Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ti, kdo přežili, se snaží dostat do bezpečí; Chluponozi bojují se zlem; Durin se rozhoduje mezi přátelstvím a povinností; Adar zvažuje nové jméno. (Prime Video)

Recenze (82)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temnější díl, kde se prochází smrt, vznikl Mordor, skřeti se připravují, trpaslíci jsou v rozkolu a v podzemí se chystá...balrog! Na rozdíl od odpaďáků jsem si užil i další díl. Mezi námi, četba Tolkiena, a nemluvím o Hobitovi, není také po většinu času procházka růžovou zahradou. A i první dva díly (ze šesti) Pána prstenů jsou dosti popisné. A nakonec - celý seriál se přeci Tolkienovým dílem pouze inspiroval, což ale zasvěcení dávno vědí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako človek a divák, ktorý tento seriál neprežíva a nie je preňho zmyslom života dostať od neho presne to, čo očakáva, tak som si užil aj túto asi najpomalšiu epizódu celého seriálu. Prechádzky po spustošenej krajine po výbuchu sopky a zrod Mordoru ma bavil. Samozrejme chápem, že niektoré dialógy a preslovy sú dosť mimo chápania, Elrond napríklad tvrdí, že vždy dodrží slovo, čím popiera svoje chovanie z predchádzajúceho deja. Ale zábery z Morie a spomínaného Mordoru ma dokázali zabaviť po celú stopáž. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Elf blond-pipka je azbestová, že přežila pyroklastickou vlnu na stojáka nebo co? Ono vůbec že to kdokoliv přežil (i když kdekoliv zalezlý) je víc pohádka (hooooodně fantasy) než bych si přál. Vypadá to dobře, ale je to debilní. Ostatní linky jsem měl doposud raději. Doposud… linka se “Supermanem” zretardovatěla neskutečně (to jsou vážně to Hobiti tak debilní?). Proč mu lezou pod ruce, když dělá “super-věci”? Je naprosto jasné, že se něco může stát a pak čumí jak vemena. Nemluvě o tom co předvedou potom… Na co jsem čekal jak na milování je probuzení Balroga (které prostě muselo proběhnout, aby si “o něco později” mohl Gandalf říct památečné “You shall not pass!”). Sice jsem se dočkal, ale takhle debilně? Plusové body získala scéna “budiž Mordor”. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S výbuchem Oroduiny vybuchla veškerá soudnost a snaha o logičnost seriálu. Jak tohle budou chtít zachránit, to by mě teda zajímalo. Chudáci herci, že si tímhle chaosem musí procházet. Někde jsem četl, že se Amazon uvolil k tomu, že Tolkienovcům, kteří mu prodali práva nechá kreativní dohled. Tak to se teda asi posrali úplně všichni. 30% a 1* ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Dostávame sa do povýbuchových Južných krajov, ktoré sa pomaly ale isto menia na Mordor. Dej našich hrdinov pomaly odsýpa. Armáda Numenoru sa vracia domov s prísľubom skorého návratu. Galadriel musí zohrať Halbranda k svojím ľuďom aby mu vyliečili smrteľné zranenia. Elrond bojuje so svojím presvedčením. Prevedenie: Po vynikajúcej predchádzajúcej časti je táto pomalá, vysvetľujúca takou povinnou jazdou. Ale mne to až tak nevadilo aspoň sa osudy hrdinov posúvajú tam kam majú a nestagnujú na jednom mieste. 78% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Miriel (Cynthia Addai-Robinson) přísáhá Galadriel (Morfydd Clark) na jméno svého otce, že se vrátí do Středozemě, přičemž ale nepoužije jeho jméno v jazyce elfů Quenya, ale jméno v původní řeči Númenoru, Adunaic. V této řeči se Tar-Palantir jmenuje Inziladun. Jde o zvláštní volbu, protože Adunaic začali používat lidé, kteří zavrhli elfy a přerušili s nimi veškerý kontakt. (spacemaster)

Reklama

Reklama