Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (153)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Steve Carell pro mě v tomto filmu naprosto exceluje. Je pro mě ukázkou, že tyto role pro něj jsou stvořené. Zní to až zvláštně, když je to dospělý chlap, ale přijde mi to,jako by "dospěl". Protože tenhle film je skvělý, i když (SPOILER) nejsem zastáncem happyendů - film bych ukončila cca 20 minut před pravým závěrem. Ale je to tak krásně "těžký" a reálný snímek. "Boj" ať už v realitě či mimo ni, ukázka volby, možností a ať už máme vše, co můžeme ke "kvalitnímu" životu mít či ne, je to jen na nás a je tu v nás, jak budeme v životě pokračovat, co budeme dělat a pokud vás to uvnitř "drásá", tak i když máte materiálně vše, můžete dopadnou i takto.. ()

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Jednoho únorového dne roku 2020, kdy za okny zuřila vichřice a sněhová bouře a trvala celkem 3 dny, jsem se přisála si otevřela menu netových videoték a rozhodla se udělat si krásné filmové dny - původně jsme chtěla jít do kina, tak jsem si "kino" udělala doma - ne, steaming nikdy nenahradí moji drogu jako kino - jak příhodné k tomuto filmu, ale než se nechat zabít stromem padajícím pod náborem větru, tak raději biograf skrečovat a sedět doma. Pak jsem si o všech filmech, které jsem tehdy viděla, přečetla komentář tady na čsfd a rozhodla se zase začít psá kometáře a hned u toho nejvíce shazovaného filmu - BEAUTIFUL BOY JE BEAUTIFUL MOVIE! TOHOHLE FILMU JSEM SI POPRVÉ VŠIMLA NA ZADNÍ STRANĚ ČÍSLA ČASPISU NOVÝ PROSTOR A OD TÉ DOBY JSEM HO CHTĚLA VIDĚT A STÁLO TO ZA TO! Razantně tady smetávám ze stolu všechny hejtky a pokřivené názory: 1. 2 hodiny utekly jako voda a byla jsem z toho úplně hotová a hlavně potěšená a navíc jsem si ho po několika dnech pustila znova a kouknu se na něj ještě jednou - stojí to za to - začíná to nevině, pak se to ustálí na chvíli, ale víte, že to není všechno - skvělé vyvrcholení bez rozpatlanýho a utahanýho a ubrečenýho konce, ale uvědomění, prozření a třetí si doplníte 2. Nesnášela jsem komika Steva Carella a mám ráda dramatického civilního Steva Carella v tomhle filmu - není to další trapná tlučhuba, ale super herec 3. Tohle není další film o drogové závislosti, jaké jste viděli nebo které znáte - tohle je naprosto jiný pohled, který pojmenovává slovo "závislost" - je to něco, co vyplňuje prázdnotu ve Vás, co Vám chybí a bez čeho nejste kompletní a proto to musíte mít pořád dokola, ať tomu říkáte pervitin, čokoláda, sex, pivo, řízení auta, kouření, káva, čaj, čtení - párkrát jsem si představovala, co bych dělala, kdybych nemohla koukat na filmy - ou, to by bylo fakt těžký a asi na umření. 4. Úplně jiný úhel pohledu - napište mi, kdy jste viděli vyprávět příběh z pohledu otce - který začíná naprosto nevinně, kdy jednou nenajdete vaše dítě doma v posteli. Kdy se mu snažíte pomoct, ale nikdo to nedělá pro vás ale pro sebe. A pak to třeba vzdáte....dál neprozrazuji, ale nemůžu se ubránit srovnání s atmosférou "Gone Girl" - tohle je příběh, který se může stát každému a nemusí jít o syna, ale třeba jiného příbuzného nebo milovaného kamaráda. Možná by to na mě tolik nepůsobilo, kdybych několik takových příběhů neslyšela od známých nebo lidi, se kterýma jsem se setkala v zaměstnaní v roli dodavatelů nebo hostů. Ta atmosféra je tak obyčejná a blízká - až na to, že plno jinýc lidí chodí do práce na směny nebo na osmičku do kanclu a nemá čas jezdit přes půlku republiky nebo malovat stromy. Chování nevlastních sourozenců naprosto odzbrojující a civilní 5. Vyvrcholení v auto"honičce" a to, co tomu předcházelo, je velmi překvapivé 6. A ještě když tam hraje Timothy Chalamet - mhh, no prostě bomba! ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Po festovní fetovačce v předchozím Groeningenovo filmu Belgica zkrátka musel přijít provinilý detox. A ten není nikdy dobrej, není cool a hlavně není nikdy zábavnej či naplňující. Beautiful Boy má ze své předlohy zajímavé a netypické východisko, kdy zaznamenává pád na drogové dno inteligentního dospívajícího, pocházejícího z liberální, zajištěné, bezproblémové a moderní rodiny. Bezvýchodná situace jeho chápavého otce, snažícího se o všechny možné cesty pozitivní podpory pro něj neuchopitelného problému je zásadní nadstavbou nad ostatními protidrogovými filmy. I v tomto je ale problém, protože film zkrátka postrádá hranu, dokonce jakoby si důsledně hlídal, aby ji neměl. Chybí mu reálná bolest, potřebný naturalismus a špína. Z toho vyplývá i největší problém, tedy to, že díky neustálému propojování linií otce a syna, kteří se ale sami sebe nedokáží pochopit, film postrádá vlastní jazyk a tedy se rozhodne, ať za něj mluví díla jiná. Proto na sebe neustále lepí výrazné písně (od Nirvany přes Sigur Rós, Zolu Jesus až po Bikini Kill) a když má sám mluvit, nechá za sebe mluvit báseň od Bukowského. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

I když má Beautiful Boy silný námět, který "mohl napsat jen sám život", tak i přesto mě film nedostal a neuzemnil natolik, jak bych od něj očekával. Steve Carell se role otce, který chce svému z(a)tracenému synovi pomoci najít cestu zpět, ujal vážně přesvědčivým způsobem, přičemž mu perfektně sekundovala Maura Tierney v roli jeho ženy. Výkon Timothéeho Chalameta nebyl špatný, ale chvílemi se mi zdálo, že až příliš přehrával a tlačil na pilu. Je škoda, že se film pořádně rozjel až dvacet minut před koncem, kde nabídl pár silnějších scén. Musím však pochválit pěkný soundtrack a způsob vyprávění, v němž se prolínaly dvě časové linie. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Viac ako samotný film potešili Song to the Siren od Tima Buckleyho a Sound and Vision od Davida Bowieho. To som bola v excitovanom stave. Pesničkový soundtrack celkovo stojí za pozornosť. Nestretnú sa často mená ako Amon Tobin, Mogwai, Sigur Rós, Zola Jesus, Sampha, Aphex Twin na jednom mieste... Už som vymenovala všetkých? My radio work is showing. //Inak, príde mi absurdná jedna vec spojená s týmto filmom. To, že toto má byť Chalametova životná rola, tak bol film propagovaný. Srsly, veď má len 23. Nepochybujem, že má toho ešte strašne veľa pred sebou.// (Lumiere - 15.1.2019) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • V závěru filmu se objevují takzvaná „The 3 C's“, co však znamenají? Není žádným tajemstvím, že sledování milovaného člověka se závislostí může být extrémně obtížné, stresující a srdcervoucí. Existují však tři hlavní principy, známé také jako tři C pro zotavení ze závislosti, které mohou závislým a jejich blízkým pomoci lépe porozumět nemoci a jejímu zotavení. Tři C  jsou: Nezpůsobil jsem to, Nemůžu to vyléčit, Nemůžu to ovládat. (sator)

Reklama

Reklama