Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arondir se ocitá v zajetí, Galadriel a Halbrand objevují legendární království; Elendil dostává nový úkol, Nori čelí následkům. (Prime Video)

Recenze (118)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Co musím pochválit, tak je rozhodně ztvárnění skřetů, kteří oproti filmové verzi působí mnohem drsnějším, temnějším a celkově inteligentnějším dojmem. Značná část tohoto dílu je věnována právě invazi skřetů z jihu, kde si luxusně zotročili levnou elfskou sílu. Rozhodně první opravdu působivá linka s luxusním pokusem o vzpouru v závěru. Mimo to nám byl představen Númenor - ostrovní království, kde samozřejmě nesmí chybět černá královna s bílým otcem. Aspoň tohle si tvůrci mohli odpustit, když už potřebují začleňovat negříky, tak by mohli alespoň respektovat základní biologické pravidla a minimálně rodiče by měli mít vždy stejnou barvu jako děti. Nechyběla znovu hobití linka, která zde je snad jen pro oddych či zpestření a za poslední 2 díly se absolutně nikam neposunula. Z mého pohledu ze třech dílů zatím rozhodně nejlepší. [78 %] ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10. Skřeti vypadají luxusně. Dobrá výstavba Adara. Halbrand opět upozorňuje Galadriel, že není tím kým si ona myslí. U Galadriel se mi líbí jeji elfská spupnost. Nelíbí se mi vzhled numerojců, ikdyž město je pěkné. Chluponohá linka je taková roztomilá kravinka, naprosto chápu proč zrovna jsem dali cizince a pokud to tedy je náš šedý magič vysvětluje to jeho vztah k Hobitům. ()

Reklama

anaxtal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamatujete si ta strašná Sindibádova dobrodružství z 90. let? Tak tohle je mnohem horší. :D Vždycky si vzpomenu, jak tam postavy byly vyumělkované, i po boji na sobě snad neměly smítko prachu... A tady je to totéž. Pokud vás zrovna nemučí skřeti, je všechno vycíděné, nové, nezašpiněné, čisťounké, na palubách lodí ani smítko prachu, na kadety ani na palubu nevystříkne voda. Projedete se po pláži na koni a nemáte na sobě písek. Prostě idylka pro alergiky. To fakt nejde. Nevím, jestli mám brečet, nebo se smát. Tak se zatím raději směju... ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Galadriel sa dostáva do kráľovstva v ktorom elfovia nie sú dva krát moc vítaní. Natrafí ale na statočného kapitána Elendila, ktorý dostáva od svojej kráľovnej neľahkú úlohu. Stretávame sa aj s jeho synom Izildurom (áno zrejme práve s tým Izildurom). Arondir v zajatí bojuje o holý život a Nori sa stáva vyhnancom medzi vlastnými za to že si cení viac priateľstvo ako hlúpe pravidlá Chlpatonožcov. Prevedenie: Spoznávame sa s Ďalším mega sympaťákom Elendirom. Svoje si zahrá aj Halbrand, ktorý ide v šľapajách Aragorna teda "From zero to Hero". Arondir a jeho bojová choreografia ma absolútne rozsekala a aj napriek nudnej línií s hobittmi som napálil plné hodnotenie. 90% ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak všichní víme, tento seriál je bohužel naprostá tragédie (teda všichni, až na takové případy, co napíšou v recenzi, že jsou "milovníci tvorby J.R.R. Tolkiena" a zároveň zopakují pětkrát slovo "Nůmenor"). Přesto mi to nedalo, abych nepokračoval. Byl jsem totiž na Númenor opravdu zvědav. A ano, Númenor je stejná tragédie jako všechno ostatní. Vše čisťounké jako ze škatulky a naprosto digitálně sterilní. O postavách a dialozích nemluvě. Přesto mě tato "dějová" linie baví nejvíc  a dal bych celkově tentokrát i dvě hvězdy, nebýt takových zvrhlostí jako příšerný warg nebo jízda Guyladriel na koni. "Hobití" linii komentovat cenu nemá vůbec. Takže za jedna. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Socha muže s nataženou dlaní v záběru Numenoru je Earendil, otec Elronda (Robert Aramayo) a Elrose. Vedle něj lze vidět sochu ptáka, což je ve skutečnosti vyobrazení jeho ženy, která během Války hněvu dostala podobu ptáka jako dar od Vala Ulmo (bůh moří). Na jeho čele si můžeme všimnout čelenky s vsazeným Silmarilem. (spacemaster)
  • Galadriel (Morfydd Clark) se představí jako Noldor. Noldor byli nejmocnějším národem elfů, a to oni stvořili Silmarily. Jejich prvním králem byl Finwe, který měl syna Finarfina, což je otec Galadriel. (spacemaster)

Reklama

Reklama