Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (153)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Možno by sa žiadalo do filmu o drogách viac špinavosti a vyhrotených situácií, ale myslím si, že Davidovi a Nicovi v ich príbehu išlo predovšetkým o pocity zúčastnených. A tým je vlastne ten film trošku iný. Herecky skvelé, muzika krásne pasovala. Takže za mňa nie zlý film, ale stále som presvedčená, že šikovný Felix by mal radšej točiť doma v Európe. 3,5* ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Agitek na téma drogové závislosti jsem si vyslechl ve svém krátkém životě vskutku hodně. Ale mnoho z nich z toho či onoho důvodu nefungovalo a člověk měl až z trucu chuť nějakou tu drogu zkusit, aby jim ukázal, jak jejich systém v tomto ohledu nefunguje. Zároveň jsem ale cítil lítost, protože předávaná myšlenka byla morálně správná. A proto dnes tak rád vyhledávám snímky na toto téma zaměřené a tento beru jako jeden z nejlepších. Přitom Felix na to šel od lesa a nejlehčeji, jak jen mohl, protože věděl, jak tuto skládačku poskládat tak, aby ve všech směrech fungovala. Vzal si jako hlavní premisu skutečný příběh. Příběh, jenž vypráví o vztahu starostlivého otce a závislého syna, jenž mimo jiné stojí na mezigenerační chemii a celkové emocionální síle a síle myšlenky, již vypráví. Do toho musel zákonitě obsadit herecky schopné herce, což se také povedlo. Nikdy bych neřekl, že kulturně silně zapsaný komediant Steve Carell by dokázal hrát něco tak mimo jeho hlavní zaměření, jenže já mu to sežral i s navijákem. To samé mohu říct o mladé naději herecké školy jímž je Timothée Chalamet. Dále musí využít i svůj um režíséra a scénaristy, což dokázal také. Režie je poměrně průměrná, ale scénář a hlavně práce s expozicí vzájemného vztahu ústřední dvojice je skvělá, dobře vložené flashbacky z různých období jejich života, vždy s jinou náladou, krásně vyobrazily, co měly. To vše podepřel silným soundtrackem, jenž dolaďuje potřebné emoce nebo podtrhává dobu, kdy se snímek odehrává, ale ze které záměrně netěží a nepoužívá ji jako berličku, jak to dnes dělá řada jiných. Vše popsané ale také lehce může diváka dosti odradit, protože Felix si dává na čas, takže snímek se vleče v pomalém tempu, aby se emoce a myšlenky správně rozložily, ale občas nějaká menší katarze přijde, ne však v takovém měřítku, aby dněšního diváka uspokojila. Mému vkus, jenž si právě pomalému tempu a budovaní velmi lahodí, se trefilo do noty a byl jsem nadšen a zároveň melancholicky potopen. Na konec si dovolím část textu ze skladby Beautiful Boy od Johna Lennona, jež ve filmu také je a jež mě svým načasováním dostala nepřipraveného a na emoční rozvrácení náchylného. "Close your eyes/Have no fear/The monster's gone/He's on the run and your daddy's here/Beautiful, beautiful, beautiful/Beautiful boy/Beautiful, beautiful, beautiful/Beautiful boy..." Silných 9/10, takhle se to má dělat. ()

Reklama

Deschain 

všechny recenze uživatele

Viac ako samotný film potešili Song to the Siren od Tima Buckleyho a Sound and Vision od Davida Bowieho. To som bola v excitovanom stave. Pesničkový soundtrack celkovo stojí za pozornosť. Nestretnú sa často mená ako Amon Tobin, Mogwai, Sigur Rós, Zola Jesus, Sampha, Aphex Twin na jednom mieste... Už som vymenovala všetkých? My radio work is showing. //Inak, príde mi absurdná jedna vec spojená s týmto filmom. To, že toto má byť Chalametova životná rola, tak bol film propagovaný. Srsly, veď má len 23. Nepochybujem, že má toho ešte strašne veľa pred sebou.// (Lumiere - 15.1.2019) ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

"It takes the edge of stupid all-day reality." Aj tak sa dá opísať cesta k drogovej závislosti, ktorá neničí len život samotného narkomana, ale aj život celej jeho rodine, ktorá sa ho snaží zviesť na správnu cestu. And, oh God, what a long and painful journey that is. Seldom successful. Carrel a Chalamet si tu hrajú prím a nedá sa im to nezozrať i s navijakom. It tore my heart apart. Vlajková loď rodičovskej lásky. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Oscarovka, kterou na ceremoniálu nakonec neuvidíme. Což je škoda, jelikož můj oblíbený Steve Karel naprosto ohromuje ve všech svých scénách a jak jsem ho měl rád v komediálních rolích, už ho chci vidět jen v těch dramatických na způsob Sázky na nejistotu..a Beautiful boy. Téma mě příliš nezaujalo, takových už tu byl přehršel, ale musím říct, že jsem si i po ztrátě pozornosti někdy ve třicáté minutě film celkem užil. Nic, co by tu ještě nebylo, možná i to si v Americe řekli, nebo je jen nezajímá produkující Amazon studios. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Herec Timothée Chalamet měl obavy, jak reálný David Sheff přijme to, jak ve filmu ztvárnil jeho syna Nica, ale bál se zbytečně. „Sledovat Timothéa bylo strašidelné. Měl gesta jako Nico, pohyboval se jako on, byl to celý on,“ řekl David Sheff. (raininface)
  • Natáčelo se v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama