Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 4
USA, (2022–2024), 18 h 6 min (Minutáž: 62–76 min)

Předloha:

J.R.R. Tolkien (kniha)

Hrají:

Morfydd Clark, Robert Aramayo, Ismael Cruz Cordova, Cynthia Addai-Robinson, Megan Richards, Maxim Baldry, Markella Kavenagh, Peter Mullan, Joseph Mawle (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Diskuze

Pan.Antonin

Pan.Antonin (hodnocení, recenze)

Ecthelion

Celeborna nemůžou zabít, vystupuje v Pánovi prstenů. To by je fandové sežrali. Je pravda, že už jsem si taky chvilku "připravoval příbor", ale pak mne došlo, že tam jen zmiňuje, že už ho nikdy neviděla. 

na příspěvěk reagoval Ecthelion, Ratemus, ceskolipak

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

Dacsus

A bejt tebou ještě zaslídím po Bidenově sexuálních skandálech a obtěžování ženských z ochranky a armády, které museli převelit, kam tenhle chlípník vešel, koluje o něm i hezká historka jak nahatej ožralej pobýhal v zahradách ambasády :D

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

Dacsus

Já vím :) ON nemá argumenty, nemá fakta, to je celý vše se točí kolem jeho ubohé dojmologie a pár vytržených citátů z kontextu.

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

K seriálu, sedmé dílu jsem dal tři hvězdičky, za prvé...konečně se to asi rozjíždí(bylo na čase když končí serie), méně scén s odpornou Galadriel, zatím snad vůbec nejmíŃ a ty jsem všechny přeskočil. Konečně díl bez kýčovitých trapných záběrů(no když všechno hoří jinak to nešlo asi :D), takže za mě spokojenost. Nejhorší na tom je, že syn toho kapitána stejně žije, i když ho pohřbívají a jeho statečnej kůň ho zachrání.

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

dr.horrible

Hej strejčok bača jednie kdo sa tu strapnil jste vy strejčok! a preto navrhujem pojďma se ještě raz zasmat vaši beblosti pan bača :D

1) TRUMP je fašista, rasista, xenofob a nácek, protože si zval za ženu migrantku!

2) TRUMP je fašista rasista xenofob a nácek, protože i jako druhou ženu si vzal migrantku!

3) TRUMP je fašista rasista xenofob a nácek, protože si nechal do rodiny přiženit ŽIDA a ŽIDOVSKOU RODINU !

4) TRUMP je fašista rasista xenofob a nácek, protože NEPŘIJAL žádný rasistický zákon ! 

5) TRUMP je fašista rasista xenofob a nácek, protože svou zahraniční politikou ZASTAVIL FINANCOVÁNÍ HAMMÁSU Saúdskou Arábii a přiměl ji officálně přijmou IZRAEL JAKO SPOJENCE!

6) TRUMP JE FAŠISTA RASISTA XENOFOB A NÁCEK, protože podporuje židovské nároky na Jeruzalém a přenesl tam i americkou ambasádu a jasně tak deklaroval jejich územní nárok na Izrael

7) TRUMP je fašista rasista xenofob a nácek, protože přijal, přotěžoval a podpořil zákon FIRST STEP ACT, který měl pozitivní dopady na mešniny a hlavně na černochy v USA za čoz doslat i ocenění Bipartisan Justice Award BIPARTISNA JUSTICE AWARD od černošské organizace

8) TRUMP je fašista rasista xenofob a nácek, protože dostal dvě ocenění od ŽIDOVSKÝCH ORGANIZACÍ: Humanitarian Award  od židovské organizace National Jewish Health a druhé ocenění od Friends of Zion Award od židovské organizace The Friends of Zion Museum

na příspěvěk reagoval dr.horrible

SoniCpp

SoniCpp (hodnocení, recenze)

Ecthelion

Teorii o jeho vzkříšení už jsem taky zaslechl. Nebo by to mohlo být tu zmiňované vězení. Za mě ale určitě Celeborn bude žít, protože ještě před vysíláním seriálu jsme ze všech stran slýchali, že nemohli moc odbočit od toho, co je popsáno v Pánu Prstenů. Tzn. pokud v Pánu Prstenů je Celeborn manžel Galadriel a mají spolu dítě, tak by tomu seriál neměl odporovat. Na druhou stranu mi přijde, že i z Pána Prstenů (samozřejmě nemluvím o Silmarilionu a spol.) drasticky odbočili, ale těžko říct (četl jsem víc knih, takže už nerozliším, co přesně v které knize bylo řečeno a co ne).

ceskolipak

ceskolipak (hodnocení, recenze)

Když PíDžej točil LOTR, tak musel vecpat do 3 dílů obrovské množství materiálu, takže redukce děje a určité změny a zkratky. Přesto - Výsledek famózní. Osudovost, nevšední atmosféra. Úžasné herecké obsazení.

Hobit se tak už nepovedl. Dětská pohádka jako velkofilm až tak úplně nefunguje. Je tu znát, že už byly vymyšlené postavy a dějové linky vytvořené uměle.. Naštěstí se posloužil i materiál z dodatků  z PP, aby ten děj byl komplexní. Herci už po těch letech vypadali trochu unaveně, ale furt dobrý. Některé scény bych si dovedl představit lepší, občas trochu přetažené za vlasy, ale dá se na to koukat a v kině to mělo šťávu.

No a teď Amazon. Má být 5x 8 dílů. Jenže bez práv k Silmarillionu je to vaření z vody.

Já to nedávám, když vím, že některé postavy a dějové události jsou vymyšlené (k tomu dost blbě) a navíc jsou postavy nesympatické.. 7 dílů za námi a nic se nestalo.

Galadriel doplavala na ostrov, blbost.

Mocný Numenor vyslal nějaké 3 lodě. Jako proč? 

Elrond škemrá o mitril a jako otkloukánek se nechá vyhodit postranním východem... před tím se s Durinem citově vydírají, kdo s kým víc neka nebo ka...

 

Kurňa 7 dílů za námi, kde je nějaká osudovost, epická bitva, ukovaný aspoň jeden prsten... 

ceskolipak

ceskolipak (hodnocení, recenze)

Ecthelion

Souhlasím Elendil je solidní a uvěřitelná postava... Uvidíme, jaký karierní růst bude mít Isildur, zatím takový trotl, který ani neví, že zbaví Saurona prstenu.

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

KASUGI

Člověk taky nemusí být kuchař aby poznal hovno na talíři, kecy typu a co ty jsi dokázal taky miluju 

Dacsus

Dacsus (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Omnoho náročnejšie, aj z hľadiska fantázie autorov, je vytvoriť dielo, ktoré zapadá do toho pôvodného, Tolkienovho.
Vytvoriť zmätok plný logických dier a nezmyslov ako je tento, na to moc fantázie nepotrebuješ. Je to seriál s totálne priemerným scénárom.
Odporúčam požrieť si toto:

The Rings of Power is a Masterpiece - This is Why (Video Essay)
https://www.youtube.com/watch?v=1mzdqvr85xE

KASUGI

KASUGI (hodnocení, recenze)

CALIBR

Když ti špičkový šéfkuchař v restauraci s Michelinskou hvězdou nasere do talíře, budeš to jídlo jíst? Sníš ho a řekneš: "No, sice mi to nechutnalo,  zblil jsem se z toho, ale když ta hovínka byla tak krásně načančaná na tom talířku a ty chcánky tam tvořili takový hezký estetický efekt, že prostě nemůžu dát míň jak 5/10.  Fakt nesnáším tuhletu křečovitou objektivitu.

na příspěvěk reagoval Ratemus, CALIBR

Ecthelion

Ecthelion (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Hele, já tvůj pohled respektuju. Nepsal jsem, že to má být přesně podle předlohy, ale tady těch odklonů je tolik, že to pro fanoušky Tolkiena je jen těžko spolknutelná pilulka. Každopádně minimálně já a Ratemus jsme tu uvedli směry, kterými se mohl seriál ubírat a i ti nejskalnější fanoušci by to brali, pokud by se povznesli nad angažováním různých ras. Zbytečné to nějak obsáhle komentovat, mě prostě tento scénář přijde nesmyslný a bez fantazie, takové plácání prázdné slámy, nevyužívá potenciál historie toho světa (tu část, na kterou má práva). To je můj pohled, smiř se s tím.

Aselzesarp

Aselzesarp (hodnocení, recenze)

Předposlední díl zatím nejhorší ze všech... Nevím, jak nabušené by muselo být finále, aby po téhle sérii zůsalo něco jiného než nevábná pachuť a obava pouštět se do dalšího chodu...

Ecthelion

Ecthelion (hodnocení, recenze)

Kincl

No, na otázku od Thea "Přišla jste o někoho kvůli nim?", odpověděla "O bratra a taky manžela", pak uvádí, že ho kárala, když do ní jel, neseděla mu zbroj, vypadal jako škeble a pak už ho nikdy neviděla. Vzhledem k tomu, že se v celém seriálu mluví o jediné bitvě, lze se domnívat, že šlo o tu bitvu, ve které padl Finrod. Takže ano jeho osud je otevřený, možnost, že někde dlí v kobkách jsem připustil v komentáři k fabecc1222, ale určitě nešířím nesmysly. To spojení Galadriel a Elronda je samozřejmě spekulace, stejně jako na začátku seriálu.

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Echtelion co tady šíříš za nesmysly. Ona řekla, že šel do bitvy a už ho pak nikdy neviděla. Takže mrtvý být nemusí. Ty na to koukáš a pak si z toho bereš co chceš a ještě si to opravuješ :D 

na příspěvěk reagoval Ecthelion

Ecthelion

Ecthelion (hodnocení, recenze)

fabecc1222

Jo, to mě taky napadlo, že by ho tam ještě nějakým takovým způsobem mohli dosadit, nebo byl poslán Mandosem zpět do Středozemě jako Glorfindel, ale ať už s ním udělají cokoli, tak je to strašná kravina. Ten scénář fakt postrádá špetku fantazie.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, SoniCpp

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Ecthelion

Celebrona určitě vytáhnou v dalších řadách. Tipuju, že je celou dobu někde ve skřetím zajetí. Galadriel tam říká, že ho ztratila v bitvě, a od té doby ho neviděla. Čiže se dá usoudit, že na vlastní oči neviděla, jak ho nějaký skřet naporcoval na tři kusy. 

na příspěvěk reagoval Ecthelion

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

CALIBR

Ty si dávej celkem hodnocení za jakousi dle tebe velkou produkci a nech na ostatních dávat malé hodnocení za nulový scénář, dialogy a odklonění od předlohy 

na příspěvěk reagoval CALIBR

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Ecthelion

Počkej počkej, poslední díl jsem ještě neviděl, chceš mi říct, že v seriálu zemřel Celeborn byť jen pomocí zmínky? Jako fakt? To už hodně ztrácí spojitost s lore snad víc než kdykoliv předtím...s kým tedy bude mít Galadriel děti? S kým tedy bude mít Elrond Arwen?

na příspěvěk reagoval Ecthelion, Ecthelion, CALIBR

Ecthelion

Ecthelion (hodnocení, recenze)

Jinak poslednímu dílu jsem dal 1* za vznik Mordoru. Při zjištění, že nechali v jakési bitvě zemřít Celeborna, mě napadla věta "Tak nám zabili Celeborna, paní Müllerová." Celeborn, o kterém není známo, že by se kdy zúčastnil bitev 1. Věku. Naopak z Tolkienova díla vychází fakt, že zastával stejný názor jako jeho žena Galadriel, která říkala, že Eldar nejsou schopni vlastními silami Morgotha porazit, proto se svým manželem odešla dál na východ. Podle tvůrců šlo nejspíše o Nirnaeth Arnoediad, neboli Bitvu nespočetných slz, ale tam byly důležité osoby konkrétně jmenovány a bratr Galadriel Finrod Felagund byl dávno v Mandosových síních. No, zbytečné to víc rozebírat. Zaujal mě i ten tábor Númenorejců, jako mají plno zraněných, skřeti se pohybují po krajině a oni opevní tábor stěnami z barevných látek?

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ecthelion

Ecthelion (hodnocení, recenze)

SoniCpp

Popsal jsi to docela přesně. Já čekal právě ten hlubší příběh. V tomto světě totiž nebyl důvod vymýšlet nějaké velké nové věci, i z obsahu toho, na co mají práva, šlo udělat skvělý příběh, ale to by se muselo sejít víc věcí najednou, jak u trilogie PJ. To se tu, bohužel, nestalo.

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama