Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (153)

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd, ale díky Timothéemu a Steveovi se postupně dokážete vcítit do jejich postav a vychutnat si jejich výkony. Timothée dokazuje, že je jeden z nejnadanějších mladých herců. Líbilo se mi, že drogovou závislost sledujeme očima rodičů. Pro fanoušky The Office je navíc fajn vidět spolu zase Stevea a Amy Ryan. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hrôza! Takéhoto idiotského syna určite neprajem žiadnemu rodičovi - však to musí byť hotové utrpenie, keď sa človek všemocne snaží, a za každým to skončí rovnakou spreneverou dôvery. Postava nevďačného a sebeckého narkomana Nica mi bola vrcholne nesympatická! Naopak, obdivujem Davida (ktorého mimochodom vynikajúco zahral Steve Carell), že to emočne zvládal a napriek toľkým sklamaniam bol napokon ochotný Nicovi uveriť, aj keď si to absolútne nezaslúžil. Ale pochopiteľne, asi žiadny rodič nechce, aby mu jedného dňa zavolali, že "vaše dieťa umrelo v dôsledku predávkovania". Ale už dlho ma žiadna postava vo filme tak neznechutila ako bol práve Nic. 3* ()

Reklama

adam9 

všechny recenze uživatele

I když v jistých ohledech se Beautiful Boy nevymyká ničemu z toho, co jsme už několikrát viděli, herecké výkony ústředního dua jsou tím hlavním faktorem, který z příběhu dělá silný filmový zážitek... Jde čistě o vztah otce a syna a jejich vzájemné lásky, což film pomocí flashbacků několikrát ještě umocní, ale hlavně poukazuje na to, že drogová závislost se už dávno netýká jen lidí z okraje společnosti. Příběh o to víc dojme, když divák vidí z prostředí pohodové, vzdělané rodiny rozklad nadějného chlapce, který mohl dosáhnout "všeho, co kdy chtěl". Stačí ovšem jedno uklouznutí a pak se vše změní: starostlivý otec přestává svému milovanému šampionovi rozumět a nejhorší pro něj je, že mu není schopen nijak pomoct. Více v ext. recenzi. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Darkness was the dictator. Brad Pitt produkuje v pozitivním slova smyslu srdcervoucí drama, od kterýho sem teda čekal úplně jinej příběh - je určitě dobrý si nic nezjišťovat předem. Po první vyčerpávající hodině sem přestal počítat, kolikrát mě to už poslalo do kolen, a ke konci pak i počet mrtvejch papírovejch kapesníků. Jinak od filmu, kterej začíná nejsmutnějším songem od dob soundtracku herního Life is Strange, asi nejde čekat úplně růžovoučkej diváckej zážitek... ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Vždycky v tom Carellovi vidím převážně toho dementa z Kanclu a pokaždé mě překvapí, jak výborný je to herec. A tady teda válí jako nikdy. Srdceryvná story o tom, že drogy jsou fujtajbl, co vám akorát rozesere vztahy, potažmo život. A obzvlášť díky Carellovi je to strašlivě dojemná jízda, co mi jakožto rodičovi jednoho malého rošťáka svírala srdíčko až do závěrečných titulí. Téměř za pět. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • První scény natočené pro film byly podle Van Groeningena nejintenzivnější – zahrnovaly Chalametovu postavu, která byla hospitalizována kvůli předávkování drogami. Chalamet byl pověřen, aby pár týdnů před natáčením „hospitalizačních scén“ zhubl a následně se přibral, aby mohli dotočit scénu, kde se uzdravuje. (blans)
  • Nic Sheff řekl, že film Beautiful Boy je jedním z nejlepších zobrazení aktivní závislosti, kterou kdy viděl. (jamedusa)
  • V úvodní scéně otec popisuje Nicovy vlasy dlouhé až k ramenům. Ve skutečnosti ani nezakrývají jeho uši. (blans)

Reklama

Reklama