Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 5
USA, (2022–2024), 18 h 6 min (Minutáž: 62–76 min)

Předloha:

J.R.R. Tolkien (kniha)

Hrají:

Morfydd Clark, Robert Aramayo, Ismael Cruz Cordova, Cynthia Addai-Robinson, Megan Richards, Maxim Baldry, Markella Kavenagh, Peter Mullan, Joseph Mawle (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Diskuze

Kisseather

Kisseather (hodnocení, recenze)

joker30

asi tak... a až na Pulčíky nám netlačí nic na sílu. 

Dokonce se pokusili i vcelku trefný casting, sice u toho asi zase drželi paletu barev... ale, herci co hrají své postavy jsou v pohodě. Nemám pocit AŽ NA PULČÍKY  že by mi amazon cokoliv cpal nebo se podbízel a se týče toho že se asi nedrží své knižní předlohy... co na to říct? A která serie dneska jo že? :D

Zrovna ten Pot Draka je proti tomu odpad a to není jenom tím že PM mají o poznání lepší rozpočet, ale i scénář se mi líbí, národy hrdinové... monstra, sakra i TRPASLÍCI!  pro mě nejmíň zajímavý národ a tady prostě kopu zlatou žílu. Já dokonce fandim i záporákovy... protože každá postava tady má tady svou roli. Není to tak že někoho představí aby ho záhy zabili, nebo dokonce se k němu vrátili o díly dál nebo tak. Každá linka, každý příběh co sledujeme má svůj důvod místo kde se děje aby to pak ve finále spojili v jeden smysluplný celek a opět nám vyrazili dech. 

Mě teda osobně vyrazili dech už otvírákem truhé serie. :)

joker30

joker30 (hodnocení, recenze)

Kisseather

Ahoj. Tiez nerozumiem preco maju vsetci potrebu vkuse hejtit dobry serial, ktory je na rozdiel od nudnej tiez fantasy Rod draka plny akcie. Furt sa hejti scenar a vsetci su dosrati z knizok, ktore si kedysi precitali.  Zaujimave ,ze v uz spomenutom Rode draka, kde bol scenar teda ovela dementnejsi / kazdu chvilu sa tam niekto len tak v pohode dostal az k hlave nepriatela a nasledne si len tak odkracal prec aj ked o nom vedeli a pod hovadiny/  nikto tak scenar nehejtil.   Mne sa teda tento serial paci, ako prva seria, tak aj druha. V kazdom diely sa nieco deje, je plny akcie, novych posunov v pribehu, plny roznych a pestrych miest Stredozeme a zaroven nam serial ukazuje svoj pohlad na origin postav v Panovi prstenov. Vizual je velmi dobry, ak nie skvely. Mnohi herci su naozaj dobre zvoleni . Tahuni su urcite Elrond, Galadriel , Sauron a trpaslici.  Nehovorim ze je to bezchybne, ale toto hejtenie dennodenne lent tak z principu je uz ozaj trapne.

na příspěvěk reagoval Ratemus, Kisseather

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Nemůžu si pomoct, ale čtvrtá epizoda jednoznačně nejhorší díl. Celý jsem ho pronudil, dvě že tří linek jsou pro mě naprosto zbytečné v celém seriálu a klidně bych se obecně bez nich obešel. Je to jen výplň seriálu, místo aby se řešily důležité věci tak sledujeme naprosté zbytečnosti.

Boj s mohylovýmy duchy vypadal hodně groteskně amatérsky, sakra kde jsou ty peníze? I duchové v močálech nebo v Černoboru vypadaly tisíckrát lépe za menší prachy....tohle vypadaly jak špatné loutky od Torra nebo Burtona.

Ta akce na konci, já nevím, proč to musí vypadat tak absurdně, i Tauriel vypadala přirozeně. Na prvních třech dílech vidím i dobré okamžiky ale tady ani jednu, tenhle díl byl promrhany čas, nic se nestalo... Bombadil jsem přesně vedel že tu bude buď k hovnu a zase jako výplň protože doposud nebyl představen, nebo s ním překrouti děj. Teď to vypadá že to bude on kdo naučí Istari ovládat magii...jinak je to jako postava docela sympaťák. Ti mohylový duchové, no, původ sice změnili ale stejně nevysvětlili

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

fabecc1222

No v seriálu udělali mnoho věcí které nedávají smysl a já bych se nedivil kdyby to byl Saruman...možná to nebude ani nazgul, spíš hádám Modrý čaroděj 

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Ratemus

Saruman to nebude, to nedává ani trochu smysl. Za mě je to určitě jeden z devítky. Nemusí to být nutně Angmar, ale ten je rozhodně nejvýraznější. Nemyslim si, že by cpali do děje někoho ze zbylých osmi, ti nejsou vesměs vůbec výrazní. 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Kisseather

Kisseather (hodnocení, recenze)

Já to fakt nechápu ... Kdyby The Witcher byl aspoň z poloviny tak dobrý jako jsou Prsteny moci... Mělo by to tak 10serii.

A úžasný rezence o chvále ani nemluvim... 

Proč hledáte něco špatného tam kde jiní selhali... Ale PM tuhle hranici úspěšně překročili? 

na příspěvěk reagoval joker30

Pan.Antonin

Pan.Antonin (hodnocení, recenze)

Castrator

Ono by to tomu 3/4 lidí odpustilo, že to není podle předlohy, kdyby to bylo dobré. Blade Runner se taky Dickovy knihy moc nedrží, ale je to kvalitní snímek, tak si na to nikdo nestěžuje. Jenže tohle zatím fakt dobré není. 

na příspěvěk reagoval Ratemus, Slasher, Castrator

Pan.Antonin

Pan.Antonin (hodnocení, recenze)

Castrator

"...raději vytvoříme epickou verzi příběhu, o které si myslíme, že mohla existovat. Chtěli jsme divákům přiblížit znovu ten pocit, jaký zažili při sledování Pána prstenů a vytvořit seriál, který by byl plný dobrodružství, napětí, budování světa a také politiky a psychologie," - - - Máte epickou verzi příběhu a seriál plný dobrodružství, napětí? A mohl bych ho vidět? :-D 

na příspěvěk reagoval Castrator

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Castrator

Že by to mohl Maglor byl můj tip už na začátku než řekli kdo to je. Sice by to odporovalo předloze ale bylo by to zkousnutelne si myslím. Případně mě napadají ještě Eluréd nebo Elurín protože o nich se nepíše vůbec jen že prostě je nechali synové Feanora jít do divočiny. Já neříkám že vše musí být nutně dle předlohy, někdy to nevadí ale pak vyžaduji dobrý scénář a vše ostatní...ta motivace k úvahám je fajn, s tím souhlasím. Ale třeba pak máš seriál Lucifer který si z předlohy bere jen tak 1% a tomu říkám kardinální zklamání, kam se hrabou Prsteny moci 

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Ratemus

Že to je Maglor a jen se jinak jmenuje a Maglor se z něj stane. Sauron by ho mohl nějak zničit, pohltit jeho duši a tím se stát tvůrcem Mordoru on. Je to sice hodně debilní nápad, ale takhle by se mohli chytře vykroutit z toho, že jdou proti předloze. 

Ty změny asi nejsou úplně na škodu věci, když to lidi motivuje k úvahám o tom, kdo je kdo, jak to půjde s předlohou nebo proti. Vždyť ten Tolkien jsou jenom knížky, ne učebnice historie, aby si s tím nemohl někdo trošku pohrát. 

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Ratemus

Tak možná proto mi to nic neříká. 

Při gůglení jsem našel, že by to mohla být postava z Tolkienova díla, ale už ten článek nemůže najít. Ale to je fuk. K tomu překrucování předlohy jsem před chvílí četl tohle:

https://filmtoro.cz/blog/pan-prstenu-tvurci-reaguji-na-nenavist-1

Souhlasím s tím. Může to být příjemné osvěžení i pro fandy předlohy. Pokud na to přistoupí. Jacksonův Hobit už taky trošku vařil z vody. Lidi se dneska rádi samonasíraj kvůli každé kravině a hledají záminky pro hejtění. Mně mohou některé jednotlivosti naštvat, včetně černých elfů, ale když by mě to jako celek bavilo, tak proč ne. Ale fantasy mě moc nebere a Tolkien mě přestal bavit, tak už to neřeším. Být ještě fandou, dám seriálu šanci. Přestat to sledovat a zapomenout, že něco takového existuje, může člověk vždycky. 

na příspěvěk reagoval Ratemus, Pan.Antonin, Pan.Antonin

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Ratemus

Já už Tolkiena moc nežeru a kromě trilogie a Hobita to jde mimo mě, tak si nepamatuju, co byl zač. Silmarillion jsem kdysi četl hodně několikrát, ale i tak mi to moc neříká. Teď to gůgluju a něco o něm Tolkien psal a tvůrci seriálu z něj udělali nějakou hlavnější postavu? Tak asi chtějí překvapit i fanoušky Tolkiena, co teď nevědí, co čekat, nefanouškům to bude fuk. Prostě použili předlohu jako námět a dělají si s tím, co uznají za vhodné. Taky možnost. 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Castrator

V dnešní době už bohužel ty fanmade věci jsou lepší a hezčí než ty z Holého údu za miliony...

Hele a co říkáš.na to že Mordor tu vlastně založil Adar a ne Sauron 

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Ratemus

Až partička amatérů natočí něco podle Tolkiena, dají to na youtube a bude to stát naprosto za hovno, asi na to koukat nebudeš. Tohle se od toho neliší. Máš právo výběru, nemusíš si nechat kurvit dojem něčím, co dle tebe není podařené. Taky to šetří čas. 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Castrator

mně to teda kurva vadí, kór u Tolkiena, právě proto jsem k seriálu tak kritickej....i ve filmu jsou nepřesnosti ale ten je i tak dokonalost po všech stránkách. Tady nemám vůbec pocit že bych byl ve světě Tolkiena...fakt se bojím až jednou někdo sáhne na svět Warcraftu a udělá seriál a nedej bože Malaz 

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

To s tím nedržením předlohy jsem vztahoval jenom k Tolkienovi, jinak mi to je většinou jedno. Tolkien vymyslel celý svůj svět, dost do detailu, nešlo jen o příběh, tak tam pak ty změny mně vadí víc. Někomu to nevadí a taky dobře, každému podle jeho gusta. 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Castrator

To s tou ignoranci předlohy je někdy těžké. Taky to dělám ale pak mi zbyde většinou špatně napsaný scénář. Ignoruji že to není věrný ale scenaristicky zbyde velký špatný 

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Ratemus

Tak to jsi původně nepsal a jestli to tam není vysvětlené, tak je to asi blbost. Ale ono může jít o přechodný stav, když bez svého vůdce se jim vrací vlastnosti původních ras, ze kterých skřeti vznikli. Je to trošku divný, ale třeba se tvůrci vydali touto cestou. Podle mě je zasahování do Tolkiena a přinášení něčeho nového trošku blbost, protože Tolkien to měl promyšlené a nějaká novinka může narušit něco jinde a pak ten svět moc nefunguje, ale já to řeším tak, že cokoliv, co se nedrží předlohy věrně, ignoruju. A mám klid. 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Castrator

A co říkáš na lindon který vypadá jak Teplické skály? Šedé přístavy o pár chatkách nebo korunovaci královny kde je pár lidí? Když to porovnáme s trilogií a třeba korunovací Aragorna, nebo s krajem nebo s Lorienem tak je to nebe a dudy..a to nemluvím o těchto lokacích jak jsou znázorněny v hrách nebo kdejakém fanmade artu..

na příspěvěk reagoval Castrator

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Castrator

To absolutně neodporuji a vím to, o tom víc nechápu myšlenku tvůrců, že najednou skřeti chtějí klid a mír, usadit se a mít rodiny...to je asi to nejstupidnejsi co jsem z lore Tolkiena viděl 

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Ze strachu trošku sloužili, to jsem napsal blbost. Ale strach samotný v tom nebyl, oni to dělali z podstaty, chtěli sloužit zlu, protože tak byli stvořeni. A když mu sloužili, ničili, zabíjeli a tím se stávali silnějšími, mohli postupně ovládnotu Středozem. Bez jejich vůdce by to ale nešlo. Vůdce by zase nedosáhl toho, čeho chtěl, nebýt skřetů. 

Nevím, který Věk seriál pokrývá, ale je možné, že Sauron ještě nebyl tím Sauronem, kterým se později stal, tak skřeti ho nemuseli respektovat tak, jak ho respektovali později. Ale já na tohle koukat nebudu, mě Tolkien už moc nebere a tyhle seriály už vůbec ne. 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Ratemus

To by ses mohl podobně ptát, proč se Sauron nebojí jich. On je potřeboval a oni potřebovali jeho. On byl mocnější pochopitelně, ale jejich vztah byl výhodný pro obě strany, skřeti nesloužili ze strachu,  nebyli to otroci, služebníci, nebo proto, že by jim nic jiného nezbývalo. Chtěji ničit, chtěli rozsévat zlo (to měli v sobě) a dělali to proto, že to je jejich přirozenost (vysvětleno v knihách). Ale sami to mohli dělat bez cíle, jen s Pánem to dávalo větší smysl a mohli z toho i oni něco mít. Oni se ho primárně nebojí, oni od něj chtějí ukázat cestu, aby to jejich rozsévání zla a ničení dávalo smysl a oni z něj těžili taky. 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Castrator

No jasný, já myslel jakože dohromady, on to samozřejmě nenapsal vše i když tu historii napsal taky a oni to potomci dali nějak dohromady a přidali vlastní části. jo dobře, tak takhle řečeno je to pěkně a s tím už se dá souhlasit, pořád jsem pocit že tu skřeti v životě slovo Sauron neslyšeli, v knihách se řekne Sauron a každý se posere strachy. Jako co si budeme, seriálu je to prostě úplně debilně znázorněné a podané. Ta úvodní řeč Saurona k hrstce skřetů je trapná až to bolí...

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Ratemus

Ale oni čekají a uctívají ho hlavně na nevědomé úrovni, i když lídři skřetů vědí, o koho se jedná a proč je pro ně výhodné ho následovat a sloužit mu. Ti skřeti jsou skřety proto, že vznikli tak, jak vznikli, a že pak byli v dalším letech šlechtěni (to je asi až za seriálem, pokud se ten zabývá děním na začátku). Skřeti jsou něco jako hmyz, nevědomě jdou za "královnou", bohem, i když ti vysoce postavení skřeti si umějí spočítat, proč je pro ně výhodné sloužit svému Pánovi. Jejich loajálnost není dána vědním, informacemi, ale instinktem a zlem, které v sobě mají. 

Takže 12 i s knihami od potomků. Se mi to hned nepozdávalo, ta dvacka. 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Související novinky

Ian McKellen se chce vrátit do role Gandalfa

Ian McKellen se chce vrátit do role Gandalfa

04.09.2024

Po oznámení toho, že se skrze film opět vrátíme do Středozemě, se na internetu hojně spekulovalo o tom, jakou kapitolu Tolkienových dějin bude snímek adaptovat. Dnes už nemáme tak kusé informace, neb… (více)

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Reklama

Reklama