Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (153)

angel74 

všechny recenze uživatele

Bolestný příběh otce a jeho drogově závislého syna, který napsal sám život, umocňují velmi přesvědčivé herecké výkony Steva Carella a Timothéeho Chalameta. Pověstnou třešinkou na dortu je pak naprosto dokonalý soundtrack. Závěrečný úryvek sestavený z myšlenek a pocitů Nica Sheffa mě natolik upoutal, že jsem dostala chuť si obě knižní předlohy přečíst. (85%) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané a mnohokrát viděné. Tak takhle nějak by se dal v pár slovech shrnout snímek Beautiful Boy, který vyjma slušných hereckých výkonů a líbivého soundtracku nenabízí nic, co jsme ve snímcích podobného ražení ještě neviděli. Začínaje chabým scénářem a konče tragicky banální režií, to všechno vytváří nudnou a recyklovatelnou podívanou, u níž jsem měl co dělat abych neusnul. Jistě, snímek je natočen podle skutečných událostí, nicméně mám takový dojem, že to šlo udělat o pořádný kus lépe a hlavně inovativně, bez oné všudypřítomné snahy nás dojmout, rozplakat a posbírat přitom pár cen. To chci tak moc?! „I understand why I do things. It doesn't make me any different. I'm attracted to craziness, and you're just embarrassed 'cause I was like... you know, I was like this amazing thing, like your special creation or something, and you don't like who I am now!“ ()

Reklama

Mishqo 

všechny recenze uživatele

"It takes the edge of stupid all-day reality." Aj tak sa dá opísať cesta k drogovej závislosti, ktorá neničí len život samotného narkomana, ale aj život celej jeho rodine, ktorá sa ho snaží zviesť na správnu cestu. And, oh God, what a long and painful journey that is. Seldom successful. Carrel a Chalamet si tu hrajú prím a nedá sa im to nezozrať i s navijakom. It tore my heart apart. Vlajková loď rodičovskej lásky. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Všecičko ..." ----- O tom, jaké to je, když vaše dítě propadne drogám, "všecičko" pro něho ztrácí na významu ... a do privátní bezedné propasti poztrácených snů a zmařených nadějí bezděčně stahuje i vás. Do propasti, kterou objevilo za hranicemi skutečného (a tím pádem ne až tak zábavného a bezstarostného) světa ... se vší dychtivostí mládí, které rádo experimentuje - tudíž má jen mizivou šanci odhalit včas její pravou podstatu. Poněvadž nevyhlíží primárně jako PROPAST ... tváří se spíš jako brána - nebo OKNO ... jako nanejvýš interesantní okno do fantastické krajiny intenzivních prožitků a sladkého zapomnění. Ten příběh neupozorňuje NA SEBE - je nadmíru civilní a uměřený ... když zprostředkovává POZNÁNÍ - a skrze něj varuje. O to je opravdovější ... pravdivější ... inspirovaný realitou. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Od filmu, ktorý je o boji s drogami, o snahe záchraniť závislého syna a o jeho premárnenej mladosti sa očakávajú silné emócie. Nie citová vydieračka, ale poriadna dávka surových emócií až priamo do žily. Beautiful Boy mi bohužiaľ takmer žiadne nedoprial. Nechal ma úplne chladnou, pretože som si po celý čas uvedomovala, že je to iba hrané. Herci sa snažili, Timothée je moje zlatíčko, no dobrí herci ešte nie sú zárukou celkového výsledku. Slabý scenár, režisérsky nezvládnuté, vyššie s hodnotením to už bohužial nejde. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Herec Timothée Chalamet měl obavy, jak reálný David Sheff přijme to, jak ve filmu ztvárnil jeho syna Nica, ale bál se zbytečně. „Sledovat Timothéa bylo strašidelné. Měl gesta jako Nico, pohyboval se jako on, byl to celý on,“ řekl David Sheff. (raininface)

Reklama

Reklama