Reklama

Reklama

TY

(seriál)
  • USA You
Trailer 2
Krimi / Drama / Romantický / Thriller / Psychologický
USA, (2018–2024), 39 h 24 min (Minutáž: 42–58 min)

Předloha:

Caroline Kepnes (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Penn Badgley, Elizabeth Lail, Victoria Pedretti, James Scully, Shay Mitchell, Luca Padovan, Ambyr Childers, Nicole Kang, Jenna Ortega, Carmela Zumbado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Nebezpečně okouzlující a nesmírně posedlý mladík je ochotný udělat naprosto cokoliv, aby se vetřel do života osob, které ho fascinují. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (184)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když ji miluješ, není co řešit. Vlastně i Kofola kdysi vznikla „kvůli“ nedostupnosti konkurenčních nápojů v popředí s Coca-Colou. A co je nedostupné, to je mazaný manažer knihkupectví Joe ochotný prolomit. Cíl má jediný: srdce krásné začínající spisovatelky Beck. Přítel internet mu dal řadu indicií. Kdo bude stát v cestě, okusí obří terárium. Nejprve ale musí naše naivní blondýnka spadnout do kolejiště. Rozjezd je fajn, včetně vnitřních satirických monologů. Baví i vysmívání se narcistickému a sebestřednému životu nejen na sociálních sítích. Jenže postupně sklouzáváme k povrchní zábavě, kdy jsou v popředí šílené náhody a pořádná dávka štěstíčka. A že jich v případě první série je. S blížícím se finále (právě první série) nicméně tenhle sociopat na bílém koni zase začíná bavit. Holt závislost je monstrum. A chápu, že coby náběh k dalším sériím to mnohým stačí. ()

KNicole 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netflix v kinematografii vynalezl nový žánr - Young Adult 2.0. Tahle série je, stejně jako dřív populární 13 Reasons Why, nesnesitelně "netflixoidní", nesnesitelně American-youth-of-2019-friendly a nesnesitelně mechanicky dokonalá, perfektně prošponovaná slovy, lidmi a věcmi, které jako podle pravítka odpovídají životu současné americké popkultury. Prim v celém příběhu hrají výhradně dvacetiletí (nebo jen o kousek starší) studenti, ve velkém (a v souvislosti se vším) padají cool slova jako "shit", ideálně ve spojení "my life's full of shit" nebo "work the shit out" - a to třeba i od právě sloužícího klinického psychologa -, a taky je hlavní dějovou linkou vždycky to samé - chudá studentka, mladá, moc krásná dívka, která se snaží najít místo ve velkém světě, ale ničí ji dysfunkční rodina a taky naprosto špatný výběr nejlepších přátel (povrchní, bohatí a navýsost zkažení lidé, kteří občas někoho na párty nedopatřením zavraždí), potom i velká čtenářka, milovnice literatury a především poezie - tu tedy sama i píše a tajně sní o spisovatelské kariéře. Druhým stupněm příběhu je pak vždy kluk, mladý, chytrý, docela hezký, ovšem introvertní nerd a outsider, který jí (povrchním přátelům i části sebe samotné navzdory) nejdřív uhrane, a těsně potom to s ní skončí špatně. Pominuto od toho všeho je to ale pořád docela fajn seriál. V tom je Netflix vlastně výjimečný - i pásovou produkci pro "mladé dospělé" zvládne dělat dlouhodobě koukatelně. ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Problém je, že není komu fandit. Určitě ne Joeovi, protože je to hnusák první kategorie. Z ideální Beck se taky vyklube všechno možné, jenom ne materiál na partnerku. Srovnání s Dexterem je mimo, protože Joe nemá svědomí, ale Dexter nemá ani emoce a svědomí nahrazuje morálkou. Dexter žije v realitě, Joe ve svém iluzorním světě. Emocí má Joe až přemíru a morálku nulovou. Má však i kladnou stránku například ve vztahu s klukem ze sousedství. Vysoké hodnocení tedy nedělají hrdinové, ale scénář a kvalitní filmařina. Výběr hlavního herce se povedl, protože vypadá na půl cesty mezi úchylákem a klukem, co se líbí holkám. Děj graduje pomalu a informace jsou dávkovány, aby každý díl přinesl něco nového. A vše je protkáno dnešní internetovou morálkou, protože život na sociálních sítích je často důležitější než ten reálný. Internetový stalker Joe se tak může snadno zamilovat do facebookové Beck. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Nezlobte se, tohle je trapárna na entou. Tvl sledovat "Jí " pod oknem (naproti) v prvním patře, sledovat jí od baru v podniku narvaném jejíma kamarádkama... ještě potom, co vás těm kamarádkám představila... Mít týpka ve sklepě obchodu, kde jen slezete schody a jste tam... Hele... hele... ani mě nebaví o tom psát. Fakt ne. A kdo tohle považuje za sofistikovanou sexy cool věc, asi si meje oči savem a mozek dopuje sedativama. Jinak nechápu těch pár doporučení, co jsem na tenhle "novej kult" dostal. Děs. Strčte si to do prdele ()

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, co k tomuhle seriálu pořádně říct. Kdybych ho měla popsat jedním slovem, bylo by to: Absurdní! Chápu, že se člověk neubrání srovnání s Dextrem, ale sorry jako - YOU nesahá Dextrovi ani po kotníky. Místy mě to bavilo, jindy mi to přišlo praštěný, nebo přehnaný a nejčastěji - absurdní. Nechápu tak vysoké hodnocení. ()

Galerie (499)

Zajímavosti (18)

  • Epizóda je venovaná pamiatke Nicka Gereffiho. (EvilMatus)
  • Keď ide Joe za Rúfusom, môžme vidieť v pozadí na stene plagát k filmu To (2017). (EvilMatus)

Související novinky

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama