_________Je úplne jedno, že sa nám film snažil ukázať, aký kokoti vedia obchodníci s umením byť a že sme k nim ani nemali cítiť nejaké sympatie. V Nightcrawlerovi ste tiež nemali cítiť sympatie k hlavnej postave, ale mali ste aspoň vedieť pochopiť jej konanie a mal vás zaujať natoľko, že máte chuť sledovať ako sa jeho príbeh vyvynie. V tomto filme však nie je jediná postava, ktorá by bola rozvedená aspoň do takej miery, že si o nej dokážeme vytvoriť predstavu kto je a čo je jej cieľom. Ak teda nerátame postavu Zawe Ashton, ktorá chce byť bohatou....Vau._________Film strieda polohy komédie, drámy a hororu takým neskutočne chaotickým spôsobom, že v momentoch, kedy nám dej ponúka smutný rozchod a navodí sentimentálnu hudbu, nezostáva nám nič iné ako sa smiať, pretože to ani trochu nepôsobí vážne. Určite nie, keď predchádzajúca polovica filmu pracuje s neúnosným patosom a až parodickou hudbou. Záber na ruku Gyllenhaala, ktorá sa pomaly načahuje medzi nohy jeho priateľky a následný zvuk prelietavajúceho lietadla a podobné over the top pokusy o navodenie komédie....striedané s rádoby dojemnými scénami, v ktorých máme postav ľutovať pritom film nám nedáva jediný dôvod na to sa s nimi čo i len trochu stotožniť....striedané so zaujímavými vraždami a halucináciami, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani Lynch či Cronenberg._________Film sa rozpadá ako domček z karát a to som sa ani nedostal k neskutočne nudným dialógom, ktoré sem tam zachraňujú len narážky na umelcov a nejaká tá hláška zo strany Gyllenhaalovej postavy__________Vizuálne je to hravé a vraždy sú fakt veľmi originálne a takisto celkový koncept filmu je zaujímavý, čo však z toho, keď celý film pôsobí ako jedna veľká maskovaná sračka. A to hovorím ako niekto kto obdivuje Gyllenhaala a kto si Gilroyovho Nightcrawlera neskutočne užíval. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Originální je tak jediné, co se o filmu dá říct. To však nenahradí nudnou vyvražďovačku ve stylu Final Destination s uměním. Herecké obsazení je skvělé, ale i přes jejich výkony je to neuvěřitelně prázdný film, ve kterém se člověk nedokáže do žádné z postav (asi i záměrně) vcítit a tudíž je následně ani litovat. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se ve městě Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. ledna 2019 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama