Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ti, kdo přežili, se snaží dostat do bezpečí; Chluponozi bojují se zlem; Durin se rozhoduje mezi přátelstvím a povinností; Adar zvažuje nové jméno. (Prime Video)

Recenze (82)

Trilobitter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Galadriel má tu nejlepší zbroj, jakou můžete na obrazovkách vidět - plot armor. Přežije pyroklastický proud, nevyčuchá ji skřet. Elendil nemá koule jí dát přes držku, ačkoliv mu pravděpodobně zabila syna a celou Númenorskou zahradu Eden zatáhla do průseru. Ale Isil má vlastně taky plot armor, takže se o něj bojíme zbytečně. V příštím díl ho najde kůn, jako Aragorna o pár tisíc let později. Amazon chce totiž naše slzy. Ale mý neuvidí. Linku s chluponohama mám už chuť přeskakovat. Snad se na Prime brzy objeví tlačítko "Přeskočit nezajímavý gremliny, ze kterých je mi čímdál víc trapně". ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tááák, v předešlém díle jsme měli minibitvu mini rozměrů. V tomhle dílu se tedy musel najít balanc a pro změnu se tady nestalo nic. Až tedy na poslední epické tři minuty před konce dílu, kdy jsme se dozvěděli, jak vlastně vzniknul Mordor. What a show! A jestli už finishujeme, ta jedna hvězda/Odpad se k celkovému hodnocení blíží daleko víc a víc. Jebat, že je to seriál za všechny prachy. ()

Reklama

Spacecore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samozřejmě hrozný, logicky má ten scénář děr až je to absurdní. Moje hodnocení je ale shovívavé, protože jsem si docela zvyk a třeba u linky trpaslíků to fakt připomíná Tolkiena. Jinak celá anabáze s válkou o vesnici, kterou následně smetla sopka Hory osudu, která vlastně nikoho nezabila.. no hrůza. Nejhorší je, že na začátku seriálu jsme tu měli hromadu postav a člověk měl aspoň zvědavost, co jsou zač, teď naprosto přesně víme, že těch pár lidí, chluponohů, elfů a trpaslíků tu bude smrdět ještě x řad. No potěškoště. Nejotravnější postavy jsou Galadriel, Isildur a Teo. Na druhém konci spektra jsou ty celkem sympatické, jako trpaslík, Elrond, když člověk přmhouří oko, nebo černý elf. Nebo Isildurův fotřík. A zbytek je šedý průměr. A co jako maj bejt ty tři zlý sudičky? To si z loru nevybavuju. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7.5/10. Říkejte si co chcete ale Galadriel má dobře napsaný vývoj postavy asi nejlepší v seriálu. Doslova jí musela bouchnout sopka do ksichtu aby si uvědomila jak zaslepená byla. Potěší i zmínka, že ne vždy tomu tak bylo a uvědomění si že ji válka a touha po pomstě změnila. Chluponohá linka je tak správně fantasy přirozená a příjemná. Mithril linka je prostě nejlepší z celého seriálu. Proč nechali jako zemřít Isildura? Když všichni víme, že nemůže být mrtví. Stačilo by aby si to myslel jeho táta, nám mohli ukázat, že se s toho dostal, tohle je hrozně laciný. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během tohoto dílu jsem měl několikrát pocit, že si ze mě tvůrci dělají vyloženě prdel a parodují sebe sama. Objevilo se zde několik scén sprostě vykradených z původního Jacksonova filmu. Nehledě na to, že vývoj chování mnoha postav absolutně nedává smysl. Respektive o vývoji asi nemůže být řeč. Postavy se chovají a jednají, jak se to zrovna hodí. Z čista jasna se mění jejich postoje a názory a zažívám stále dokola otočky o 180 stupňů. Spousta dialogů kolísá na hraně debility a místy máte pocit, že se zde testuje nějaká umělá inteligence, která dialogy generuje. 20 minut z tohoto dílu sledujeme jak někdo pochoduje zpustošenou krajinou a baví se o píčovinách. Dalších 20 minut sledujeme nekonečné dohadování Elronda s trpaslíky, které už nemůže nikoho bavit ani zajímat. Zbylých 20 minut pak sledujeme ty otravné hobity a jejich ultra retardovanou linku, která dává jen zblo smyslu. Tato epizoda se věru nepovedla sestříhat. Bezkonkurenčně nejhorší díl, kde je velmi těžké hledat pozitiva. Snad jen závěr byl vizuálně hezký. [20 %] ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Miriel (Cynthia Addai-Robinson) přísáhá Galadriel (Morfydd Clark) na jméno svého otce, že se vrátí do Středozemě, přičemž ale nepoužije jeho jméno v jazyce elfů Quenya, ale jméno v původní řeči Númenoru, Adunaic. V této řeči se Tar-Palantir jmenuje Inziladun. Jde o zvláštní volbu, protože Adunaic začali používat lidé, kteří zavrhli elfy a přerušili s nimi veškerý kontakt. (spacemaster)

Reklama

Reklama