Reklama

Reklama

TY

(seriál)
  • USA You
Trailer 2
Krimi / Drama / Romantický / Thriller / Psychologický
USA, (2018–2024), 39 h 24 min (Minutáž: 42–58 min)

Předloha:

Caroline Kepnes (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Penn Badgley, Elizabeth Lail, Victoria Pedretti, James Scully, Shay Mitchell, Luca Padovan, Ambyr Childers, Nicole Kang, Jenna Ortega, Carmela Zumbado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Nebezpečně okouzlující a nesmírně posedlý mladík je ochotný udělat naprosto cokoliv, aby se vetřel do života osob, které ho fascinují. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (179)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Problém je, že není komu fandit. Určitě ne Joeovi, protože je to hnusák první kategorie. Z ideální Beck se taky vyklube všechno možné, jenom ne materiál na partnerku. Srovnání s Dexterem je mimo, protože Joe nemá svědomí, ale Dexter nemá ani emoce a svědomí nahrazuje morálkou. Dexter žije v realitě, Joe ve svém iluzorním světě. Emocí má Joe až přemíru a morálku nulovou. Má však i kladnou stránku například ve vztahu s klukem ze sousedství. Vysoké hodnocení tedy nedělají hrdinové, ale scénář a kvalitní filmařina. Výběr hlavního herce se povedl, protože vypadá na půl cesty mezi úchylákem a klukem, co se líbí holkám. Děj graduje pomalu a informace jsou dávkovány, aby každý díl přinesl něco nového. A vše je protkáno dnešní internetovou morálkou, protože život na sociálních sítích je často důležitější než ten reálný. Internetový stalker Joe se tak může snadno zamilovat do facebookové Beck. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Kdybych nepotřebovala spánek a vykašlala se na povinnosti, zhltnu tenhle seriál během jednoho dne. První díl si mě omotal a nepustil. I když jsou tu místy slabší chvíle a nebo se zdá že ve druhé polovině to občas ubírá, tak finále bylo přesně a naprosto dle mého gusta, že pět hvězd dávám bez rozmyšlení. Dejte mi psychologické zvrácené drama, do hlavní role obsaďte fešáka, od kterého neodtrhnu oči a máte mě v kapse! Penn je dokonalej a ostatní nezaostávají, obzvláště malý Paco se mi dostal k srdíčku. Nemůžu se dočkat, co přinese druhá série a doufám, že se ponese v podobném duchu. ()

Reklama

applause 

všechny recenze uživatele

Pořád nevím, co k tomuto seriálu napsat, ale je to jeden z nejlepších seriálů za poslední dobu, co jsem viděla. Ze začátku to vypadalo jako kravina, ale pak se děj rozjel a pohltil mě. Více se mi líbila druhá série, i když první dva díly byly slabší, potom se to rozjelo, že jsme zkoukli 7 dílů vkusu. U první série byl u mě hlavní problém, že mi lezla na nervy ničím nezajímavá Beck, za to Love mi byla hned sympatická a to jsem ani netušila, jak se bude děj dál vyvíjet. Nejlepši byl zvrat na konci. Joe konečne našel sám sebe v ženské verzi. Nejhorší u mě u tohoto seriálu bylo poznání, že jsem vědomě soucítila s psychopatem, chápala ho a i přes to všechno co udělal mu přála štěstí. Myslím si, že to je tím, jak byla hlavní postava vykreslena, co prožila, že je diváky pochopena pro to co dělá. Přes to všechno co dělá je vylíčena jako relativně kladná postava a za své činy není potrestána. Což se bojím, že někdo podobně smýšlející se toho může chytnout a později si takhle obhajovat své skutky. Penn Badgley byl výbornej, jako by se do role Joea narodil. Trochu mě mrzí, že v roce 2021 bude 3.série, protože si myslim, že by bylo nejlepší kdyby se 2.sérií tento přiběh uzavřel. Musím o tom pořád přemýšlet a stejně vím, že ze se na ni ze zvědavosti stejně budu koukat. Knihu jsem nečetla, ale chystám se na ni a seriál nic jiného, než doporučuji. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Joe – na jedné straně šarmantní vedoucí knihkupectví, který navenek působí jako milý a neškodný „pan správňák“, ovšem na druhé straně psychopat s obsesí, který sice nemá problém oddělit dobré od špatného ve svém okolí (a dokonce označit jiné lidi za posedlé stalkery), ale naprosto odmítá fakt, že on sám je tím nejhorším exemplářem nebezpečného stalkera. A právě tento rozpor je na seriálu to, co je zajímavé. V první sérii lehce nahlédneme i do Joeovy minulosti a do toho, co možná způsobilo jeho pošramocené vidění. Postava Joeova opatrovníka pana Mooneyho v tomhle ohledu taktéž zaujme, třebaže je zde vedlejší. Psychologicky jde rozhodně o velmi zajímavou záležitost, která vyniká právě tím, že je dobře napsaná a napínavá. Divák skutečně netuší, jak to všechno dopadne a trne z toho, jaký osud asi čeká Beck (Elizabeth Lail). V tuto chvíli hodnotím pouze první sérii, ale vzhledem k její kvalitě určitě nevylučuju, že budu pokračovat ve sledování pokračování. ~(4,2)~ ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Prvá séria a jej zaujímavý koncept "Dextera z Tindru" ma strašne bavila, a s otvorenou hubou som čakal, ako vykľučkuje zo zdanlivo nevyriešiteľnej, ale stále "relateable" situácie, ktorú buduje. Až ale dôjde na lámanie chleba, YOU sa rozhodne, že nebude jedným z tých seriálov, ktoré budú rozvíjať svoje (skvele napísané a perfektne obsadené) postavy, ale po vzore napr. Ryana Murphyho radšej rok čo rok recyklovať svoju základnu premisu. Finále prvej sezóny malo potenciál byť celou sezónou druhou, s obrovským priestorom nepríjemne pritvrdiť. Miesto toho sme sa dočkali nejakej tej American Stalking Story: Restaurant a American Stalking Story: London. Stále sa na to dívam zo zotrvačnosti, ale úprimne neviem, či ma viac serú tie úboho prvoplánové cliffhangery, alebo ten tvárový tik, ktorý chytím vždy, keď Joe po sedemdesiaty krát za epizódu nájde spôsob, ako znásilniť slovo you, a v titulkách je to pre istotu kurzívou. TL;DR, "ako svoju originálnu a fucked up krimi premeniť v Danielle Steel román pre streamerky z Twitchu behom 10 epizód." ()

Galerie (499)

Zajímavosti (18)

  • V čase 11:33, když si Joe (Penn Badgley) prohlíží seznamku, tak dívka jménem Morgan drží v ruce půllitr s logem českého pivovaru Svijany. (starblade)

Související novinky

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama