Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (153)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hrôza! Takéhoto idiotského syna určite neprajem žiadnemu rodičovi - však to musí byť hotové utrpenie, keď sa človek všemocne snaží, a za každým to skončí rovnakou spreneverou dôvery. Postava nevďačného a sebeckého narkomana Nica mi bola vrcholne nesympatická! Naopak, obdivujem Davida (ktorého mimochodom vynikajúco zahral Steve Carell), že to emočne zvládal a napriek toľkým sklamaniam bol napokon ochotný Nicovi uveriť, aj keď si to absolútne nezaslúžil. Ale pochopiteľne, asi žiadny rodič nechce, aby mu jedného dňa zavolali, že "vaše dieťa umrelo v dôsledku predávkovania". Ale už dlho ma žiadna postava vo filme tak neznechutila ako bol práve Nic. 3* ()

JohnRambo 

všechny recenze uživatele

Na začiatku miestami mätúci strih ma prinútil zbystriť aby som sa nestratil, ale o to viac som bol neskôr vtiahnutý do tohto silného príbehu, zabaleného do hustej tatko-syno-atmosféry vynikajúcich hlavných aktérov. Skvelý film, skvelá téma, skvelý Steve Carell. Sadlo mi to a bude to vo mne dlho doznievať. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Film po mě bohužel spíš stekl.... V závěru filmu se objevují takzvaná "The 3 C's", co znamenají? Není žádným tajemstvím, že sledování milovaného člověka se závislostí může být extrémně obtížné, stresující a srdcervoucí. Existují však tři hlavní principy, známé také jako tři C pro zotavení ze závislosti, které mohou závislým a jejich blízkým pomoci lépe porozumět nemoci a jejímu zotavení. Tři C  jsou: Nezpůsobil jsem to Nemůžu to vyléčit Nemůžu to ovládat ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

120 minut? Fakt to má jenom 120 minut? Já jsem teda během filmu nekontrolovala čas, nechtěla jsem tam jak ten debil svítit s mobilem, ale měla jsem pocit, že v tom sále sedím ne dvě ale čtyři (!) hodiny. Když u filmu usínáte (ne že bych byla tak unavená) nebo myslíte na něco jiného (třeba co si pak dáte k jídlu), tak je něco špatně. I ten podivný film, který nám pouštěli, když jsme se třídou byli v protidrogovém vlaku a mrzli u toho, byl o dost zajímavější a vůbec mi přišel lépe pojatý než Beautiful Boy. V tomhle filmu se sice hodně křičí a brečí, ale ty emoce někam utekly. I proto mě možná nejvíce těšily detaily jako spořič obrazovky na starém tlustém monitoru, kdy mě štvalo, když mi výhled na ten monitor zakryl Steve Carell... Jo abych nezapomněla, tak divnější kombinaci soundtracku a zvolených songů jsem už dlouho neslyšela, chvílemi to bylo jak ze sci-fi nebo hororu, chvílemi zase romantika až za hrob. Díky tomu se mi vlastně jakž takž dařilo dávat pozor, jinak bych si toho spořiče obrazovky zaručeně nevšimla. 4/10 ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nedívím se, že většina diváků film buďto nesnáší, anebo je jím absolutně nadšená. A jak už to tak u mě bývá, já jsem někde v polovině cesty, přikloněn spíše k té pozitivní části hodnocení. Beautiful Boy je totiž fakt velká popina. Soundtrack tahající na první dobrou silné songy do těch správně silných momentů, poměrně bezstarostná kamera s poetickou paletou barev a celkové zasazení děje do finančně zcela zajištěného zázemí, kde mají rodiče prostor řešit jen ten jediný problém. To vše může působit dost povrchním dojmem, může to budit zdání, že takhle film o drogách prostě vypadat nemá, a že využívá ty nejprostší postupy k vydojení emocí. Ono to tak opravdu asi je, já jsem zároveň ale divák, který se podobným způsobem nechá občas rád unést. Vše zmíněné navíc lze obrátit i v pozitiva. Beautiful Boy totiž svým pojetím nabourává téměř všechna klišé drogových filmů a je tak poměrně originální výpovědí, jež se nezaměřuje na drogové fyzično, tak jak tomu bývá ve většině podobných dramat, ale na mezilidské vztahy. Logiku vidím i ve zvolené formě vyprávění, která poměrně bez ladu a skladu přeskakuje časový rámec a korepsonduje tak se zacykleností Nicovy závislosti i s bezmocností otce najít nějakou jasnou cestu k záchraně. Beautiful Boy je film s mnoha rezervami, využívá docela povrchní výrazové prostředky, ale zároveň nabízí docela svěží pohled na už dost vyčpělé filmové téma a i díky dobrým hereckým výkonům dvou hlavních postav dokáže zanechat poměrně silný dojem. 7/10 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • První scény natočené pro film byly podle Van Groeningena nejintenzivnější – zahrnovaly Chalametovu postavu, která byla hospitalizována kvůli předávkování drogami. Chalamet byl pověřen, aby pár týdnů před natáčením „hospitalizačních scén“ zhubl a následně se přibral, aby mohli dotočit scénu, kde se uzdravuje. (blans)
  • Herec Timothée Chalamet měl obavy, jak reálný David Sheff přijme to, jak ve filmu ztvárnil jeho syna Nica, ale bál se zbytečně. „Sledovat Timothéa bylo strašidelné. Měl gesta jako Nico, pohyboval se jako on, byl to celý on,“ řekl David Sheff. (raininface)
  • Skutečný Nic Scheff se narodil 20. července 1982. V rané scéně Nic říká, že je mu 18 let, ale ještě nezačal vysokou školu. Film se odehrává kolem roku 2000. To vysvětluje, proč postavy ve filmu mají na svých plakátech a tričkách kapely z 90. let. (blans)

Reklama

Reklama