Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (426)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film potěší - milovníky Mads Mikkelsena, milovníky obličeje Mads Mikkelsena a milovníky mlčícího Mads Mikkelsena. Film nepotěší - odpůrce Mads Mikkelsena, odpůrce obličeje Mads Mikkelsena a odpůrce nemluvícího Mads Mikkelsena. Pokud čtu, že ubývá sníh, tak minimálně ve filmu ho máme pořád dost čili globální oteplování neexistuje. Čím větší plátno, tím víc film roste, protože lépe vyniká celá krajina, která člověku bez pomoci, zásob jídla a všeho možnýho nabízí jediný - boj o život s ne zrovna dobrou výhlídkou na win. Nebýt uplně záverečný scény dám pět, ale ten úplně poslední několikasekundový záběr to celý pokazil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Režisér síce nemá toho na konte veľa, ale je tu cítiť kvalita. Páčila sa mi hlavne audio stopa a jej nadväznosť na príbeh. Navyše aj napriek tomu, že tu celkovo vystupuje jeden a pol človeka tu žiadna nuda nehrozí. Človek keď bojuje o život, tak dokáže veľké veci... Survival síce nebol tak emočne silný ako napr. Pád do ticha (2003), ale spokojnosť aj tak. Samozrejme nedá mi nespomenúť môjho obľúbeného herca - Mads Mikkelsen, ako obyčajne perfektný. Veľká spokojnosť, nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Naprosto (režijně) (z)tuh(l)é. Ovšem dobrou zprávou je, že Mads Mikkelsen horkým čajem rozhýbal svůj herecký aparát a přežívá pobyt v islandských horách (kde natáčecí štáb rozbil svůj tábor) celkem schopně. Mnohdy až moc, takže to (nechtěně) připomíná vtipy o Chucku Norrisovi a jeho mimořádných schopnostech. Dobrá, dalo se to se zkřehlými prsty i akceptovat, jen filmu nelze odpustit absenci kvalitních scén, respektive patřičně kvalitně zrežírovaných scén. Jsou zde dvě scény, které se mohly vyšvihnout přes průměr, ale ani těm se to nepovedlo. Helikoptéra z úvodu určitě nemohla nikoho přesvědčit, že se hrdina dočká tak brzké záchrany, helikoptéra se záhy komicky řítí k zemi, druhý moment je ještě debilnější, neb hrdina musí vyštvat (světlicí) polárního medvěda, jenž se dožaduje vstupu do dočasné skrýše. A zbytek scén spadá do průměru, jsou vesměs nevýrazně podané a natočené. Je naprosto znát, že režisér Joe Penna nemá z celovečerních filmů načerpané zkušenosti, neboť jeho dosavadní tvorba čítá samé krátkometrážní snímky, své zastoupení má i TyTrubko tvorba, takže jeho režie ničím nenadchne a neuchvátí a měl veliké štěstí, že do toho chladu a mrazu mu vlezl bourák Mikkelsen, který se ohání ve sněhu a potýká se s nepřízní osudu s bravurou sobě vlastní. A ani toho moc nenamluví, společnost mu dělá mladá žena zachráněná z havarované helikoptéry, která ale na tom není zdravotně nejlépe, a většinu času proleží či prospí na provizorním lůžku, tudíž jsou ke slyšení převážně monology z jeho úst. Je obdivuhodné, když si herec hrábne na dno svých sil v extrémních (natáčecích) podmínkách, tentokrát však to zdecimování hrdiny mělo místy nevzrušivý až nezajímavý průběh, ten se navíc živil jen rybami a nejednou vykazoval až moc zdatnou fyzickou kondici. Mínusem je pro mě i chybějící údaj o délce jeho pobytu. A v podstatě ani není nic známo o hrdinovi samotném. V přehršli survival fláků se tenhle vesměs televizně pojatý a málo atraktivně vyživený (v kinech) ztratí. Mikkelsen jej hodně spasil. 6/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Arctic" podľa mňa nakoniec celkom funguje. Je super vidieť, že sa dá urobiť aj film, ktorý skoro vôbec nemá žiadne slová a dokáže len vizuálnymi metódami pracovať. Pôvodne som si myslel, že to bude len o jednom hercovi - Madsovi Mikkelsenovi, no nakoniec bude mať ešte aj spoločnosť. A je potrebné sa vydať na cestou za neistou budúcnosťou. Ale znemná určite väčšiu dávku istotu ako ostať na mieste. Film má nápad, má dobrého hlavného hrdinu, ktorý dokáže svoju rolu predať. Ale je pravda, že je to jednoduché zadanie a s realizáciou, ktorá moc riskovania neponúka. Sú tu možno 2 scénky, ktoré predstavujú nejaký skutočný risk (pokiaľ teda nepočítame posledné 2 minúty). Ale je pravda, že ten koniec je skutočne silný. A v jednom momente som si skutočne myslel, že to dopadne tak ako to film naznačuje. Ako survival film to funguje, vyzerá to dobre, má to atmosféru, no reálne by som sa nebránil tomu, keby film predstavoval možno o niečo väčšie riziko. Ale som spokojný. Nenudil som sa a Mads Mikkelsen do toho dal absolútne všetko. Na zhliadnutie určite môžem odporúčať. Hodnotenie: B+ ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nechapu, proc k tomu reziser přistoupil takhle rutinne, kdyz mel k dispozici jednoho z top 5 (pro me top 1) hercu soucastnosti a k tomu slibny lokace. Survival filmu jsou tri prdele a většina se snaží z průměru necim vymanit, sakra ocenila bych i zmutovanyho medvěda nebo tuleně zabijáka, ale tohle byla fakt dost nuda. S jakýmkoliv jinym hercem by se na to asi vubec nedalo koukat, ale Mads dokáže procitit a prodat i scénu, kde by si střihal nehty. Zadny objevny myšlenky na tema přežití, oběti, lidsky vůle atd. to nepredklada, takze je to opravdu tak z 90% jenom o Madsove herectví a pak o tom, ze v takovy zime je to fakt na hovno. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Postava Madse Mikkelsena se jmenuje H. Overgard. Přestože křestní jméno, které se schovává pod písmenem „H“, není přesně dáno, režisér filmu naznačil, že se jedná o jméno Hannibal. Je to odkaz na roli Madse Mikkelsena jakožto Hannibala Lectera v seriálu Hannibal (od r. 2013). (MeanWhile)
  • Režisér filmu Joe Penna začal v roce 2006 nahrávat videa na svůj YouTube kanál MysteryGuitarMan. Arctic: Ledové peklo je jeho prvním celovečerním filmem. (MeanWhile)
  • Posádka vrtulníku je thajská. Ve filmu je to patrné z průkazu totožnosti i závěrečných titulků (script consultation). (džanik)

Reklama

Reklama