Reklama

Reklama

Paroží

  • USA Antlers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V izolovaném městě v Oregonu se učitelka střední školy a její bratr, místní šerif, zaplete s jedním ze studentů, jehož temná tajemství vedou až k děsivému setkání s legendární bytostí, která zde byla dávno před nimi. (Falcon)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (209)

okkac 

všechny recenze uživatele

Má to tady nižší hodnocení, než si to dle mne zaslouží. Četl jsem velmi krátkou povídku, podle které je to zfilmováno a opravdu měřítkem je to skromnější, ale Scott Cooper dokáže vytvořit dost hutnou atmosféru oregonského zapadákova. Maskéři a trikaři se opravdu vyřádili na modelech torz těl a finální monstrum, které uvidíme sice jen chvíli má hodně povedený design. Za mne dost spokojenost a jeden z lepších hororů letos. Ale nic, než velmi přijemnou jednohubku nečekejte. 7/10 ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Vcelku obyčejný alegorický folk horor postavený na spoustě traumatech (z nichž většina je dávno ohraná), zasazený do zajímavého prostředí vidláckého Oregonu s několika lehkými socioekonomickými zmínkami v pozadí (nejzajímavější aspekt filmu), a konečně obsazený jako obvykle výbornou Keri Russell (The Americans mi fakt chybí...) a tentokrát až moc vyjukaným Plemonsem (po Judasovi jsem čekal, že se z té škatulky konečně vymaní). Moc to nefungovalo a i ta střídmá stopáž se místy dost táhla. Po dva roky starém traileru a předchozích Cooperových filmech jsem čekal víc. 5/10 ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Antlers" bolo asi jedno z mojich najväčších hororových očakávaní tohto roka. Veril som, že Scott Cooper prinesie skvelý film a musím povedať, že som s výsledkom spokojný. Jediné čo ma štve je, že som mal skoro možnosť vidieť tento film v kine, a pre pandémiu a nízky záujem sa nepremietalo. Pretože si myslím, že keby som mal možnosť vidieť ten film na veľkom plátne, dokázal by som mu ešte nejaké body pridať. Pretože v jadre si myslím, že dobré momentky sú veľmi silné. Miestami som mal len z filmu pocit, že nemá nejaký konkrétny cieľ. Prvá polhodina je skôr veľmi temná dráma. Dobre spracovaná, ale čakal som na nejaké strašidelné momentky. A hoci ich neskôr pár príde, myslím si, že tento film s nimi čakal až trošku moc dlho. A rovnako sú to už veci, ktoré potom vieme predvídať. Nemôžem povedať, že by všetky scénky boli predvídateľné, no keď sa do toho film dostane, tak moc veľa prekvapení neskrýva. Pár ich ale je. A sú dobré. Čo ma len ešte mrzí je fakt, že Keri Russell má sama svoj vlastný tragický a temný príbeh, ktorý mohol byť povedaný o niečo kvalitnejšie a silnejšie. Vo výsledku sa ale na ostatné sťažovať nemôžem. Atmosféra je veľmi dobrá, falošné ľakačky sú urobené dobre, film nepôsobí ako veľký PG-13 horor, ale ako reálny temný "R" film a výkony toho chalana čo hrá Lucasa sú podľa mňa dosť dobré. Okrem toho som našim hrdinom fandil. Takže výsledok je viac než len dobrý. Som s filmom spokojný, no je cítiť, že mal našliapnuté ešte vyššie. A je škoda, že mu to nevyšlo. Hodnotenie: B+ ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo veľmi atmosférický a pomalým tempom plynúci horor, ktorý funguje príbehovo, emočne, herecky aj filmársky (kamera, strih, zvuk, výprava, masky, triky, hudba- všetko na úrovni). Páči sa mi že krvou sa nešetrilo a vrážd aj keď nie je veľa sú fakt dobre spracované. Som spokojný, vlastne jeden z najlepších hororov v tomto roku v kinách. Produkcia Del Tora bola poznať. 85% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Asi jsem si od Paroží, vzhledem k režisérovi a skvělým trailerům, sliboval něco zásadnějšího, což se nakonec nekoná, ale i tak se jedná o příjemný komorní horor, s nímž nemám žádný zásadnější problém. Scott Cooper má řemeslo v malíku, konstantně se mu daří držet pochmurnou atmosféru, a když to má být strašidelné a nepříjemné, tak to strašidelné a nepříjemné je. Povedl se casting, zvlášť klučina v hlavní roli je super, a neztrácí se ani Keri Russell. Co bohužel selhává, jsou pokusy o sociální přesahy, které Paroží bývaly mohly pozvednout do škatulky "elevated horror". Scénář je ale nerozpracovává a nepodává tak, aby měly na diváka výraznější dopad, a tak nakonec působí spíš jako v dnešní době "nutná" vata mezi klasickými žánrovými hororovými atrakcemi. Za sebe pak ještě musím říct, že dost ze své tajuplné působivosti snímek ztratil v posledních minutách finále, kdy si to hrdinka s příšerákem rozdá tzv. na férovku, bez toho bych se býval obešel. Ale i tak pozitivní dojmy převažují. Hororoví fanoušci si myslím v klidu mohou jít pro film za 7/10, ostatní asi budou o hvězdu níž. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Wendigo pochází z folklorní tradice severoamerických indiánských kmenů a označuje kanibalistického netvora či zlého ducha požírajícího lidské maso. (NiWi)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Christian Bale v historické detektivce

Christian Bale v historické detektivce

28.02.2021

Režisér Scott Cooper (Nepřátelé, Pryč od pece) a Christian Bale (Temný rytíř) se dohodli na své již třetí spolupráci. Jejich nový snímek bude tentokrát adaptací historické detektivky The Pale Blue… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Margaret Qualley bude mít hlavou plnou duchů

Margaret Qualley bude mít hlavou plnou duchů

18.02.2020

Herečka Margaret Qualley (Pozůstalí, Tenkrát v Hollywoodu) se upsala novému projektu od režiséra Scotta Coopera A Head Full of Ghosts. Film bude adaptací stejnojmenné knížky od Paula Tremblaye,… (více)

Reklama

Reklama