Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Galadriel nachází nového spojence, Elrond naráží na chladné přijetí u starého přítele, Nori se snaží pomoct Cizinci, Arondir hledá odpovědi a Bronwyn varuje svůj lid před hrozbou. (Prime Video)

Recenze (141)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodná pasáž s Morgothom a Galadriel je dosť slušná. Návrat do súčasnosti bol však nepríjemný ako pád na betón. Scény s hobitmi sú slabé a zdá sa mi, že ich dejová línia je pridaná na silu. Len aby tam nejakí hobiti boli. Neviem kam s obrím mužom z neba tvorcovia smerujú, ale ani ma to nezaujíma. Osamelý elfský lovec s ľudskou ženou sú taký priemer. Potešilo ma však, že ich línia smeruje k odhaleniu zla v pozadí. Časť s Elrondom a Galadriel považujem za najlepšiu. Vlastne je jediná, ktorú hodnotím nadpriemerne. Elrondov príchod do Khazad Dum bol zábavný a stretnutie s Durinom potešilo. Keď sa však Galadriel odpojila so svojou skupinou na loď, všetkým bolo jasné, že nakoniec túto poctu odmietne. Jej časti chýba väčší odpich a menej vykresľovania charakteru. Veď ju predsa poznáme. A boje s morskou príšerkou sú síce vizuálne pekné, no dej nikam neposúvajú. Zatiaľ teda dávam 6/10. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší než první díl. Již se začíná něco dít a vývoj postav jde dle mého správným směrem. Jen mi pořád chybí ten náš hlavní záporák a více skřetů. Tím hledáním zla je to zatím takové nulové. Též se i velice těším na Numenor, na ten jsem zvědavý ze všeho nejvíce a vypadá to, že se dočkáme příští díl. 4*. ()

Reklama

Sochorisko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě lepší než úvodní díl. Nicméně oba úvodní díly poukazují na velice vlažný začátek a prozradily mi, že se o velkolepé dílo asi jednat nebude ale třeba budu překvapenej. Herci, co k tomu dodat, snaží se ale nesedí mi do rolí, snad až na Elronda, ten se celkem poved-mladý elfský vychytralý ucho! Sem zvědavej jak pokročeh, zatím tomu věřím navzdory slabšímu začátku! ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně se seriál líbí! Mnohem víc, než udřístaní Draci. Galadriel mi sedí, s tím jejím válečnictvím si taky nejsem jistá, ale jinak se mi líbí. S pojetím Tolkienova světa jsem spokojená, krásná hudba, úvod bývá téměř vždy kostrbatý, čili ráda si počkám, co bude dál. Morie nádherná! Trpaslíci skvělí, skřet taky... Zklamáním jsou i pro mě elfové. Nejkrásnější, sličné bytosti, vysoké, útlé, s dlouhými údy, dlouhými, hladkými vlasy, pohybující se ladně, snově. Jasně, už jsme si to zkusili u Zaklínače, dalo se čekat, že bude hůř. Práva ani příležitosti jiným etnikům neupírám, nehaním je, však vnímám odlišnosti v somatotypech a černý, oplácaný elf atletické postavy s drátěnkou místo hedvábných, zlatých vlasů, nebo bílý, ošklivý, podsaditý borec s odstávajícíma špicatýma ušima, které ho nezdobí, naopak působí jako losování matesa a v ksichtu na něm není pohledného zhola nic, navíc ty civilni účesy, to je bída. Orlando Bloom byl elf jak z knihy, naplnil přesně očekávání čtenáře, současné politicko korektní castingy u filmů a seriálů jsou dvojsečné, jasně, toto se už nezmění, ale pokud na to poukazují lidé vstřícní, xenofoby a rasisty nemá smysl vzpomínat, vždy to bude publikem rezonovat. Osobní zkušenost s nedávnou, vcelku povrchní, ale nečekaně interesantní zábavou, kdy jsme vytvářeli, my, lidé bílí, žebříček stovky nejpohlednějších filmových a modelingových tváří všech dob, rozuměj hezkých lidí, na které nás baví se dívat, co bys řekl? Hotový byl za jedno odpoledne, 50 chlapů a 50 žen. Z barevných jsme tam nakonec našli pouze Halle Berry a Naomi. Skupina, která se na tom podílela, ano, má doma bílé partnery, čili ano, přirozená věc vkusu a výběru. Máme to tak. Marlon, Montgomery Clift, Jude Law, Paul Newman, Hugh Jackman, Monica Bellucci, Rachel Weisz, Pavlína Pořízková, Rita Hayworth, Linda Evangelista.. atd. Schválně si to zkus taky. Uvidíš, jak ti to dopadne. Ne sympatičtí, ale pohlední. Co k tomu dodat? Pokud někteří pištíme, že elfy chceme krásné, asi to o rasismu nebude. Černochy beru jako přirozenou součást světa, ale líbí se mi jiné typy. Vietnamský elf, indický elf, řecký elf, indiánský elf, inuita elf, taky nic moc představa. Ale vysoký skandinávský typ, klidně s pihama, to už by k Tolkienovo příběhům pasovalo lépe. Proč asi? Řadě diváků se nelíbí představitelka Galadriel (..a bacha aby ji příště nehrála zrovna končící Serena Williams). Píší to tady a z rasismu je nikdo neobviňuje. Čili mně se v tomto seriálu nelíbí elfové, neodpovídají mé představě o fantasy bytostech, kterou jsem získala, při čtení knih, je to otravné, ovšem není to důvod, proč bych na oba díly kydala, častovala je odpadem, odpad skučně vypadá jinak, těším se na pokračování. Za, z mého úhlu pohledu, nesmyslné obsazení srážka. Až tolik fantazie ze mě tvůrci vydolovat nedokázali. ()

ekspert 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl jede na stejné vlně – nabízí se již klasická hláška „not great, not terrible.“ V tomto díle je jednoznačně nejslabší linka Galadriel. Celé to vodní dobrodružství vypadá zbytečně a strojeně. Bohužel mám tušení, že ten ztroskotaný chlápek bude mít větší roli. Nemohu si pomoct, ale za mě další nesympatická postava. U Chluponohů se naštěstí něco dějetvorného děje, The Stranger je tajemný, Nori příjemně lidská. Kapku se to vleče, ale tady docela spokojenost. Mladý Elrond mi začíná trošku více přirůstat k srdci. Robert Aramayo umí hrát. U trpaslíků to zase trochu šustí papírem, ale alespoň se můžeme pokochat prostředím. Durin by mohl být zajímavá postava, a i tu jeho manželku jsem přijal docela v pohodě. Naštěstí zde zatím není ta hyperkorektnost až tak otravná jako jinde.. třeba Sandman.. Zamračený elf a jeho slečna jsou mi stále volní, ale tady se mi líbila bitka se skřetem. Náznak a naděje, že uvidíme nějakou slušnější akci v následujících dílech. Takže opět mezi 3 a 4 a snad už se to ve třetím díle trochu rozjede. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama