Reklama

Reklama

TY

(seriál)
  • USA You
Trailer
Krimi / Drama / Romantický / Thriller / Psychologický
USA, (2018–2024), 39 h 24 min (Minutáž: 42–58 min)

Předloha:

Caroline Kepnes (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Penn Badgley, Elizabeth Lail, Victoria Pedretti, James Scully, Shay Mitchell, Luca Padovan, Ambyr Childers, Nicole Kang, Jenna Ortega, Carmela Zumbado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Nebezpečně okouzlující a nesmírně posedlý mladík je ochotný udělat naprosto cokoliv, aby se vetřel do života osob, které ho fascinují. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (178)

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou sezónách zatím hodnotím pěti hvězdami, tenhle seriál mě fakt pohltil. Joe je neodolatelný psychopat, se kterým musíte soucítit a Penn Badgley je pro tu roli prostě perfektní. Miluju jeho monology. Postavy jsou skvěle rozvedené, drama se dá krájet. Některé prvky se sice ve druhé řadě opakují (Paco/Ellie, rozchod s Beck/Love), ale možná je to právě proto, že Joe žije život v určitých kolejích. Docela mě zajímá, kdy ho dopadnou, protože američtí detektivové zde očividně stojí za prd. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Začalo to v celku slibně. Obecně jako dost seriálů, které jsem v poslední době viděl. Ale postupem času to začalo smrdět. Klasické klišé a stupidita postav nás dohnala k neuvěřitelnému výplachu. Ne samozřejmě vždy, ale v drtivé většině času. Seriál nám nabídne zajímavý úvod, ten se ale zvrtne časem do stejného případu toho, co zde bylo omýváno tisíckrát. Takže tleskám, pro mnoho lidí skvělé. Ale pro někoho kdo viděl alespoň dva podobné filmy nebo seriály tohoto typu to bude další neoriginální (skoro až) ztrátu času. Později se to jednoduše přehoupne do klasického "já jsem tak blbá, že ti nevěřím" a "hele a co se dělo s touhle?". Takže prostě klasické klišé. Je smutné, že nemůžu seriál hodnotit nadprůměrně v částech po epizodách, protože jako celek si to nezaslouží. Za to už spíše ale může debilní systém přerozdělování procent v rámci ČSFD. ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

✧ 𝟏. 𝐬𝐞𝐫𝐢𝐞 - 𝟸𝟾.𝟷𝟸.𝟸𝟶𝟷𝟿 // 𝟐. 𝐬𝐞𝐫𝐢𝐞 - 𝟹𝟶.𝟷𝟸.𝟸𝟶𝟷𝟿 // 𝟑. 𝐬𝐞𝐫𝐢𝐞 - 𝟷𝟽.𝟷𝟶.𝟸𝟶𝟸𝟷 // 𝟒. 𝐬𝐞𝐫𝐢𝐞 - 𝟿.𝟸.𝟸𝟶𝟸𝟹 ✧ joe goldberg je seriovy vrah a stalker. ma tendenci chranit svoji vysnenou zenu, protoze jeho matka ho nikdy neochranila. posedlost prameni z jeho detstvi, kdy zastrelil pritele jeho matky a pote byl presunut do detskeho domova. odtud si ho prevzal kruty a prisny majitel knihkupectvi, ktery joea casto zamykal ve sklenenem boxu, kam nejdrive patrili jen vzacne knihy, nicmene pak ho joe zacal vyuzivat i pro jine ucely. jeho stalkovani mu usnadnuji socialni site. jevi se jako “dokonaly muz”, ale ve skutecnosti to je nemocny clovek, jenz nevi, ze to co dela, je spatne… — beck jsem nemela vubec rada; prvni serie se mi nezdala nudna, avsak vic jsem si oblibila serii druhou. love quinn ve treti serii prepla z airplane modu do psycho modu a oficialne se z ni stala seriova vrazedkyne (chudak henry :D)! rodinny zivot proste neni pro joea. a ani nebyl pro love. jsem hodne zvedava na ctvrtou serii. 🧢✨ UPDATE: 4. série nebyla nic moc, nicméně konec potěšil! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Svižný a chytře napsaný seriál, který Vás svým pojetím a zajímavými charaktery zcela strhne, takže velmi pravděpodobně všechny díly "sjedete na jeden zátah". Koncept seriálu You je založen na stalkingu, kdy je jedinec až nezdravě posedlý jiným člověkem - a byť je zde tento teorém mnohdy vytažen až k absurdní hraně uvěřitelného, tak i přesto se po několika dílech přistihnete, jak Vás Joe téměř dokonale lapil do svého komplikovaného plánu, který si bláhově ospravedlňuje jakožto lásku. Tvůrci s celým tímto konceptem pracují více než skvěle, což ještě navíc podtrhuje vtahující kamera a soundtrack. Některé epizody jsou sice takové "nedotažené", avšak v rámci celku si seriál poměrně dobře drží svou kvalitativní laťku na stále stejné úrovni. Pokud tedy hledáte neotřelý seriál, na který se díky jeho příběhu, ale především díky jeho barvitým charakterům více než dobře kouká, vězte, že jste ho právě našli. Tohle se totiž až na pár drobných chybiček vážně hodně povedlo. Skvělá práce! PS: Je to tu sice napsáno nesčetněkrát, nicméně i já to napíšu - Penn Badgley se pro roli Joea narodil! (Netflix) „I believe in love at first sight.“ ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Tento seroš mě velmi překvapil. Obě série si drží vysokou laťku s podobným modus operandi. Vše stojí a padá primárně na hlavní postavě což je v tomto případě Penn Badgley. Tohoto herce jsem měl poznat teprve až s tímto seriálem a hned mě zaujmul. Vyprávění příběhu i s myšlenkami je supr mix v tomto žánru. Bohužel výběr vedlejších postav a hlavní oběti mi nepřišel zrovna nejpovedenější a i díky závěru druhé série, který nechci spoilerovat doporučuji, ale nedávám plné hodnocení. ()

Galerie (499)

Zajímavosti (18)

  • Přestože jeho postava využívá pro stalking denně sociální média, nebyl s nimi Penn Badgley (Joe) prakticky vůbec obeznámen. V životě neslyšel o Tumblr a věděl jen něco málo o Instagramu. (hansel97)
  • První série se kompletně natáčela v New York City. Interiér Mooney's Book Store, kde Joe (Penn Badgley) pracuje se točil v kulisách v Bronxu, zatímco zvenčí byl natočený v Manhattan's Yorkville, kde filmařům posloužilo knihkupectví Logos Book Store (1575 York Ave). Zde se také mnohokrát natáčelo poblíž v Grace's Wines. Beckin (Elizabeth Lail) byt byste naopak našli v New York's West Village. Druhá série se natáčela kompletně v Los Angeles. (hansel97)
  • V epizodě zazní píseň „Heartstruck“ od Hamiltona Leithausera feat. Angel Olsen. (Duoscop)

Související novinky

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama