Reklama

Reklama

Paroží

  • USA Antlers (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V izolovaném městě v Oregonu se učitelka střední školy a její bratr, místní šerif, zaplete s jedním ze studentů, jehož temná tajemství vedou až k děsivému setkání s legendární bytostí, která zde byla dávno před nimi. (Falcon)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (209)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja tento film skúsim vytiahnuť hore, pretože som nečakal, že bude až tak depresívny a pomalý. A nemyslím tým nejakú cool temnotu, ale to, čo prežívajú postavy vo svojom vnútri, aké majú mindráky a ako to skvelo ladí s okolitým prostredím. Bubák je samozrejme zameniteľný, ale vnímavejší fanúšik hororu ihneď začne chápať, že v ňom treba hľadať metaforu práve pre staré, ale aj tie súčasné rodinné krivdy a ako sa s nimi vyrovnať. Každému to ide bez výnimky ťažko a nie všetci sú (sme) tak silní, aby sme mohli podobným "paroháčom" uniknúť. Ak ale chcete nervy drásajúci horor a budete Antlers hodnotiť na základe jeho intenzity a schopnosti prvoplánovo vystrašiť, budete sklamaní. Pre mňa príjemné halloweenske prekvapenie. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Asi jsem si od Paroží, vzhledem k režisérovi a skvělým trailerům, sliboval něco zásadnějšího, což se nakonec nekoná, ale i tak se jedná o příjemný komorní horor, s nímž nemám žádný zásadnější problém. Scott Cooper má řemeslo v malíku, konstantně se mu daří držet pochmurnou atmosféru, a když to má být strašidelné a nepříjemné, tak to strašidelné a nepříjemné je. Povedl se casting, zvlášť klučina v hlavní roli je super, a neztrácí se ani Keri Russell. Co bohužel selhává, jsou pokusy o sociální přesahy, které Paroží bývaly mohly pozvednout do škatulky "elevated horror". Scénář je ale nerozpracovává a nepodává tak, aby měly na diváka výraznější dopad, a tak nakonec působí spíš jako v dnešní době "nutná" vata mezi klasickými žánrovými hororovými atrakcemi. Za sebe pak ještě musím říct, že dost ze své tajuplné působivosti snímek ztratil v posledních minutách finále, kdy si to hrdinka s příšerákem rozdá tzv. na férovku, bez toho bych se býval obešel. Ale i tak pozitivní dojmy převažují. Hororoví fanoušci si myslím v klidu mohou jít pro film za 7/10, ostatní asi budou o hvězdu níž. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem nechal dost dlouhou dobu „uzrát“ ve své sbírce, aby pořádně vychladl a já si jej mohl v rámci nabídky vychutnat. Ve své době jsem o něm slyšel ze všech stran (ať už chválu, nebo kritiku), ale jelikož nepatřím mezi ty, kteří vše musí vidět hned, odložil jsem jej stranou, abych se nenechal ovlivnit. A asi jsem udělal dobře. Docela dost jsem toho četl o mytickém Wendigu, viděl pár dokumentů i filmů na toto téma a můžu s klidným říct, že Scott Cooper tohoto tvora dost pojal podle své fantazie – což však ve finální podobě nedopadlo vůbec tragicky. Nicméně už jsem viděl lepší kousky na toto téma.    Paradoxně se mi líbila spíš první polovina, která sebou přinesla kromě nádherné kanadské přírody i zajímavou ponurou atmosféru a spíše jakousi formu sociálního dramatu, nežli čistokrevné hororové podívané a to bylo jen a jen dobře. Tichý šikanovaný chlapec s tajemstvím za zavřenými dveřmi a proti němu učitelka s rovněž smutnou historií. Bylo zajímavé sledovat proplétající se vztahy těchto dvou, až k finálnímu odhalení. Které tušili tak nějak všichni, už od začátku. Scott Cooper si hrál s náznaky, dokázal postupně stupňovat atmosféru, přidal pár dramatických chvilek, jenže potom se vrhl hlavně na hororovou stránku filmu a ejhle…   Dojde na nějaké to gore – jo bylo celkem fajn, dokonce ani zrod – proměna otce ve Wendiga nebyl špatný, ale u pasti „na dva policajty“ jsem si klepal na čelo (to byli oba tak slepí a hluší?), no a finální souboj v dole…Tak to už bylo čisté zoufalství, které mi rapidně zkazilo dosavadní nadšení z filmu. Co na tom, že jak Keri Russell tak Jeremy T. Thomas podali velmi dobré herecké výkony, když to tahle tvůrci v posledních minutách doslova zmrví. Jejich záchranou bylo, že víc jak polovina filmu byla opravdu dobrá a navíc nádherná příroda, to je vždy plusový bod v mých očích. Lepší průměr, ale mělo to daleko navíc. 60% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Antlers" bolo asi jedno z mojich najväčších hororových očakávaní tohto roka. Veril som, že Scott Cooper prinesie skvelý film a musím povedať, že som s výsledkom spokojný. Jediné čo ma štve je, že som mal skoro možnosť vidieť tento film v kine, a pre pandémiu a nízky záujem sa nepremietalo. Pretože si myslím, že keby som mal možnosť vidieť ten film na veľkom plátne, dokázal by som mu ešte nejaké body pridať. Pretože v jadre si myslím, že dobré momentky sú veľmi silné. Miestami som mal len z filmu pocit, že nemá nejaký konkrétny cieľ. Prvá polhodina je skôr veľmi temná dráma. Dobre spracovaná, ale čakal som na nejaké strašidelné momentky. A hoci ich neskôr pár príde, myslím si, že tento film s nimi čakal až trošku moc dlho. A rovnako sú to už veci, ktoré potom vieme predvídať. Nemôžem povedať, že by všetky scénky boli predvídateľné, no keď sa do toho film dostane, tak moc veľa prekvapení neskrýva. Pár ich ale je. A sú dobré. Čo ma len ešte mrzí je fakt, že Keri Russell má sama svoj vlastný tragický a temný príbeh, ktorý mohol byť povedaný o niečo kvalitnejšie a silnejšie. Vo výsledku sa ale na ostatné sťažovať nemôžem. Atmosféra je veľmi dobrá, falošné ľakačky sú urobené dobre, film nepôsobí ako veľký PG-13 horor, ale ako reálny temný "R" film a výkony toho chalana čo hrá Lucasa sú podľa mňa dosť dobré. Okrem toho som našim hrdinom fandil. Takže výsledok je viac než len dobrý. Som s filmom spokojný, no je cítiť, že mal našliapnuté ešte vyššie. A je škoda, že mu to nevyšlo. Hodnotenie: B+ ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Učitelka v Oregone si všimne nezvyčajné správanie jedného zo svojich žiakov. Najprv jeho problémy pripisuje nezáujmu zo strany rodičov, ale začne zisťovať, že chlapcovo správanie ovplyvňuje niečo temnejšie. - Na Antlers som bol zvedavý od momentu, kedy bol projekt ohlásený, pretože Nick Antosca je jedným z mála moderných hororových tvorcov, ktorí namiesto kopírovania už spracovaných tém vytvárajú svoje vlastné a hlavne štýlové veci. Výsledok je slušný. Vyniká hlavne scenár a nádherné prostredie. Velmi ma potešilo aj to, že sa tvorcovia vo velkej miere vyhýbali používaniu prehnaných CGI efektov. Velkým problémom bol ale podla mňa casting, pretože mi tu ani jedna postava nesadla, čo u mňa Antlers zhodilo zo štyroch hviezdičiek na velmi silné tri. Komu sa film páčil, rozhodne odporúčam pozrieť Dark Was the Night, ktorý sa nesie na podobnej vlne. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Christian Bale v historické detektivce

Christian Bale v historické detektivce

28.02.2021

Režisér Scott Cooper (Nepřátelé, Pryč od pece) a Christian Bale (Temný rytíř) se dohodli na své již třetí spolupráci. Jejich nový snímek bude tentokrát adaptací historické detektivky The Pale Blue… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Margaret Qualley bude mít hlavou plnou duchů

Margaret Qualley bude mít hlavou plnou duchů

18.02.2020

Herečka Margaret Qualley (Pozůstalí, Tenkrát v Hollywoodu) se upsala novému projektu od režiséra Scotta Coopera A Head Full of Ghosts. Film bude adaptací stejnojmenné knížky od Paula Tremblaye,… (více)

Reklama

Reklama