Reklama

Reklama

Ženská na vrcholu

  • Česko Vánoce budou! (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Trochu svérázná svobodná matka, úspěšná majitelka biokavárny Helena (Anna Polívková), odjíždí na popud své tety Ely (Jana Krausová) s nadšeným osmiletým synem Mikulášem strávit advent na horách, aby se tak vyhla svému citovému problému. Díky své roztržitosti a hře osudu se ocitá ve vysokohorské chatě Samota. Tam potkává dva muže, ač o žádné seznamování opravdu nestojí. Jedním je horal a milovník adrenalinových sportů Richard (Martin Dejdar) a druhým, jeho bratr (Marek Němec), vážený člen horské služby, ale hlavně milovník žen a zábavy. Tahle nesourodá partička se ve sněhem zapadané Samotě rozhodně nenudí. A to Helena ještě netuší, že její starostlivá milující matka (Jana Preissová) donutí protestujícího otce (Bolek Polívka), aby vyrazili na hory za nimi. Jsou Vánoce a rodina musí být přece pohromadě! (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (247)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Ženská Na Vrcholu" odo mňa nakoniec dostala šancu. Bol som zvedavý na to, ako toto vypáli. Česká vianočná romantická komédia začiatkom novembra, ktorá nás môže príjemne navnadiť na Vianoce. Správne? Popravde, pre mňa áno. Nemôžem povedať, že je to super, film rozhodne zápasí s určitými problémami, ale o tom si povieme. V prvom rade pozitíva. Prostredie Tatier je krásne. Vyzerá to skvele a dáva to tomu skvelý feeling. Je tu (skoro) absencia prvoplánového humoru plného klišé, a reálne som mal pocit, že na niektoré fóry si tvorcovia sadli, aby ich vypilovali. A priznávam, že som sa na filme celkom dobre zasmial. Anna Polívková je skvelá. Kedykoľvek ju vidím, tak chytí rolu do rúk a pojme to maximálne seriózne. A ja jej to potom vždy zožeriem. A tento film nie je výnimkou. Martin Dejdar ako vlastník chaty Samota je podľa mňa tiež skvelý. Sám o sebe je vtipný a spolu s Annou Polívkovou pôsobia ako funkčná dvojica. Bavili ma aj ich decká. Sú vtipné, dávajú do toho maximum a hlavne všetku svoju energiu. Takže majú odo mňa pochvalu tiež. A rovnako vtipné scénky sa dejú aj v Prahe, kde máme Bolka Polívku s Janou Preissovou. A mama sa rozhodne, že urobí dcére prepadovku. Takže ju otec zdržuje a zamestnáva niečím iným, aby vyraziť nemuseli. Film však zakopáva v dvoch elementoch. V prvom rade je to story. Napriek tomu, že postavy sú dobré, tak príbeh je veľké klišé. Vieme ako to bude postupovať, ako pokračovať a ten finiš je maximálne teatrálny. Ale na druhú stranu medzi nimi nepadne ani jedna pusa. Kedy ste niečo také videli naposledy? Ja si to už ani nepamätám. Treba ale počítať s veľkou kopou klišé. Tie tu majú veľkú rolu. Ale nie sú tam také, ktoré by ma vrcholovo iritovali a nakoľko to nemá prízemný humor a sprosté narážky, tak to celkom funguje. No ešte je tu tempo. Film trvá skoro dve hodiny a ten čas si tu uvedomujete. Nemá to poriadny spád a film ide dosť pomaly. A hoci nemôžem povedať, žeby som sa vyslovene nudil, tak som cítil, že to ten čas skutočne aj trvá. Vidím, že sa na film zdvihla vlna kritiky, ja na neho tvrdý byť nemôžem. Už len preto, že som sa na ňom úprimne zabavil. A myslím si, že stojí za pozornosť. Ale ak nesúhlasíte, nebudem vám to vyhovárať. Hodnotenie: B ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Navzdory svému hodnocení je Ženská na vrcholu jednou z těch méně pitomých českých komedií. Vlastně je to taková obdoba Bezva ženské na krku (jen ne tolik povedená). I tak však člověk musí uznat, že v základních věcech funguje. Dejdar je překvapivě v pohodě a dětští herci taky celkem drží krok (což se nedá říct třeba o Špuntech na vodě, kde jsem kvůli dětskému osazenstvu trpěl celý film). Jen ta Polívková byla "bohužel" prokleta genem svého otce... Ten její hlas je tak otravný až působí nepřirozeně. Ona za to asi nemůže, ale na rozdíl od Bolka se to nedá moc dlouho poslouchat. Slabší tři hvězdičky ale dám. Čekal jsem větší hrůzu a nakonec se občas i pobavil. ()

Reklama

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Aktuální hodnocení je 40% ??? Tohle byla neskutečna sračka. Přiznám se nedokoukal jsem, ale vydržel jsem luxusních 36 minut. Zkrátka do chvíle dokud se neobjevil Martin Dejdar. Nic proti němu nemám, ale jako herec stojí za prd, ale tahle slátanina ho stáhla na dno českého filmu. Polivkova by si měla dát za tuto roli facku - 0,5% ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi docela líbilo. Já české filmy můžu. Ne všechno mi přijde úplně blbý, i když to nemá dobré hodnocení. Akorát mi přišlo, že z Dejdara až moc rychle udělali fajn chlapa. Když si vezmu, že musel být morous nějakých 9 let (fakt nevím kolik té holčině má být let, ale máma ji umřela když byla malá, tak soudím, že jí tak 9 být může) a najednou během týdne se změní, ale tak, já vím, je to film. Určitě to není film, na který bych se každý rok chtěla podívat, ale za podívání určitě stojí. Těch 109 minut nelituji. Takže za mě ano. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s většinou, že se jedná o jednu velkou zimní nudu, kterou nezachránilo ani vcelku dobré herecké obsazení. Když totiž scénář nenabídne nic zajímavého a herci nemají pořádně co hrát, nebo jsou jejich postavy protivné, stupidní a nezajímavé – jde to všechno do řiti. Dvakrát jsem u toho málem usnul a jak jsem měl vždycky Polívkovou docela rád, tak poslední dobou mi začíná lézt na nervy, stejně jako Dejdar. Alespoň že Jana Preissová po dlouhé době zas potěšila. Podprůměrná záležitost, kterou si už víckrát nepustím. Nevidím jediný důvod, proč bych měl! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Štáb měl možnost točit v reálném prostředí na vrcholku Chopku jak interiéry, tak exteriéry. Když postavy vybíhaly z horské chaty, tak opravdu do mínus sedmnácti, do vichřice a vracely se zpět do chaty, kde se v reálných chodbách a pokojích příběh točil. (ČSFD)
  • Původně se měl film jmenovat „Blíž ke hězdám“. (ČSFD)
  • „Natáčení se od toho klasického dost lišilo, protože jsme byli v jednom prostředí chaty, hodně lidí pohromadě, v podstatě v extrémních podmínkách, počasí se měnilo třeba třikrát během deseti minut, takže to byl opravdu velký adrenalin,“ popsal natáčení filmu Martin Dejdar. (SONY_)

Reklama

Reklama