Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Víra královny Míriel je podrobena zkoušce, Isildur se ocitá na rozcestí, Elrond odhaluje tajemství, Arondir dostává ultimátum, Theo neposlechne Bronwyn. (Prime Video)

Recenze (105)

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10. Na první pohled výplňová epizoda, ale i ty jsou svým způsobem potřeba. Vlastně pomalá výstavba mi nevadí, protože to pořád vypadá úžasně, samozřejmě by to mohlo být lépe napsané. Jako to, že vyhodí bez důvodně všechny tři od výcviku je kravina, ještě k tomu když se potom dobrovolně přihlásí na expedici do Středozemě, to mohli udělat i bez toho vyhazovu. Isildurova sestra zatím naprosto zbytečná postava. Dění v Morii zajímavé,  dynamika mezi Durinem, Disou a Elrondem přirozená. ()

Warle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skřeti a Adar dobrý, bromance mezi Elrondem a Durinem taky není špatná, ale zbytek v čele s Galadriel prostě za moc nestojí. A na to, že máme za sebou 4 díly, tak se ani příběh zrovna moc nehýbe. K čemu to je, že to všechno nádherně vypadá, když to působí herecky prázdně, bez charismatu. Hlavně že to má romanci totálně vedlejších postav jako vsuvku. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reálné mám pocit, že tam za něco stojí akorát linka hobitů a trpaslíků. Obojí mne moc baví.  Zbytek je vyloženě směšný. Nejvíc tragická věc, co jsem viděl v TV za poslední dobu je Numenor. Tam dají zpomalené opulentní trikové záběry exteriérů, aby se to pak odehrávalo celé v jedné místnosti a jednom malém studiovém náměstí jak televizní pohádka že sedmdesátek natáčená na Barrandově. I ti veleprůměrní Templáři vypadalo stokrát lépe. S přehledem nejtragičtější je Kilian Mbappe a jeho linka. Jak je naháněli skřeti a zůstali stát na kraji lesa s luky u pasu, brečel jsem smíchy. Nejhorší je, že jsme v půlce série za půl miliardy, stalo se tam velký hovno a nesměřuje to vůbec nikam. ()

halogenka

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A kolik to tak bude mit sezon, nez se konecne k necemu dostanem? Protoze ani po ctyrech dilech se Prsteny moci nezvladaji odlepit od zeme a dal nas muci touhle nezazivnou expozici. Na zadne z postav vam porad nezalezi, vsechny lokace porad pusobi hrozne umele a sterilne, porad to nema zadny rytmus a porad mate pocit, ze 3/4 kazde epizody by se daly s klidem vystrihnout a nic by se nestalo. Byt autory tohohle serialu, vazne bych uvazovala o zmene nazvu na Prsteny bezmoci, lepe to vyjadruje jejich snazeni. ()

Akira777 

všechny recenze uživatele

Vidím, že tady se často píše jako nejhorší díl, za mě tohle byl však nejlepší díl, byť nebyl zrovna na pět hvězd, pořád tomu chybí něco, kvůli čemu bych to nazval Pánem prstenů, ale už jsme se podle mě přiblížili mnohem víc než u předchozích dílů. Navíc nejsou tu ti "Hobiti", což je fajn je to jediná linka co mě na seriálu nikdy moc nebavila. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Adar (Joseph Mawle) tvrdí, že pochází ze zemí Beleriandu. Tuto oblast na mapě v prologu epizody Stín minulosti (2022) nenajdeme, protože se na konci Prvního věku propadla do moře jako důsledek Války hněvu. Jejím jediným pozůstatkem je Lindon. (spacemaster)
  • V královské věži můžeme za zády Galadriel (Morfydd Clark) vidět obraz muže a ženy. Jde o obraz Berena a Lúthien, kde smrtelný Beren klečí a podává Lúthien Silmaril, který sťal Morgothovi z koruny, jako dar pro svou elfskou nevěstu. Jejich manželství bylo prvním spojením člověka a elfa. (spacemaster)

Reklama

Reklama