Reklama

Reklama

Mavka: Strážkyně lesa

  • Ukrajina Mavka. Lisova pisňa (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Hluboké lesy skrývají od nepaměti nespočet tajemství a nevyzpytatelných záhad. Jsou domovem podivuhodných mýtických tvorů, kteří žijí mezi prastarými stromy a věrně střeží svou posvátnou lesní říši. A právě víla Mavka je nově zvoleným strážcem a duší lesa. Jejím hlavním posláním je chránit proti jakémukoli zlu i před světem lidí posvátné Srdce lesa, zdroj samotného života. Mnoho obyvatel lesa má ale pochybnosti, zda milá a jemná víla Mavka zvládne své nové povinnosti. Ve vesnici nedaleko lesa žije Lucas, vesnický kluk, který nade vše miluje hudbu a především hru na flétnu. Sní o tom, že celý svůj život zasvětí této vášni. A právě jeho hudba vyvolá něco opravdu pozoruhodného, Mavka uslyší jeho okouzlující píseň a její srdce se naplní dosud neznámým citem.
Láska mezi člověkem a lesní vílou už od začátku ale čelí mnoha potížím. Do cesty jim navíc vstoupí další a větší překážky, do vesnice přijíždí bezcitná a lakotná Kylina, která tvrdí, že je dědičkou staré pily na kraji lesa a slibuje všem lidem, že s jejich podporou vyrve ze země veškeré bohatství a přinese všem (a hlavně sobě) průmyslový pokrok, který poznala v cizině. To vše ji ale slouží jen jako lest k zakrytí jejího skutečného cíle. Tím je totiž ovládnutí Srdce lesa, pomocí něhož by získala věčné mládí a krásu. Klíčem k němu je právě víla Mavka, která je v této chvíli kvůli lásce k Lukasovi velmi zranitelná. Dokáže Mavka zachránit les před prohnanou Kylinou? Dokáže hudba činit zázraky? Podaří se nakonec spojit magický svět lesa se světem lidí? (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 10

Recenze (56)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Zhruba takhle k nějakému strážci lesa a života došel chlápek , že mu umírá dcera a chce pomoct ten strážce lesa mu pomohl a dal mu nějaký zdroj života , ale ten člověk tam pak došel z armádou a chtěl ten zdroj života získat vypukla bitva a všichni ti lidé zemřely. Pak se posunujeme do současnosti a dcera toho chlápka z úvodu chce získat taky ten zdroj tak najme  hudebníka , který potřebuje peníze pro lék pro otce , aby ho našel ten tam dojde a zamiluje se do Mavky (lesní víla zhruba) ona se zamiluje do něho akorát ty dvě říše se nemají rádi. Rád bych dal více jak tři hvězdy , ale nemám za co jelikož zde nevidím nic co bych ocenil na tu 4 hvězdu. První píseň je divná textově druhá je ukrajinská a není přeložena tak, že tomu hovno rozumím třetí je dobrá, ale utnutá rychle a hlavní motiv je pěkný  . 60 procent ()

swenyx 

všechny recenze uživatele

Ukrajinskej animák? To je pro mne novinka. Mavka jako strážkyně lesa má za úkol chránit les před zlými lidmi. Postupem času ale zjišťuje, že ne všichni lidi jsou jen hamižní a zlí. Vizuál měl popravdě svoje kouzlo, líbil se mi. Vedlejší postavy se taky neztratily a kromě Mavky a Lucase byly zajímavý třeba nymfy, nebo lesní zvířátka, lidi ale naopak celkem naivní a lehkomyslný, prostě si jen tak řeknou že půjdou bojovat s lesními duchy, protože jim to řekla random blondýna co přijela z města, why? Je z toho celkem cítit, že se snaží autoři zapůsobit spíše na děcka, ale já se dokázal zabavit taky, i když se nejedná o žádnej zázrak. Docela zamrzí že tu nebyl nějak výraznější soundtrack, dost by to celej film boostlo. Žádné revoluční prvky ale nečekejte, tady se jede dost na zaběhlé noty. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

V jednom momente som si myslel, že asi bláznim, ale od prvých sekúnd filmu som videl, že toto bude trochu iný zážitok, ako som bol normálne zvyknutý u podobných animákov. Dámy a páni, Ukrajinci vypálili rybník najslávnejším filmovým animátorským štúdiám od Pixaru cez Disney až po DreamWorks. Tak nádherné vizualizácie a animačný look som hádam v rozprávke ešte nevidel, a to som to videl na klasickej obrazovke. Keď vám mám odporučiť, bežte na to aj s deckami do kina, musí to byť pecka. Nádherný vizuál, pekný príbeh na motívy starej sovietskej legendy, veľa farieb a milé postavičky. Všetko v sebe funguje v jednom súznení a jedinú hviezdu uberám kvôli tomu, že tu bolo dosť málo humoru a hlášok typických pre tento štýl. Ale inak je to u mňa jednoznačný animovaný príjemný šok roka. 80 % ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu... "v jednom Ukrajinském lese"... a od té doby už to nikdy nikdo neřekl, od té doby to byl prostě kouzelný les. A konečná píseň byla úplně super. Když útočníci zpívají, že mají právo na obranu. Hodně mi to připomínalo současný stav na Ukrajině, kdy agresoři mají právo na obranu, protože původním obráncům přišla na pomoc daleko vyšší síla. Je to pěkná pohádka? Průměrná, má své světlé chvilky. Je politická? Vlastně ani tolik ne. Ale střípky jejich pokřiveného pohledu na věc tam samozřejmě jsou. Hodnocení takového díla je dost těžké. Ale když jsme tenkrát opouštěli kino, moc nadšení se v hloučku spolu diváků nekonalo. Teď, po roce od návštěvy Mavky v kině si vlastně vybavuji jen tu propagandu. Útočníci mají právo se bránit, když původním obráncům přijde na pomoc vyšší moc. A samozřejmě začátek... "v jednom Ukrajinském lese"... úplně si vybavím ty posměšné hlášky všech v kinosále. No... pohádka to nebyla vyloženě zlá, ale znovu ji člověk vidět nemusí a časem sejde z mysli do zapomnění. Jak symbolické... ()

alba 

všechny recenze uživatele

Táto rozprávka mala veľký potenciál. Hlavná hrdinka je sympatická a bavila ma. Bohužiaľ, nájdete tu všetky klišé, ktoré v rozprávkach exitujú, vôbec nič vás neprekvapí. Pri pozeraní máte pocit, že ste to videli už stokrát. Najhorší na tom je ten veľmi amatérsky vizuál, pretože ten keby bol prepracovanejší, tak by sa dala odpustiť tá neoriginalita. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (1)

  • Mavka je ukrajinská mytologická postava s dlhými vlasmi. Obvykle išlo o duše dievčat, ktoré zomreli neprirodzenou smrťou. Žili v lesoch a milovali kvety, ktoré nosili vo vlasoch. Na jar lákali mladých mužov a snažili sa ich uštekliť na smrť. (vydumnica)

Reklama

Reklama