Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 5
USA, (2022–2024), 18 h 2 min (Minutáž: 61–76 min)

Předloha:

J.R.R. Tolkien (kniha)

Hrají:

Morfydd Clark, Robert Aramayo, Ismael Cruz Cordova, Cynthia Addai-Robinson, Megan Richards, Maxim Baldry, Markella Kavenagh, Peter Mullan, Joseph Mawle (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Diskuze

Ecthelion

Ecthelion (hodnocení, recenze)

CALIBR

Takže bytosti, která je nejmoudřejší a nejmocnější z elfího rodu chtějí ukázat, že se může změnit a že není bezchybná. A kdo by jí to jako měl ukázat? Který charakter v tom seriálu má svou moudrostí na to, aby jí mohl poučovat? Galadriel byla známá svými stříbrozlatými vlasy, výškou kolem 193 cm a svou moudrostí. Už ve Valinoru svou moudrostí jako jediná překonávala Feanora, tvůrce Silmarillů, následně ve Středozemi dlouhá léta žije v přátelství s Maiou Melian, od které čerpá další moudrosti a jiné schopnosti a tady ji bude poučovat nějaký šašek? Ta postava v seriálu je celá špatně.

na příspěvěk reagoval Cerechtan, CALIBR

Dacsus

Dacsus (hodnocení, recenze)

pokracovanie:

Don't forget that there were supposed to be 500 Numenorians + horses that sailed to middle earth, on three ships, that barely had room for 20 people on deck.

The show also lacks any scale of things, like they want to make us feel like they're fighting for the future of the southlands or middle-earth, but all we see is them fighting like a handful of orcs in the same village with four houses. It doesn't feel like there's any stakes in play there.

There is nothing epic, nothing grandiose in this would be high fantasy tv-show, that makes the world of Lotr feel like how it feels.

na příspěvěk reagoval CALIBR

Dacsus

Dacsus (hodnocení, recenze)

len tak, z netu:

The black dwarf or elve are even the smallest problems with the show.
Characters are constantly changing their views in each episode.
-harfoots talking about leaving people behind to die on purpose. Next episode " we are known for one thing : we stay together"
- galadriel "i want to kill every last Ork" than the boy says something similar "don't let evil thoughts corrupt your heart" and she left people to die in the village to randomly wander away with the boy wtf
-why is there a balrog teased already? If they really going to show him rampaging the dwarf city it's one age too early rip lore
-halbrand badly injured : let's go for a couple if weeks long ride
-isildur naaaah don't check if hes still alive
-"it's not the Southlands anymore" "how should we call it?" Cringe screen writing "Mordor"
-village people dying on mass but the same amount somehow survives everytime, besides the village seems to consist of 4 buildings

Uživatel Dacsus smazal svůj příspěvek.

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

CreepyJoe

To sice jo, ale jde tam vlastne uplne o hovno. Je burt, jestli na trunu bude sedet Jarda nebo Emil, vsem jde akorat o koryto a slavu. Neni tam ani komu fandit, navic obsazeni radove mene charismaticke, nez v Prstenech moci.

na příspěvěk reagoval CALIBR

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Kincl

toto nepomôže. jemu môže povedať tisíc ľudí, že je idiot a on stále bude tvrdiť, že sú fašisti. on používa prakticky na všetko rovnaký štýl ako ruská propaganda; označiť za náckov všetkých, okrem skutočných náckov. a myslí, že to nikto neprekukol už pri prvej vete. 🥲

na příspěvěk reagoval Kincl

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

CreepyJoe

jj, najlepší spôsob ako zakryť, že si tupý nácek, je skúšať ostatných uraziť xenofóbnymi stereotypmi. u vás v centrále spd musí byť sranda, lol 🤣

na příspěvěk reagoval Kincl

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

CALIBR

Tady v tom seroši prsteny Moci, mi ukřičenou arogantní blondýnu, nacistku co schvaluje genocidu jiné rasy cpou jako že je na straně dobra, wtf.

na příspěvěk reagoval CALIBR

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

CALIBR

No je to víc o politice a to tu jde, a je to do jisté míry dospělá fantasy v tom smyslu, že tam není  pohádkový mravní boj dobro vs zlo.

na příspěvěk reagoval Duncan66

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

Aselzesarp

Přesně tak, to jsou jen ničím nepodložené výkřiky blbečka dr.horribla tady a jeho antifašistické bojůvky :D On je svou dojmologií a hysterčením na ČSFD pověstnej, ale fakta nemá a brání se jim jako čert kříži :D

na příspěvěk reagoval dr.horrible

Ecthelion

Ecthelion (hodnocení, recenze)

Helo

Jasný měl jsem na mysli, jestli v původním nebyla její slova ještě více otevřenější, než jak to potom přeložili naši. Mám pocit, že z toho dělají strašnou bramboračku, zbytečně hledají stále více zápletek.

Ecthelion

Ecthelion (hodnocení, recenze)

ZaraCroft

Tak ještě jednou, v českém dabingu probíhá rozhovor asi takhle: "Na otázku od Thea "Přišla jste o někoho kvůli nim?", odpověděla "O bratra a taky manžela", pak uvádí, že ho kárala, když do ní jel, neseděla mu zbroj, vypadal jako škeble a pak už ho nikdy neviděla." Ano, už jsem asi 2x napsal, že jeho osud je otevřený a já pevně doufám, že ho fakt nesejmuli. A čert vem předlohu, která Celeborna zmiňuje pouze jako vůdce elfího vojska při obraně Lothlorienu a následně útoku na Dol Guldur. Tak uvidíme. Tím nevylučuji, že v originálním dabingu řekla svá slova jinak.

na příspěvěk reagoval Helo

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

CALIBR

No a lidem kteří znají předlohu trochu více to u zadku není jelikož se ptáme jak může být mrtvý když být nemá nehledě na to že ještě s Galadriel musí mít dceru která má s Elrondem Arwen..

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

CALIBR

CALIBR (hodnocení, recenze)

Ratemus

No právě. Do té doby, než vyšel seriál, byl většině lidí u zadku. Většině lidi, kteří to sledují je u zadku i teď, co si budem...

na příspěvěk reagoval Ratemus

CALIBR

CALIBR (hodnocení, recenze)

Aselzesarp

Je to jiný svět. Jednodušší lidi tam mají draky, šukání a jsou spokojení. Tím ovšem nesnižuji onen seriál, jako takový. Mě baví a po dnešním dílu mám o něm vysoké mínění. Je pravda že mě první 3-4 díly neskutečně nudili, ale nechal jsem si kecy o špatném scénáři a tvůrcům jsem dal šanci. Prsteny moci to mají těžší (neříkám, že Otrůna to má jednoduché). Svět Tolkiena není jen tak pro každého a adaptovat ho pro masy chce opravdové umění. Tvůrci se snaží a váží si zdrojového materiálu. Je vidět, že to mají opravdu na srdci a je nefér je kritizovat za "špatný scénář", nebo "žádný příběh", protože to prostě NENÍ  pravda.

na příspěvěk reagoval CreepyJoe, CreepyJoe

Související novinky

Ian McKellen se chce vrátit do role Gandalfa

Ian McKellen se chce vrátit do role Gandalfa

04.09.2024

Po oznámení toho, že se skrze film opět vrátíme do Středozemě, se na internetu hojně spekulovalo o tom, jakou kapitolu Tolkienových dějin bude snímek adaptovat. Dnes už nemáme tak kusé informace, neb… (více)

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Reklama

Reklama