Reklama

Reklama

Paroží

  • USA Antlers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V izolovaném městě v Oregonu se učitelka střední školy a její bratr, místní šerif, zaplete s jedním ze studentů, jehož temná tajemství vedou až k děsivému setkání s legendární bytostí, která zde byla dávno před nimi. (Falcon)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (209)

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Takmer dokonalý horor! Neskutočne ako sa podarilo režisérovi nakrútiť až tak depresívny hororík, s ešte depresívnejším vizuálom mestečka, a totálne depresívnymi obyvateľmi. Vôbec mi nevadilo, že sa s filmom snažili o nejaký presah, a komentovanie USandA v dnešnej drogovej dobe, keďže sme dostali pomalý, temný, napínavý horor, ktorý ma vydesil nie lakačkami (ako to dnešné deti milujú) ale tiesnivou atmosférou a bravúrnymi hereckými výkonmi. Za mňa horor roka 2021 a nádherná nová potvora do galérie horor monsters. (Na Alienov a Vec sa musí ešte dotiahnúť dvojkou :) Film, ktorého pokračovanie POTREBUJEM!!! ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočený monster Horor. Parádní, deprimující, deštivá atmosféra, děcka v hororech nemusím, zde mi to vůbec nevadilo, monster přeměna byla fakt děsivá, dojde na jednu infarktovou lekačku, nechybí krev a rozpáraná těla. Milfka v hlavní roli celkem ušla. Finále, kde dojde na menší fightík, bylo trochu úsměvný, ale tak co už. Na jedno zhlédnutí, dobrá podívaná. (998. hodnocení) ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Zdejší obsah mě moc nenavnadil a úvodní minuty mi jasně naznačily, že tenhle film nebude nic pro mě. I přes tyto varovný signály jsem se rozhodl pokračovat dál. Jak se říká risk je zisk. V tomhle případě to ale neplatilo a já tak promarnil 99 minut. Za sebe radši doporučuju film Gaia z roku 2021, kterej by si podle mě zasloužil větší pozornost než tohle nudný NIC. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo veľmi atmosférický a pomalým tempom plynúci horor, ktorý funguje príbehovo, emočne, herecky aj filmársky (kamera, strih, zvuk, výprava, masky, triky, hudba- všetko na úrovni). Páči sa mi že krvou sa nešetrilo a vrážd aj keď nie je veľa sú fakt dobre spracované. Som spokojný, vlastne jeden z najlepších hororov v tomto roku v kinách. Produkcia Del Tora bola poznať. 85% ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Film o traumách, trápení a týraní. O zle v každom z nás, ktoré ak človeka prerastie, stane sa z neho monštrum. Parožie ponúka ohromné množstvo alegorických obrazcov a metafor. Je to veľmi smutný príbeh chlapca, ktorý žije sám, ale nie je sám. Parožie stavia na skvelej atmosfére a malom šikulovi (chlapec je ohromný), ktorý spolu s Keri Russell film skvele potiahli. Strašidlo v zmysle "menej je viac" na jednotku, jeho look rovnako. Nebyť sprzneného záveru, som ešte spokojnejší. Celkovo pozitívne dojmy prevažujú a na takto neambiciózny snímok dostane divák dostatočnú dávku emócií a napätia. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Wendigo pochází z folklorní tradice severoamerických indiánských kmenů a označuje kanibalistického netvora či zlého ducha požírajícího lidské maso. (NiWi)
  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně v Hope, Port Moody, Squamish, Langley, Maple Ridge, Coquitlam a v Mammoth Studios. Natáčelo se od 1. října do 30. listopadu 2018. (noelcoward73)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Christian Bale v historické detektivce

Christian Bale v historické detektivce

28.02.2021

Režisér Scott Cooper (Nepřátelé, Pryč od pece) a Christian Bale (Temný rytíř) se dohodli na své již třetí spolupráci. Jejich nový snímek bude tentokrát adaptací historické detektivky The Pale Blue… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Margaret Qualley bude mít hlavou plnou duchů

Margaret Qualley bude mít hlavou plnou duchů

18.02.2020

Herečka Margaret Qualley (Pozůstalí, Tenkrát v Hollywoodu) se upsala novému projektu od režiséra Scotta Coopera A Head Full of Ghosts. Film bude adaptací stejnojmenné knížky od Paula Tremblaye,… (více)

Reklama

Reklama