Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 4
USA, (2022–2024), 18 h 2 min (Minutáž: 61–76 min)

Předloha:

J.R.R. Tolkien (kniha)

Hrají:

Morfydd Clark, Robert Aramayo, Ismael Cruz Cordova, Cynthia Addai-Robinson, Megan Richards, Maxim Baldry, Markella Kavenagh, Peter Mullan, Joseph Mawle (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Diskuze

Basara

Basara (hodnocení, recenze)

Ja najväčší problém v tomto seriály vidím v hlavnej ženskej postave Galadriel. Neviem či je to jej hereckým výkonom alebo má tak blbo napísaný scenár, ale je to hrozne arogantná. nevychovaná postava a bez žiadnych emócii na to, že sa jedná o hlavnú postavu a nie o vedľajšiu. Tmavé farby rás sa nejak ešte dajú prekusnúť (aj keď si o tom myslím svoje) lebo po hereckej stránke sú super zahrané postavy.

na příspěvěk reagoval cernakus

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Rypicong

Já to řekl svými slovy. Pak mě začal zesměšňovat ten mulťák a házet sem pro potvrzení svých slov to, co mu vyskočilo jako první v google vyhledávání (princip tady neplatí?). Pak jsem teprve reagoval vložením textu, který upřesnil, co jsem měl na mysli já. 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Dacsus

Naivní představa (bez urážky). Jít příkladem, víš co se říká... o peníze jde velkým korporacím (ale třeba i všem  těm youtuberům, co kydají hnůj a jejich diváci si mysl, že jim jde o něco jiného, něco důležitého) jenom v poslední řadě :-) 

To samozřejmě neznamená, že samotní tvůrci (a herci a všichni ostatní z produkce) nemohou být upřímně zapálení a snažit se vytvořit co nejlepší a nejzábavnější produkt. 

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Alterpsyche

Ale má. Tolkien byl rasista, šovinista a egomaniak. Takže každý kdo tohle ví a zároveň ví, co tyto pojmy znamenají, umí naprosto přesně odvodit, jal by JRRT nahlížel na Negroelfy, bojové feminy a vytření si prdele jeho dílem (to bu mu vadilo nejvíce). On by tenhle seriál dost těžko rozdýchával i jeho synátor Chris a ten už na rozdíl od otce byl pokrokovější u rasových a genderových otázek, ale stále egomaniak a všichni víme, jak zepsul maximálně věrnou a bez diskuzí objektivně vynikající Jacksonovu trilogii, proti které jsou Prsteny moci čisté lejno.

na příspěvěk reagoval Alterpsyche

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

Alterpsyche

tak on píše aby provokoval a hlavně si rejpnul do Bezose, Ale spíš mi šlo o ten princip, jak média s tím výrokem ještě manipulují :)

Alterpsyche

Alterpsyche (hodnocení, recenze)

Rypicong

To je pravda. Ale to asi není nic nového, ne? Že média dělají senzaci ze všeho. Ale to přece platí jak pro média liberální, tak i pro ty konzervativní.

Mimochodem, Musk v tom tweetu píše, že mu vadí, že všichni muži v RoP jsou "coward, a jerk or both", což je samozřejmě nesmysl (Elrond a Durin jako příklad) a že jediná Galadriel, žena, je "brave, smart and nice", což je tuplem nesmysl, protože se hned od počátku chová dost arogantně. Co mi na jeho tweetu ale vadí opravdu hodně je tohle: "Tolkien is turning in his grave". On s nemá vůbec ponětí o tom jak by se k RoP Tolkien stavěl.

na příspěvěk reagoval Rypicong, cernakus, CreepyJoe

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

za tu atmosféru ale také můžou média. Teď jsem četl článek, jak Musk kritizuje Prsteny moci. a že se Tolkien obrací v hrobě. Do náhledu článku dají Muskovu fotku a vedle černýho Hobita. Má to evokovat, že mu vadí černý herci, ale o nich on neřekl ani slovo...

na příspěvěk reagoval Alterpsyche

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Jde o princip. Pokud chceš o něčem diskutovat, tak to říkej svými slovy a né ctrlc ctrv. Podráží to pak tvojí důvěryhodnost 🤷‍♂️

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Uživatel CreepyJoe smazal svůj příspěvek.

Dacsus

Dacsus (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Ist prikladom?

 

Zial, v dnesnej dobe:

 

FTC Puts Hundreds of Businesses on Notice about Fake Reviews and Other Misleading Endorsements


The rise of social media has blurred the line between authentic content and advertising, leading to an explosion in deceptive endorsements across the marketplace. Fake online reviews and other deceptive endorsements often tout products throughout the online world. Consequently, the FTC is now using its Penalty Offense Authority to remind advertisers of the law and deter them from breaking it. By sending a Notice of Penalty Offenses to more than 700 companies, the agency is placing them on notice they could incur significant civil penalties—up to $43,792 per violation—if they use endorsements in ways that run counter to prior FTC administrative cases.


“Fake reviews and other forms of deceptive endorsements cheat consumers and undercut honest businesses,” said Samuel Levine, Director of the FTC’s Bureau of Consumer Protection. “Advertisers will pay a price if they engage in these deceptive practices.”
https://www.ftc.gov/news-events/news/press-releases/2021/10/ftc-puts-hundreds-businesses-notice-about-fake-reviews-other-misleading-endorsements


https://hbr.org/2015/09/why-more-and-more-companies-are-ditching-performance-ratings

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Dacsus

Pravda, ke spokojenosti všech situaci vyřešit nejde. Jak jsem již napsal, řešení IMDb není košer, review bombing taky není košer... tak co dělat? :)

na příspěvěk reagoval Dacsus, Dacsus

Dacsus

Dacsus (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Moze, nepopieram, ale faktom ostava, ze to ovplyvnovanie je, a ze s tymi recenziami manipulovali.

Ale na druhu stranu, OK, teraz si myslim aj ja, ze mnoho z tych recenzii nebolo uprimnych. Lenze to je trosku cosi ine.

Jo, zapeklita situacia - na jednej strane miliardovy projekt, na druhej zjavna snaha ho poskodit, na tretej pravo vyjadrit svoj nazor.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Bol napadnutý temnými myšlienkami ktorí sa ako Quorli zniesli z hviezdneho neba stemneného prítomnosťou Mesačného Kameňa a zaútočili na neho rýchlosťou Raesta, tyrana Jaghutského...

Sorry, zlý chat

:)

Dacsus

Dacsus (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Nevravim ze kazdy sa tym necha ovplyvnit (ja sa posekam aj s naj kamosom koli pravde, a nasledne ho psolem do prdele ak klame, ako v pripade kamosa, co branil Fica a Kalinaka (pritom profesor z matfyzu), ked sa to s nimi uz jasne prevalilo (uz predtym sme mali koli Smeru nezhody).

Ale viem ze vacsina ludi, ak sa jedna o cosi takto neskodne, proste podlahne (ako je hodnotenie nejakeho serialu).

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Dacsus

Neříkám že vždycky, ale většinou ti progresivci pouze poukazují na rasismus, šovinismus atd., když ho vidí. Ta druhá strana to pak samozřejmě bere jako nevyprovokovaný útok, aby omluvila svoji toxicitu. 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Dacsus

Když dostanu dárečky, tak to automaticky znamená, že jsem uplacen a i kdyby se mi to opravdu líbilo, tak to nemůžu říct, protože mě budou všichni obviňovat že jsem uplacen? Takže se mi to líbí, ale musím to hejtovat? To by bylo objektivní, že? (ironie).

na příspěvěk reagoval Dacsus, Dacsus

Dacsus

Dacsus (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

U druhe strany je to horsi? Ja som tu od 2011, a vsimol som si, ze prave progresivci utocia bezne, nie naopak.

A ako vravim, toto robia bezne vsade. (nevravim ze vsetci, ale je ich skutocne dost)

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ale je možný, že tys začal útočit až v rámci sebeobrany a že tě bezdůvodně nějací progresivci napadli. I když nějak se mi to nechce věřit :D

na příspěvěk reagoval Dacsus, Ingtar2

Dacsus

Dacsus (hodnocení, recenze)

A to je nieco co je transparentne, a vedeli ze sa to rozkrikne.

V pripadoch kde to ostane pod kobercekom podla teba tak neucinili? (navyse, vysvitlo, ze Nerd of the Rings bol medzi pozvanymi na premieru, a ver tomu, ze tam dostali aj furu "darcekov".)

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Dacsus

Mnohí, jsou ve skutečnosti stále naprostá menšina z toho spektra. Jak už jste se shodli i s Gladiatorem. Většina je mlčící.

U druhé strany to je trochu horší. 

na příspěvěk reagoval Dacsus

Související novinky

Ian McKellen se chce vrátit do role Gandalfa

Ian McKellen se chce vrátit do role Gandalfa

04.09.2024

Po oznámení toho, že se skrze film opět vrátíme do Středozemě, se na internetu hojně spekulovalo o tom, jakou kapitolu Tolkienových dějin bude snímek adaptovat. Dnes už nemáme tak kusé informace, neb… (více)

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Reklama

Reklama