Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (153)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Darkness was the dictator. Brad Pitt produkuje v pozitivním slova smyslu srdcervoucí drama, od kterýho sem teda čekal úplně jinej příběh - je určitě dobrý si nic nezjišťovat předem. Po první vyčerpávající hodině sem přestal počítat, kolikrát mě to už poslalo do kolen, a ke konci pak i počet mrtvejch papírovejch kapesníků. Jinak od filmu, kterej začíná nejsmutnějším songem od dob soundtracku herního Life is Strange, asi nejde čekat úplně růžovoučkej diváckej zážitek... ()

William_ 

všechny recenze uživatele

9/10. Jsou filmy, které jsou tak silné, že se i den po jejich projekci cítíte dojatě a nepustíte je z hlavy. Přesně to se mi stalo i u tohoto filmu. Drogy neničí jen toho, co je bere, ale i okolí, a pokud je bere váš syn/dcera, je to o to horší, že vidíte pomalý rozklad vašeho nejmilovanějšího. A přesně to bylo v tomto filmu zachyceno na výbornou. Musím pochválit jak Steva Carella tak Timothéeho - oba předvedli bravurní výkony. Doporučuji si vychutnat i závěrečné titulky, ta řeč mě chytla za srdce a něco pravdy na ní bude, není liž pravda? ()

Reklama

adam9 

všechny recenze uživatele

I když v jistých ohledech se Beautiful Boy nevymyká ničemu z toho, co jsme už několikrát viděli, herecké výkony ústředního dua jsou tím hlavním faktorem, který z příběhu dělá silný filmový zážitek... Jde čistě o vztah otce a syna a jejich vzájemné lásky, což film pomocí flashbacků několikrát ještě umocní, ale hlavně poukazuje na to, že drogová závislost se už dávno netýká jen lidí z okraje společnosti. Příběh o to víc dojme, když divák vidí z prostředí pohodové, vzdělané rodiny rozklad nadějného chlapce, který mohl dosáhnout "všeho, co kdy chtěl". Stačí ovšem jedno uklouznutí a pak se vše změní: starostlivý otec přestává svému milovanému šampionovi rozumět a nejhorší pro něj je, že mu není schopen nijak pomoct. Více v ext. recenzi. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Čo som pozrel zbežne komentáre k filmu tak to vyzerá, že film akosi svoje publikum viac nenašiel, než našiel. "Beautiful Boy" sa sústredí na vzťah otca Davida Sheffa v podaní Steva Carella a jeho syna Nica v podaní Timothéeho Chalameta. A hoci som nevedel v akom roku sa to odohráva, tak som odhadol nejaké neskoré 90-te roky. Podľa toho čo som vo filme videli mi to prišlo logické. A to je trošku osviežujúce. Aspoň pre mňa. Herecké výkony sú podľa mňa skvelé. Steve Carell je pre mňa viac dominantným hercom pre komédie, no bol som úprimne prekvapený, ako dokázal zahrať otca, ktorý sa snažil urobiť pre svojho syna maximum, aby ho dostal z priepasti drog von. Zaujímavé je aj, keď som mal možnosť počuť ako vlastne crystal met funguje a prečo je cesta von veľmi ťažká. A vysvetlené je to dobre. A čo sa týka výkonu Timothéeho Chalameta, tak mu musím takisto zatlieskať. Podal excelentný výkon a dal do toho všetko, čo mohol. S filmom nejaké vážnejšie problémy nemám, no sú tu 2, ktoré spomeniem. V prvom rade mám pocit, že úvod bol trošku rozbitý. Chvíľku mi trvalo než som sa začal orientovať kedy sa čo odohráva. Lebo miestami to nebolo veľmi dobre poprepájané a mal som pocit, že som nevedel či pôjdeme cez flashbacky, alebo sa posúvame vpred. A to je dosť zásadné. Potom sa to však ustáli a ďalej to už je podľa mňa zrozumiteľne zostrihané a nemal som problém sa orientovať. Potom je tu Lauren, ktorá je môj druhý problém. Hoci voči nej cítim ľútosť, tak mám pocit, že stiahnuť Nica naspäť bolo od nej nesprávne a ak niekto niekoho miluje, tak také veci nespraví. Výsledne pre mňa film funguje, je príjemný na pozeranie, nie je veľmi agresívny a necháva momenty skutočne vyznieť tak ako treba. Som spokojný a dokonca si myslím, že je dobré, aby si ľudia film pozreli. Hodnotenie: A- ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Pomalé filmy mají své kouzlo a dokáži si diváka získat a udržet i dvě hodiny skrze svou pomalost povolující propracovanost postav. Ovšem tohle není jen pomalé, ale hlavně i utahané. Daná situace je asi vykreslená velmi pravdivě, ale není dobře vykreslena pro filmová plátna, tak aby diváka nepřestala bavit, tak aby více rozuměl Nicovy. Carell i Chalamet hrajou výborně, ale scénář a nadbytečné dvě hodiny stopáže nezachrání. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Timothée Chalamet musel utratit 25 liber za poradce a doktora, aby se ujistil, že jeho jednání jako narkoman je realistické a autentické. (blans)
  • Nic Sheff řekl, že film Beautiful Boy je jedním z nejlepších zobrazení aktivní závislosti, kterou kdy viděl. (jamedusa)

Reklama

Reklama