Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci - Série 2

(série)
Trailer 4

Epizody(8)

Diskuze

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Pan.Antonin

Asi, možná, kdo ví. Ale proč by měl kdokoliv, kdo strká do něčeho prachy a chce si něco natočit, jedno za jakým účelem, poslouchat fanoušky, když je poslouchat nechce? 

Beztak jsou to nářky rasistů, co si stěžují na nedržení se předlohy, ale ve skutečnosti je štve, že tam byli charaktery tmavé pleti. Známe tyhle kryptorasisty moc dobře! (Jsem jedním z nich.)

Pan.Antonin

Pan.Antonin (hodnocení, recenze)

Castrator

Tak oni se (pokud se nepletu) pustili do natáčení druhé série ještě než zcela vyšla ta první, takže bych řekl, že samotné natáčení není reakcí na velký úspěch té první. To by zarazili pouze pokud by to byl úplný propadák, což asi nebyl.

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

MoziMedve

Neznamená. Ale znamená to, že si myslí, že točit další sérii je dobrý nápad. 

Fabuluješ ty mnou napsané. 🤣 Tak promiň, nejsi troll. Jsi jenom obyčejný blb. 🥰

Máš ještě něco na srdíčku?

MoziMedve

MoziMedve (hodnocení, recenze)

Castrator

fakt že točí další sérií neznamená že seriál nebyl prodělačný. Znamená to, že buď věří že to otočí anebo nemohou přiznat porážku. Oni finančně snesou ještě několik sérií a pak to nebude vypadat jako fiasko protože přeci natočili 3 série. Pokud by to odpískali hned po první, nejenom že by prodělali ty náklady co jsem tu už psal, ale přiznali by taky porážku a poškodili by si tím vlastní značku.  Fabuluješ zcela zcestní vlastní úvahy ale já jsem troll.

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Pan.Antonin

Myslím si to na základě vlastní úvahy a když se na to, co jsem napsal, podíváš pořádně, tak tam uvidíš slovo "možná". Pointou mého sdělení bylo, že na názor fanoušků možná kašlali, ale i tak točí další sérii, z čehož se dá usuzovat, že seriál nebyl prodělečný i bez toho, aby šli na ruku fanouškům. 

na příspěvěk reagoval MoziMedve, Pan.Antonin

Pan.Antonin

Pan.Antonin (hodnocení, recenze)

Na základě čeho myslíš, že " Kdyby se měli všichni řídit podle fanoušků, tak možná dostanou o pár procent víc na imdb a ČSFD, ale nebudou mít důvod točit další sérii." ???

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

MoziMedve

Asi se propaguje lépe Pán prstenů a fantasy, zvlášť po úspěchu Války o trůny, než seriál o malíři pokojů. Kdyby se měli všichni řídit podle fanoušků, tak možná dostanou o pár procent víc na imdb a ČSFD, ale nebudou mít důvod točit další sérii. 

na příspěvěk reagoval Pan.Antonin

MoziMedve

MoziMedve (hodnocení, recenze)

Castrator

Pokud je cílová skupina lidi který budou koukan na cokoliv co jim předhodí, fakt nechápu smysl platit 60M za epizodu a k tomu navrch 250M za práva k něčemu, z čeho vemu leda tak název. Za ty prachy mohli natočit 5 různých jiných seriálů s propagandou, reklamou a marketingem. Co za ty prachy vůbec mají? Rings of Power ani náhodou není populární. Když bych chtěl utrácet prachy na Tolkienský Merch, spíš pořád narazím na figurky, hračky, trika a jiné věci z 20 let starých filmů než na cokoliv z RoP. Aby na sebe ten seriál vydělal, musela by to být mánie ale nikoho prostě nezajímá. Resp, kde jsou ty konzumenti co jim to zaplatí? Nezdá se mi, že by RoP byl ten tahoun co lidi naláká na Amazon Prime. To spíš reacher, nebo the Boys, i když ti šli poslední serií taky docela do kytek... 

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

MoziMedve

Říká ti něco obrácená implikace? Lidé, kteří se na to budou dívat, mohou být fanoušky fantasy a Tolkiena, ale ne každý, kdo se na to bude dívat, musí být fanouškem fantasy nabo Tolkiena.

Cílovou skupinu tvoří konzumenti, kteří se podívají na to, co jim někdo předhodí a je dostatečně dobře propagováno. Jestli si myslíš, že výrobci seriálů a filmů pro streamovací služby nemají dost informací o tom, kdo jsou jejich největší potenciální zákazníci (stahovači z torrentů to nejsou), tak si to myslíš blbě. 

MoziMedve

MoziMedve (hodnocení, recenze)

Castrator

"Točí to pro ty, co na to budou koukat". Říká ti něco Tautologie? Kdo je tedy cílová skupina? Lidi které fantasy zajímá na 99% Pána prstenů milují. Když to tedy není pro milovníky fantasy, tak pro koho tohle fantasy točí? Aha, pro ty... co se na to budou dívat. 

na příspěvěk reagoval Castrator, Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

MoziMedve

Oni netočí pro fanoušky, ale pro ty, co na to budou koukat. Lidí, kteří se podívají jen proto, že se o tom píše a mluví, je nejspíš víc než fanoušků, kteří stejně budou vždy s něčím nespokojeni. 

Netočí pro spokojenost fanoušků, ale aby koukalo co nejvíc lidí a vydělalo to na sebe. 

na příspěvěk reagoval MoziMedve

MoziMedve

MoziMedve (hodnocení, recenze)

Castrator

jaký má smysl vypláznout prachy za drahé duševní dílo když se pak nebere ohled na to, co by fanoušci toho díla chtěli? To je jako koupit fungující zaběhlou a vyhlášenou hospodu, místo piva začít prodávat raw ovocné šťávy a pak nadávat, že tam lidi přestali chodit. Mohli si ušetřit prachy a prostě vyprávět svůj příběh pod novým jménem. 

na příspěvěk reagoval Castrator

Curufin

Curufin (hodnocení, recenze)

Castrator

Což je velká škoda. Nicméně jsem zvědavý jak si poradí se zánikem toho co natočili. V seriálu jsem se smál tomu jak z Pelargiru armáda Númenorejců dorazila do Udunu během 24 hodin a ztratili Isildura. Navíc jsem zvědav jak tvůrci seriálu objeví Isildura živého a smíří se s tím že měl bratra Anáriona.

Velmi zajímavou postavou v seriálu byl Adar. Jeho skutky se dají pochopit. V knihách nebyl. Ostatně zmínka o Elfech chycených Melkorovými sluhy stála za to.

Bohužel první série z Galadriel udělala krávu když Saurona dosadila do Mordoru. 

Seriálu by za mne prospělo aby Anárion vyrůstal ve Středozemi když Númenor se o Středozemi nezajímal. Galadriel by našla nezvěstného Celeborna i s dětmi - víme že je měli. Adar by mohl být velitelem skřetů i za Saurona. Avšak si neumím představit jak by přežíval pod Nazgúly.

Když už ten seriál je, tak bych byl rád aby se mnx též vyjádřil.

Curufin

Curufin (hodnocení, recenze)

Castrator

Dobrá. Za mne se tento seriál neměl vůbec točit. A když, tak měli požádat nás o nápady a připomínky což se nikdy nestalo. 

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Curufin

"Mám načteno" není argument. Argumentem může být komentář, ve kterém to, co sis načetl, použiješ k diskuzi o tom, o čem se vede řeč. Však ten, na kterého reaguješ, se taky ohání tím, že Tolkienovo dílo zná. 

na příspěvěk reagoval Curufin

Curufin

Curufin (hodnocení, recenze)

mnx

Tak Tolkienovo dílo jsem znal tři roky před tím než uvedli filmy. Jediné co mě štvalo bylo vynechání Starého Hvozdu a Toma Bombadila. Vymetení Kraje bylo též vynecháno, ale modus operandi ohledně Sarumana ze strany Grímy Červivce bylo zachováno v rozšířené verzi. Těžko můžeš Jacksonovi vyčítat že Bitvu o Helmův žleb ztvárnil tak jak ji ztvárnil. Pokud by ji natočil dle knihy - měl načteno - na filmovém plátně by to nebylo tak epické. Druhý maršál Jízdmarky Erkenbrand je zmíněn pouze ve dvou větách. Pevnost bránilo cca 2500 obránců včetně Dúnadanů - bylo jich tuším dvacet - Éomer ve Žlebu nebyl. V nesestříhané verzi byli také Huorni. Za mne Jackson odvedl vynikající práci

Curufin

Curufin (hodnocení, recenze)

Pan.Antonin

Tomuto pánovi nemá cenu vysvětlovat že mám načteno Tolkiena a filmy znám nazpamět. A knihu O Letadélku Káněti jsem jako malý četl, jen si ji už moc nepamatuji. Film si pamatuji mlhavě.

na příspěvěk reagoval Castrator

Uživatel Curufin smazal svůj příspěvek.

mnx

mnx (hodnocení, recenze)

Curufin

Jdi se raději spláchnout víš kam, profile se sedmi měsíci na ČSFD, co má nakoukáno tak leda starou bélu a jediné, cos přečetl, je možná "O letadélku Káněti". Já od Tolkiena přečetl vše, dokonce i věci v anglickém originále. Jacksonovy filmy jsou prostě filmy od Jacksona, tak doufám, že aspoň od něj jsi viděl vše, abys o jeho tvorbě a i o něm samém měl už nějaký nějaký obrázek. Ale ani to nevěřím, žes udělal. Což je škoda, protože některá jeho díla jsou opravdu pozoruhodná, a tím vůbec nemám na mysli tolkienovy knihy, které si přetvořil k obrazu svému. Tak si teda aspoň přečti komentář, co jsem napsal o půl roku níže, abys tomu možná aspoň na 1% porozuměl, a nepapouškoval tady stokrát omílané kecy jako stovky jiných, tobě podobných, bez toho, aby ses nad nimi aspoň trošku zamyslel. Kdysi tu byly opravdu zajímavé diskuze, i když jsem se - jak píšeš sám v tvém jinak celkem neplném profilu, ani já hodně dlouho nezapojoval. Teď je to tu jak na socsítích plných trotlů s Vysokou Školou Života. 

na příspěvěk reagoval Pan.Antonin

Curufin

Curufin (hodnocení, recenze)

mnx

Jdi se raději léčit. Píše ti to chlap bílý bezdětný heterosexuál kolem 40 let věku. Dívám se na seriál jen díky tomu že znám knihy a filmy. Pokud by to pojali jako kombinaci Stargate a Battlestrar Galactika tak by z toho takový průšvih nebyl. Dívám se na to s nadějí že se tvůrci pořádně ve svých blábolech do sytosti vymáchají.

na příspěvěk reagoval mnx

mnx

mnx (hodnocení, recenze)

Já teda taky doufám, že to bude fakt pořádně "džendrově" vyvážený nebo nevyvážený (fakt nerozumím, co z toho vadí), nebo to bude plný černochů, a klidně homosexuálů - nebo o čem to ti místní dezoláti s pivním pupkem a exekucema za alimenty na krku pořád blábolí (osobně je mi úplně ukradený, kolik tam těch černochů nebo žen je), ale stejně musí sledovat něco, co očividně naprosto nesnáší. Ale aspoň jim konečně popraskají cévky a bude tu zase nějakou dobu klid. Já se na druhou sérii každopádně těším víc, než na jakýkoliv jiný seriál.

na příspěvěk reagoval Curufin

Fido

Fido (hodnocení, recenze)

To že má 200 hodnocení ještě neznamená, že nemůže mít pravdu...

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Frankk

Nože plač ešte kúsok, možno CEOs Hollywoodu vypočujú Frankka z českej republiky s 200 hodnoteniami na csfd:)

Frankk

Frankk (hodnocení, recenze)

Doufám ,že to bude džendrově vyvážený!!!A snad tam hoděj i nějakýho teplýho černýho.Třeba černej teplej Sauron by byl podle mě ideální.Ať udělaj z už tak zničeného příběhu ještě větší sračku.

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

mnx

alebo Amazon mohol natocit to iste, bez toho aby to strcil do sveta Arda, a zaplatil by za to dokopy 400milionov, nie miliardy a bola by to win win situacia (a v konecnom dosledku by bol asi v tomto v pluse)

MoziMedve

MoziMedve (hodnocení, recenze)

KASUGI

Metoda adaptování díla v dnešní době:

Krok1: tvrdit, že původní předloha je limitující a neumožňuje vyprávět dobrý příběh

Krok2: napsat něco co se nedrží předlohy (kvalita typicky na úrovni vyprávění 5ti letého dítěte)

Krok3: Obsadit do hlavních rolí různorodé národnosti a gendry atd

Krok4: Když lidi začnou kritizovat příběh který nedává smysl a nedrží se předlohy - Nazvat je rasisty, homofoby a jinými trendy nálepkami. 

Krok5: Profit!

na příspěvěk reagoval Jaeger

KASUGI

KASUGI (hodnocení, recenze)

prkalil

Takže plácejme po ramenou žáka, co neumí napočítat do tří, stejně jako žáka, co vyhraje matematickou olympiádu? To by bylo panečku krásně na světě, kdyby tu každý koukal jen na to, na co se těší a všechno mělo bez rozdílu 90%. Absence kritiky a negativních hodnocení je známka pro tvůrce, že to dělají dobře a můžou (v těch hrůzách) pokračovat dál. Druhá věc je ovšem dnešní zvrácená doba bez sebereflexe, kdy tvůrci i přes obrovskou vlnu kritiky označují za viníky diváctvo.  Stačí někoho onálepkovat haterem, rasistou, sexistou a je klid. Děs.

na příspěvěk reagoval MoziMedve

MoziMedve

MoziMedve (hodnocení, recenze)

prkalil

předpokládám, že svoje slzy by mohli utřít bankovkami ale chápu co myslíš. Herci za špatný scénář nemohou a v době kdy podepisovali smlouvy se to muselo jevit jako suprová příležitost. Pokud bych byl dostal coby možnost jít na komparz za křoví, byl bych na to tenkrát skočil a pak bych byl sám součástí toho zla. Co mě jenom mrzí, že při všech těch penězích co do toho nalili se neušlo ani trochu na schopného scénáristu? 

prkalil

prkalil (hodnocení, recenze)

MoziMedve

To tě šlechtí. Lepší ale je vybírat si ke koukání věci, u kterých je předpoklad, že se ti budou líbit a budeš je moci pochválit. To je totiž lepší nejen pro tvůrce, ale i pro tebe, a to nejen proto, že ses nenudil, případně poučil nebo jinak mentálně obohatil, ale vyhnul ses negativitě, která by ti nakonec uškodila. A je to lepší i pro tvůrce Prstenů moci. No jen si představ, že mezi nimi jsou tvoji kamarádi nebo někdo z rodiny, jak by jim asi bylo, když se určitě hodně snažili, že jim to někdo nemilosrdně poplive... :)

na příspěvěk reagoval MoziMedve, KASUGI

MoziMedve

MoziMedve (hodnocení, recenze)

Mám morální dilema. Pokud na to koukat nebudu, nebudu moct objektivně tvrdit, že je to sračka a proč. Ale po shlédnutí kompletní první série fakt nevéřím že tvůrci mají na to dát dohromady cokoliv koukatelného...

na příspěvěk reagoval prkalil

joker30

joker30 (hodnocení, recenze)

Tak trailer vyzera skvele. Vizual opat magicky a o tri levely lepsi ako vsetko ostatne. Tesim tesim.

mnx

mnx (hodnocení, recenze)

Pesbili

Trošku mi připomínáte hejty skalních fanoušků na Jacksonova Pána prstenů v době, kdy šel do kin. Ten ale na rozdíl od Prstenů moci tu knižní předlohu měl. Taky každý, kdo se rozhodl knihu přečíst až po filmech, tak celkem zíral, o co všechno Jackson Pána prstenů ochudil, nebo co si naopak až absurdně přibarvil. Proto se té trilogii mezi fanoušky říká Jacksonův Pán prstenů. Ale to taky nevadilo, držet se striktně pravidel by znamenalo celý obsáhlý (a nesmírně drahý) seriál, který by ve výsledku možná spíš nudil (kromě těch skalních fanoušků, ti by určitě byli spokojení). A osobně nevidím vůbec nic špatného založit další seriál jen na Tolkienových úryvcích, a zbytek si prostě domyslet. Zvlášť, když tolkienův svět je pořád nesmírně populární, tak proč na tom něco dalšího nevytěžit. Mně se to líbilo, protože ta atmosféra tam je. A tvrdit, že autoři žádnou knihu od Tolkiena nikdy nečetli, to je dost odvážné.

na příspěvěk reagoval Jaeger, Curufin

Pesbili

Pesbili (hodnocení, recenze)

Karlosz

Hlupák se ozval. To nechápeš, že fanouškům nevadí, že tam autoři nacpali všechny možné lidské rasy, které tam nemají co dělat, a s Tolkienem si vytírají prdel, ale že fanouškům vadí, že vůbec nerespektujou předlohu a točej naprostou fanfikci, která vůbec není dobrá. Jediný důvod, proč na to lidi koukali, bylo to, že to mělo název Pán Prstenů. Autoři tohoto vraku nikdy žádnou knihu od Tolkiena nikdy nečetli.

na příspěvěk reagoval mnx

kak2s

kak2s (hodnocení, recenze)

Druhá řada bude na službě Amazon Prime Video premiérovat pravděpodobně někdy v první polovině roku 2024, tak snad to zase neodloží

Karlosz

Karlosz (hodnocení, recenze)

už aby to bylo moc se těším a doufám že se to zdejším hejtrům a náckům dále nebude líbit... 

na příspěvěk reagoval NoneOne, Pesbili

Reklama

Reklama