Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (153)

Adasin 

všechny recenze uživatele

120 minut? Fakt to má jenom 120 minut? Já jsem teda během filmu nekontrolovala čas, nechtěla jsem tam jak ten debil svítit s mobilem, ale měla jsem pocit, že v tom sále sedím ne dvě ale čtyři (!) hodiny. Když u filmu usínáte (ne že bych byla tak unavená) nebo myslíte na něco jiného (třeba co si pak dáte k jídlu), tak je něco špatně. I ten podivný film, který nám pouštěli, když jsme se třídou byli v protidrogovém vlaku a mrzli u toho, byl o dost zajímavější a vůbec mi přišel lépe pojatý než Beautiful Boy. V tomhle filmu se sice hodně křičí a brečí, ale ty emoce někam utekly. I proto mě možná nejvíce těšily detaily jako spořič obrazovky na starém tlustém monitoru, kdy mě štvalo, když mi výhled na ten monitor zakryl Steve Carell... Jo abych nezapomněla, tak divnější kombinaci soundtracku a zvolených songů jsem už dlouho neslyšela, chvílemi to bylo jak ze sci-fi nebo hororu, chvílemi zase romantika až za hrob. Díky tomu se mi vlastně jakž takž dařilo dávat pozor, jinak bych si toho spořiče obrazovky zaručeně nevšimla. 4/10 ()

campix 

všechny recenze uživatele

Příběh založený na skutečných událostech zaznamenaných v knižní podobě o na první pohled velmi spokojené a dobře situované americké rodině, která má ovšem problém. Dospívajícímu synovi nic nechybí, ale přesto propadl drogové závislosti . Začátek pozvolný, pak už to ale jede dle zajetých kolejí žánru. Jedná se o takový příjemně nepříjemný film. Skoro by se dalo říct jakoby feel-good komedie/drama, kde ale napovrch vybublá veliká nepříjemnost. Herecky super. Mám zde své oblíbence Carella a Chalameta, takže i jejich chemie zde byla pro mě alfou a omegou, takže ve finále můžu snímek hodnotit velmi pozitivně. ()

Reklama

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd, ale díky Timothéemu a Steveovi se postupně dokážete vcítit do jejich postav a vychutnat si jejich výkony. Timothée dokazuje, že je jeden z nejnadanějších mladých herců. Líbilo se mi, že drogovou závislost sledujeme očima rodičů. Pro fanoušky The Office je navíc fajn vidět spolu zase Stevea a Amy Ryan. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Od filmu, ktorý je o boji s drogami, o snahe záchraniť závislého syna a o jeho premárnenej mladosti sa očakávajú silné emócie. Nie citová vydieračka, ale poriadna dávka surových emócií až priamo do žily. Beautiful Boy mi bohužiaľ takmer žiadne nedoprial. Nechal ma úplne chladnou, pretože som si po celý čas uvedomovala, že je to iba hrané. Herci sa snažili, Timothée je moje zlatíčko, no dobrí herci ešte nie sú zárukou celkového výsledku. Slabý scenár, režisérsky nezvládnuté, vyššie s hodnotením to už bohužial nejde. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

celé to táhl Carrel.Chalamet přehrával až hrůza.Dřív byl v pohodě výchovný pohlavek.Dnes se na všem přiživují všelijaké organizace.Které ve finále nadělají víc škody než užitku.Do hlavy nikomu nevidíme.proč to mělo název Krásný kluk?Když ve finále šlo o feťáka?Jakože:  vidíte jak je krásný a jak dopadl?No fakt ústřední motiv jak bolavá noha. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Herec Timothée Chalamet měl obavy, jak reálný David Sheff přijme to, jak ve filmu ztvárnil jeho syna Nica, ale bál se zbytečně. „Sledovat Timothéa bylo strašidelné. Měl gesta jako Nico, pohyboval se jako on, byl to celý on,“ řekl David Sheff. (raininface)
  • Nic Sheff řekl, že film Beautiful Boy je jedním z nejlepších zobrazení aktivní závislosti, kterou kdy viděl. (jamedusa)
  • První scény natočené pro film byly podle Van Groeningena nejintenzivnější – zahrnovaly Chalametovu postavu, která byla hospitalizována kvůli předávkování drogami. Chalamet byl pověřen, aby pár týdnů před natáčením „hospitalizačních scén“ zhubl a následně se přibral, aby mohli dotočit scénu, kde se uzdravuje. (blans)

Reklama

Reklama