Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nori pochybuje o svých instinktech, Elrond se snaží dodržet svůj slib, Halbrand zvažuje svůj osud, Jižané se připravují na útok. (Prime Video)

Recenze (107)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zvláštní jak děj v druhé polovině “zčernobílal”. Prakticky cokoliv co se děje okolo blond-pipky (která se nonstop tváří jako protivná nafoukaná pinda) je nezáživné, až otravné. A cokoliv mimo nabízí něco zajímavého. O to víc mě štve, že se děj věnuje více té jedné otravné linii (přitom ostatní jsou mnohem zajímavější a s větším potenciálem než sledovat blbečka v přístavu, co neví co chce). Za mě top linii (se Skřety) je věnováno času nejméně. ()

Axident 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já se opravdu snažím, nebýt předpojatý a hledat v tom klady a ocenit všechnu tu práci a peníze, ale jde to dost těžko. Hlavně mi vadí ta až divadelní herecká manýra, herci přehrávají a pronášejí sterilní moudra. Chápu, že od LOTR nemohu očekávat autenticitu naturálního herectví a jistá teatrálnost k elfům atd patří, ale nemohu si k těm charakterům najít cestu. Paradoxně se mi to povedlo jen u hodně kritizované představitelky Galadriel, na kterou už jsem si zvykl. ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Presteva me bavit sledovat Isildurovo potloukani, kdyz vim, ze do Stredozeme odpluje a jak skonci. Prestava me bavit vecne nevynucene girlpower sceny, ktere jsou zpravidla podporene hloupou akcni choreografii. Prestava me bavit arogantni Galadriel hrana slabou hereckou. Prestava me bavit nedomyslene otukavani harfootu s clovekem trvajici uz ctyri dily. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten odchod z Númeronu sa naťahuje, tvorcovia asi nedokážu opustiť krásnu architektúru, ktorú vytvorili, ale nakoniec nastupujeme na lode a odchádzame v krásnej scéne ako od Jacksona. Okrem niekoľkých krásnych veľkých celkov, z ktorých je jedna je temná ako z Návratu kráľa, ma tentokrát netradične najviac zaujali rozhovory elfov s trpaslíkmi, respektíve elfov s elfami a ich dilemou, čo s tým nešťastným mithrilom. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu říct, že mě to nízké hodnocení překvapuje. Sám jsem v rozpacích, protože v tom nevidím podvod na diváka, ani snahu jen rýžovat. Vnímám, kolik prostředků a energie bylo vynaloženo. Že záměr byl udělat něco úžasného, co diváka potěší. Občas je to až přehnané. Výprava je místy nesmyslně naddimenzovaná. Třeba prostý odjezd z města, působí zbytečně pompézně. Scénář je ale naopak slabší, takže to někdy působí, jako prázdná paráda. V této epizodě vcelku slušně zafungovaly přechody mezi linkami, potvrdilo se, že minimálně jedna z nich se odehrává v jiném čase. Což je dobře...trochu to celý seriál zhutnilo. Přesto...Galadriel line mě pořád moc nebaví. Chluponožka a pan S....dost se to táhne a skřeťácká linka byla naprosto neobsažná. Dívá se na to dobře, ale že bych se nějak těšil na další epizodu, jako u jiných seriálů, které mě chytly ...to určitě ne. Možná je potíž v tom, že jde o prequel. Všichni víme, kam to vede, že jde jen o prolog k velkému příběhu se šťastným koncem. Není o koho se bát a víme, že veškeré snahy skončí v této éře neúspěšně. Víme kdo přežije a známe osudy mnoha postav. Podobně na mě ta prequelovitost nefunguje, ani v Rodu draka. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Gil-galad (Benjamin Walker) oslovuje Elronda (Robert Aramayo) „Peredhel“. Znamená to „Půlelf“ v sindarinštině, což je nářečí elfů, které vzniklo až ve Středozemi z jejich původní řeči, která se nazývá Quenya. (spacemaster)

Reklama

Reklama