Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odvážná loupež svede dohromady nejlepšího experta FBI na chování zločinců (Dwayne Johnson) a dva znepřátelené gangstery (Gal GadotRyan Reynolds). Tady půjde do tuhého. (Netflix)

Videa (22)

Trailer 8

Recenze (631)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Televizní béčko s áčkovýma hvězdama, slibným námětem, slabým scénářem a průměrňákem Rawsonem Marshallem Thurberem na židli režíséra. Red Notice mohla být skvělá moderní variace Indyho (i ty hakenkrajce tam jsou) o hledání kleopatřiných zlatých vajec nebýt spousty nedomyšleností a legračních (pravda nečekaných) zvratů. Rock, Gadotka i Ryan Reynolds hrajou to co vždycky a kdyby měli nápaditější (lépe natočenou) akci a nemuseli točit většinu filmu ve studiu mohlo to být super guilty pleasure, takhle jen jakž takž zábavná jednohubka. P.S: Ani ten Jablonsky se nesnažil... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Fajnová oddechovka, které svědčí jak námět, tak zpracování, tak i herecké obsazení. Dwayne Johnsona mám posledních několik let v oblibě. Red Notice občas s logikou zaškobrtne, akce je samozřejmě přitažená za vlasy, ale coby relax a nenáročná podívaná funguje skvěle. Pojetím se blíží Indianu Jonesovi (pochopitelně na něj ani zdaleka nemá), Kingsmanům, Laře Croft a snad i lehounce bondovkám, zejména však hudebním motivem, jenž z 007 hodně čerpá. Lepší než současné silvestrovské estrády či co to dnes (31.12.2021) v té televizi vlastně běží (nepočítám čt2 a Sedm statečných, to by byla dobrá volba :) ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Takmer dve hodiny navŕšených klišé. Akcia bez nápadu a energie. Na akčný film príliš generické a monotónne. Na komédiu jeden vtipný moment na 117 minút nestačí. Na buddy movie – príliš okukané, prvoplánové (policajt a zlodej, naozaj?). Na heist – strašne neinvenčné a naplnené deus ex machinami a zbytočnými technológiami. Bez zvratov a prekvapení. Bez charakterov. Scénografiou a výpravou – gýčové. Po hudobnej stránke: lacná reklamná elevator-music úroveň. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Je to tak strašné, jak píše Verbal a ostatní? Není. Nicméně chápu důvody, proč do toho ostatní šijí, účelem kinematografie skutečně není dělat recyklaci starých nápadů a vykrádání hrobek, navíc nechápu co na tom stálo 200 miliónů USD, zahraniční lokace, reklama, platy herců? Oddychový akčňák, který nabizí jen skeče postav, nikoliv charaktery. Celkem slušnou akci, pěkné lokace a hudbu, paradoxně nejvíce film funguje v komediální rovině, než v akční. A ano, je tam zoufale málo originality, i když jsou tam herecká dřeva (Reynolds z toho vychází nejlépe, od Rocka herectví nemůžete chtít, ten má charisma, a Gal Gadot se prostě umí otáčet), tak do svých rolí se hodí, není to tak, že by někdo z nich táhl film dolů. Scénář prostě doplácí na to, že načasování některých fórků nesedí a je divné, nemáte pocit, že tohle bylo maximum co šlo z námětu vymáčknout. Přesto pořád lehký nadprůměr. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Ani jedna nádherná lokácia, a ani jeden kamerový prelet nad nimi nie je skutočný. Ani jeden! Všetko, čo by urobilo ten film aspoň trošku skutočným, je digitálny sajrajt, ktorý neuzrel svetlo sveta, a tým pádom je umelý, jak celý, počítačom vygenerovaný scenár. Pokial do algoritmov nahrali všetky diely Indyho, a ako výsledok vyšlo toto, tak sa umelej inteligencie zatial báť nemusíme... ;) ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • V nacistickom trezore povie Booth (Ryan Reynolds), že vajce by mohlo byť ukryté v škatuli s nápisom MacGuffin. MacGuffin je označenie pre objekt, ktorý v nejakom príbehu hrá zásadnú úlohu v motivácii postáv a točí sa okolo nej dej. Jedným z najčastejších MacGuffinov je práve nejaký poklad, ktorý sa hlavní hrdinovia, prípadne aj záporáci snažia získať. (ČSFD)
  • Behom scény v aréne povie Booth (Ryan Reynolds) Hartleymu (The Rock), že býky nevidia objekty, ktoré sa nehýbu, že to videl v dokumente Davida Attenborougha. Hartley mu na to odpovie, že to nebolo v dokumente, ale v Jurskom parku s Richardom Attenboroughom. David Attenborough je celosvetovo známy ako rozprávač v prírodopisných dokumentoch. Jeho brat Richard bol herec a mimo iné hral v Jurskom parku. V tomto filme bol Tyranosaurus Rex vykreslený ako tvor, ktorý nedokázal rozoznať ľudí, keď stáli bez pohnutia, čo hlavní hrdinovia využili na záchranu života. (ČSFD)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

27.07.2022

Ačkoliv čísla sledovanosti nejnovějšího netflixovského „blockbusteru“ s cenovkou 200 milionů dolarů nejsou nikterak oslnivá, alespoň ne ve srovnání třeba s podobně laděným Red Notice, streamovací… (více)

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Reklama

Reklama