Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (153)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Agitek na téma drogové závislosti jsem si vyslechl ve svém krátkém životě vskutku hodně. Ale mnoho z nich z toho či onoho důvodu nefungovalo a člověk měl až z trucu chuť nějakou tu drogu zkusit, aby jim ukázal, jak jejich systém v tomto ohledu nefunguje. Zároveň jsem ale cítil lítost, protože předávaná myšlenka byla morálně správná. A proto dnes tak rád vyhledávám snímky na toto téma zaměřené a tento beru jako jeden z nejlepších. Přitom Felix na to šel od lesa a nejlehčeji, jak jen mohl, protože věděl, jak tuto skládačku poskládat tak, aby ve všech směrech fungovala. Vzal si jako hlavní premisu skutečný příběh. Příběh, jenž vypráví o vztahu starostlivého otce a závislého syna, jenž mimo jiné stojí na mezigenerační chemii a celkové emocionální síle a síle myšlenky, již vypráví. Do toho musel zákonitě obsadit herecky schopné herce, což se také povedlo. Nikdy bych neřekl, že kulturně silně zapsaný komediant Steve Carell by dokázal hrát něco tak mimo jeho hlavní zaměření, jenže já mu to sežral i s navijákem. To samé mohu říct o mladé naději herecké školy jímž je Timothée Chalamet. Dále musí využít i svůj um režíséra a scénaristy, což dokázal také. Režie je poměrně průměrná, ale scénář a hlavně práce s expozicí vzájemného vztahu ústřední dvojice je skvělá, dobře vložené flashbacky z různých období jejich života, vždy s jinou náladou, krásně vyobrazily, co měly. To vše podepřel silným soundtrackem, jenž dolaďuje potřebné emoce nebo podtrhává dobu, kdy se snímek odehrává, ale ze které záměrně netěží a nepoužívá ji jako berličku, jak to dnes dělá řada jiných. Vše popsané ale také lehce může diváka dosti odradit, protože Felix si dává na čas, takže snímek se vleče v pomalém tempu, aby se emoce a myšlenky správně rozložily, ale občas nějaká menší katarze přijde, ne však v takovém měřítku, aby dněšního diváka uspokojila. Mému vkus, jenž si právě pomalému tempu a budovaní velmi lahodí, se trefilo do noty a byl jsem nadšen a zároveň melancholicky potopen. Na konec si dovolím část textu ze skladby Beautiful Boy od Johna Lennona, jež ve filmu také je a jež mě svým načasováním dostala nepřipraveného a na emoční rozvrácení náchylného. "Close your eyes/Have no fear/The monster's gone/He's on the run and your daddy's here/Beautiful, beautiful, beautiful/Beautiful boy/Beautiful, beautiful, beautiful/Beautiful boy..." Silných 9/10, takhle se to má dělat. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(8/2019) Beautiful Boy ma nezaujal ani tak námetom, toto tu už stokrát bolo, kto by sa ale netešil na duo Carell & Chalamet. Táto dvojka to dala samozrejme na plný počet. A nakoniec musím priznať, že aj to ostatné má niečo do seba. V jadre síce len klasická rodinná dráma, niečo nedefinovatelné ale zafungovalo a emotívne sa teda tento film vie dostať pod kožu. Čakal som minimálne jednu hereckú nomináciu na Academy Awards. (8/10) ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Filmy o drogově závislých většinou netrvají dvě hodiny. Přesto je tento životopisný film velmi dobrý. Boj s drogovou závislostí je nesmírně náročný pro obě strany, jak pro dítě, tak pro rodiče. Obdivovala jsem Nicovu matku a hlavně otce, jak moc svého syna milovali. A též jsem obdivovala herce v hlavní roli, Timothée Chalameta, jak skvěle tuto těžkou postavu stvárnil. Film vhodný jak pro rodiče, tak pro dospívající či lehce dospělé děti. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Do Beautiful Boye jsem šel tak trochu s předsudkem a očekáváním hodně nízko a možná proto mě nakonec film získal na svoji stranu. Hlavním důvodem proč, je Steve Carell, jehož vztah se synem by se dal přirovnat k mému vztahu k tomuhle filmu. Sledovat Beautiful Boye bylo pro mě jako sedět na houpačce, v jednu chvíli se pocitově vznáším v oblacích a skvěle se bavím a ve chvíli druhou se houpu zatraceně blízko země a těžce se nudím. A takhle pořád dokola, po téhle stránce je film hodně vyčerpávající a lhal bych kdybych neřekl, že se našli chvíle kdy mě úplně ztrácel. Důvod proč jsem s filmem spíš na pozitivní notě je to, že si myslím, že má co říct o vztahu otec – syn. Drogová problematika je taková vedlejší kolej na kterou se film snaží přejíždět, ale moc mu to nejde a pomůže filmu možná tak jedině k více prodaným vstupenkám do kina. Chalamet mě nijak zvlášť nenadchnul a jak říkám, hlavním tahounem filmu je pro mě Steve Carell. Pomalu ale jistě se z něj stává jeden z nejlepších pracujících Hollywoodských herců současnosti a v mých očích nepřestává stoupat. Říkat že film vznikl jen za účelem, aby Carell a Chalamet posbírali Oscary je trochu přemrštěné, rozhodně si myslím, že Groeningen je dostatečně nadaný režisér, který rozhodně netočí filmy jen za účelem, aby jeho herci posbírali ocenění. Chce divákům něco sdělit, někdy se mu to daří lépe, někdy hůře, ale Beautiful Boy jako celek dává smysl a křivdil bych mu kdybych tvrdil opak. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak může mít tento film tolik procent. Podle synopse a traileru vypadal skvěle, ale v kině jsem měla, co dělat, abych neusnula. O to je to smutnější, když je film inspirovaný skutečnými událostmi. Přišlo mi, že to bylo režisérsky špatně pojaté. Každou chvíli na mě vybafly nesmyslně flashbaky. Ke konci filmu už se to naštěstí ustálilo. A jestě to ohrané "everything" mi lezlo na nervy. Lidi ve filmu brečí a stejně mi to nezpůsobilo žádné emoce, maximálně tak jednou. To, že drogy jsou svinstvo je jasná věc a nemusí se to omýlat pořád dokola. Myslím si, že se film dal pojat lépe. Plus za herecké výkony, Stevieho Carella za otce a a Timothéeho Chalametha za syna. To je tak jediné. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Methamphetamin není nutné vařit k žilnímu (injekčnímu) užití. Ve filmu je to naopak. (blans)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama