Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 1
USA, (2022–2024), 18 h 2 min (Minutáž: 61–76 min)

Předloha:

J.R.R. Tolkien (kniha)

Hrají:

Morfydd Clark, Robert Aramayo, Ismael Cruz Cordova, Cynthia Addai-Robinson, Megan Richards, Maxim Baldry, Markella Kavenagh, Peter Mullan, Joseph Mawle (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Diskuze

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Tvrdolín Veliký

Tohle bych taky nechtěl, má to být tak že ten dotyčný herec/čka projdou určitým výběrem a tak z nějakých dvě stě uchazečů, zůstane jen dvacet a zase z těch dvaceti, se ve finále bude vybírat mezi třemi.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Mně by zajímalo, jak si jako představujete, že probíhá ten nábor herců, do těch rolí vesničanů, armádních vojáků atd, to si myslíte že tam příjde černoch řekne, "Já sem černej dejte mi roli". a oni mu tu roli dají ?

na příspěvěk reagoval Tvrdolín Veliký, mm13

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Ale tak to člověk bere že skřety, hraničáře atd může hrát kdokoliv ale jde třeba o Elfy, které by měla hrát jen skupina lidí 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

 Vzhledem k tomu, že jsi expert na knižní předlohy a jejich různé adaptace, tak ti určitě něco říká Zerikánie a taky ti určitě něco říká jméno "Azar Javed" a vzhledem k tomu, že máš v profilovce Geralta za třetí hry, tak jsi určitě hrál i první rozšíření "Srdce z kamene" kde na začátku úkolu, se vyskytovali vedlejší postavy právě ze Zerikánie. Nevim jak Tolkien, ale minimálně Sapkowsky, stavěli svůj knižní svět na tom, že něco dalšího je za severem. A vzhledem k tomu že jsi expert a znalec, tak si určitě viděl i všechny film o Pánu prstenů a ve třetím díle "Návrat krále" se vyskytovali vojáci z různých zemí a podle všeho to bylo i z nějaké orientální země, vzhledem k tomu že takový sloni nežijí v severních zemí. Ale to ty určitě jako expert, znalec a zkušený profesionál určitě moc dobře víš. 

na příspěvěk reagoval Helo

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Podotýkám, že i v Tolkienově světě se jiné lidské rasy normálně vyskytují, protože geografický záběr sahá dál než na severovýchod Středozemě. Pokud jde o Zaklínače, jediný můj styk s ním byl první díl seriálu, ze kterého jsem měl guláš, nicméně zaklínat se slovanskou mytologií ve světě, kde se postavy jmenují Geralt a Yennefer (nebo jak se to píše), je možná trochu nešťastné.

Tvrdolín Veliký

Tvrdolín Veliký (hodnocení, recenze)

Gryphon

Takého kokota ako si ty by som chcel stretnúť naživo, fakt. Radšej ale nechoď do Bratislavy, pohoršoval by si sa na každom rohu, že tam sú černosi a moslimovia. Si spodina spoločnosti. 

na příspěvěk reagoval Gryphon

 (hodnocení, recenze)

Gryphon

Souhlasím, jsou věci, kam černoši prostě nepatří, říkám to zase a znova, ať si černí zfilmují třeba příběh ze své mytologie a necpou se někam, kam nepatří, docela bych se i rád na to podíval. Tolkien si vzal do svého díla hodně ze severské a jiné evropské kultury, stejně jako třeba Sapkowski do Zaklínače a je divný, když tam pobíhají jiné rasy. Tak to prostě je. Jsem rád, že i v Česku se stále najdou lidi uvažující na jisté úrovni inteligence a že například ve hře Kingdom Come od Warhorse studio nebyli černí a i po kritice od SJW Dan Vávra řekl, proč tam nejsou a za svým názorem si stál. Někdo může vytasit názor, že Pán prstenů i Zaklínač jsou fantasy a je to jedno, kdo tam hraje, ale i vymyšlené světy by měly mít jistá pravidla, co se týče etnika a jiných věcí.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Yoshitsune

Tvrdolín Veliký

Tvrdolín Veliký (hodnocení, recenze)

Gryphon

Čo to sem pletieš? To si taký defektný jedinec, že si si dal tú prácu a pozrel si všetkých hercov, či tam niesu černosi? Jebe ti, ty rasistický úchylák?!?!

na příspěvěk reagoval Gryphon

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Doufám, že se tak nějak podaří rozprostřít děj do celého Druhého věku, ať vynikne pád Númenoru.

Uživatel Skyw4lker7 smazal svůj příspěvek.

hefoo

hefoo (hodnocení, recenze)

Dufam, ze to nedopadne ako Zaklinac co bola politicky korektna spatlanina ktora obisla knihu milovym okruhom...keby sa tocil LOTR o 15 let pozdeji tak by to bolo hodne spatne este ze sa tocil v dobe este normalnej...

na příspěvěk reagoval Ratemus, Yoshitsune

Příspěvek byl smazán administrátorem.

ZaraCroft

ZaraCroft (hodnocení, recenze)

Naprosto souhlasím s Ecthelionem. Zajímalo by mne, zda produkce četla knihy JRRT. Tmavá pleť rovná se Haradští, nikdy nikdo z národů Edain, Eldar, Hobitů atd. nebyl tmavé pleti. Elf/ka má být nadpozemsky sličná a velmi vysoká bytost a ke kráse elfa jaksi nepomůže make-up a paruka, takže já jsem z obsazení nakvašená. Tváře elfů, dle mého názoru, nejlépe vystihla malířka Kimberly80, takto mají elfové vypadat. To bych tam mohla Galadriel rovnou hrát já a bylo by to stejné. 

Ecthelion

Ecthelion (hodnocení, recenze)

Hmm, dle prozatímního obsazení je vidět, že ani Tolkienův svět se neobešel bez korektnosti dnešní doby. Nejsem rasista, ale zmínka o lidech s tmavší barvou pleti se v Tolkienových dílech objevila ve vztahu k Haradu a možná k nějakým národům za Rhunem. Tady nám je zjevně budou cpát mezi hlavní postavy seriálu. No, jestli nám tam budou cpát ještě homosexuální páry, tak to bude totální degradace Tolkienova díla. Fakt nemám nic proti jakékoli rase, ale to se sakra dnes už nikdo neodváží natočit aspoň toho Tolkiena podle skutečné předlohy. Jak jsem se těšil na tento seriál, tak začínám mít velké obavy a pochybnosti. :-/

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

PozorGranat

Já to nehledal jen co jsem někde četl ale nejdražší seriály netflixu mají být Altered Carbon a blížící se sandman

PozorGranat

PozorGranat (hodnocení, recenze)

Psychor

Právě v tom si nejsem jistý, rozpočet jedné miliardy dolarů byl oznámen před oznámením dalších sérií. Nebo se pletu?

Související novinky

Ian McKellen se chce vrátit do role Gandalfa

Ian McKellen se chce vrátit do role Gandalfa

04.09.2024

Po oznámení toho, že se skrze film opět vrátíme do Středozemě, se na internetu hojně spekulovalo o tom, jakou kapitolu Tolkienových dějin bude snímek adaptovat. Dnes už nemáme tak kusé informace, neb… (více)

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Reklama

Reklama