Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Galadriel nachází nového spojence, Elrond naráží na chladné přijetí u starého přítele, Nori se snaží pomoct Cizinci, Arondir hledá odpovědi a Bronwyn varuje svůj lid před hrozbou. (Prime Video)

Recenze (141)

jacksax

všechny recenze uživatele

Feministická vize světa, která ovšem nedává moc smysl. Všechny ženské postavy jsou idealistky, které nerespektují jejich klanový/druhový konsenzus, což je samozřejmě dostatečně pokrokové, ale pro přežití skupiny dosti nahouby... máme zde hrdinnou elfku (která si léčí komplexy), hrdinnou lidskou ženu (která pokukuje po mocném elfovi - čili submisivita vůči sexuálnímu protějšku) a hrdinnou předhobitici (vývojovou předchůdkyní hobitů, která pokukuje po starmanovi - opět ta hrozná submisivita vůči maskulinitě). Nemáme zde hrdinného elfa (všichni jsou v podstatě přízemní prospěcháři), ani člověka (opět přízemní prospěcháři a navíc potenciální zrádci) a ani předhobita, ti jsou všichni v podstatě tupí. Na scéně se objevují i trpaslící, ale ani u nich to nevypadá výrazně jinak. Ale ať se stane cokoliv, stejně bohužel víme, že všechny ty emancipované dámy se v budoucnu vrátí k štupování ponožek a vaření jídla, neboť tak se prostě svět vyvíjel. Moc se těším, jestli se za záporňáky objeví skřetky, trollice a balrogice, ovšem moc na to nesázím. Holky přece můžou kopat jen za ten správný tým, to dá rozum, nebo ne? ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jede se v podstatě v kolejích položených pilotem - přidány nové lokace, postavy a příběh je postupně budován a přidává na intenzitě. Pocit opět kazí na sílu tlačené multikulti OK (nebo spíš KO) - tlustá černá trpaslice dokáže naprosto vytrhnout z fantasy rauše a člověk následující minuty jen kroutí hlavou a nevnímá dialogy... Musím zmínit i hudební podkres, protože ten byl v trilogii dokonalý a hraje mi v hlavě i při sledování seriálu. V tomhle díle je konečně víc slyšet a je poznat, že se Medvědovi pár tónů poradil samotný Howard Shore. Jak jsem tedy původně přepokládal, že po dvou dílech sledování skrečuju, těším se na další a jsem hodně zvědavý na výsledek. Nakročeno to má slušně a celkově mám pocit, že se tady tým tvůrců soustředil na vše. Snad se nemýlím, byla by to škoda. ()

Reklama

Estwen 

všechny recenze uživatele

Velkolepý vizuál vedle zatím vcelku mělce vyprávěného a roztahaného příběhu dává dohromady dojem nevyrovnanosti a nudy. Kdo čekal epos od začátku do konce, jako v trilogii, bude zklamán klasicky Tolkienovským popisováním krajinek a pomalým tempem. Hudba je vcelku zapomenutelná, což je škoda, Howard Shore má na víc. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodná pasáž s Morgothom a Galadriel je dosť slušná. Návrat do súčasnosti bol však nepríjemný ako pád na betón. Scény s hobitmi sú slabé a zdá sa mi, že ich dejová línia je pridaná na silu. Len aby tam nejakí hobiti boli. Neviem kam s obrím mužom z neba tvorcovia smerujú, ale ani ma to nezaujíma. Osamelý elfský lovec s ľudskou ženou sú taký priemer. Potešilo ma však, že ich línia smeruje k odhaleniu zla v pozadí. Časť s Elrondom a Galadriel považujem za najlepšiu. Vlastne je jediná, ktorú hodnotím nadpriemerne. Elrondov príchod do Khazad Dum bol zábavný a stretnutie s Durinom potešilo. Keď sa však Galadriel odpojila so svojou skupinou na loď, všetkým bolo jasné, že nakoniec túto poctu odmietne. Jej časti chýba väčší odpich a menej vykresľovania charakteru. Veď ju predsa poznáme. A boje s morskou príšerkou sú síce vizuálne pekné, no dej nikam neposúvajú. Zatiaľ teda dávam 6/10. ()

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rovnako kvalitný diel ako prvý, plus k tomu viac napätia. Scény s Galadriel opäť najmenej zaujímavé (a to aj kvôli herečke). A čo tá toľko odsudzovaná černošská trpaslíčka Disa? Tá je úplne úžasná a jej spontánna roztomilosť si ukradla celý diel! :) PS. Potešilo citovanie Jacksonového štýlu snímania niektorých scén! ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama