Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (425)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po všetkých tých napínavých dokumentárnych eskapádach Beara Gryllsa mi už pripadá zbytočné točiť takéto minimalistické survival filmy. O postave sa toho veľa nedozvieme, keďže skoro celý film s nikým neprehovorí a väčšinu fínt jak prežiť v nehostinnom prostredí mám už napozeranú vďaka Gryllsovi. Ani nejakú poriadnu krízu behom ktorej by to hrdina vzdal tu nezažije. Aj keď je v ťažkej situácii, tak sa celý čas správa jak profík. V tomto smere je oveľa napínavejšia a dejovo bohatšia klasika Alive. Na druhej strane sa mi na Madsa pozerá oveľa príjemnejšie ako na Redforda v nedávnom All Is Lost. 6/10. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Do čeho jsem se to pustila mi došlo až ve chvíli, kdy se přede mnou rozlehla nekončící bílá krajina. Víc monotónní to už snad být nemůže, říkám si. Jenže Mads se po pár minutách, kdy váhám, jestli tahle jeho role nebyla vyloženě hloupost, rozhodne, že to tak nenechá a začne se s tím sněhem prát. A najednou zapomínám, že kolem nic není, najednou mu fandím a prožívám každý jeho krok. S průměrným hercem bych do toho nešla. S Madsem si to klidně zopakuji. Silné 3* ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Arktická One Man Show Madse Mikkelsena. Herec, kterého mám velmi rád a který se pro tento "komorní" příběh nesmírně hodí. Zdejší hodnocení pod 70 % je do značné míry proto, že ne každého baví dívat se na člověka, který loví a jí ryby, rýpe se ve sněhu, kouká do nikam a spí (na druhou stranu každý správný chlap ví, že koukání se do nikam dělá muž velmi často). Mads Mikkelsen nemusí příliš mluvit, abychom chápali, co se mu honí v hlavě a jaké dilemy řeší. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podobně jako mráz zalízá v zimě za nehty se i Arctic začne stávat po nudnějším začátku pěkně nepříjemnou a bolestivou záležitostí. Mads trpí, úpí, zkouší znovu a znovu porazit nemilosrdnou zimní pustinu. Je odhodlaný se nevzdát bez boje. Čekal jsem větší filmový zážitek, ale dostatečně silný příběh se dostavil. 70% ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Náboženské drama o nepřímém důkazu Boží existence maskující se jako survival thriller. Mads Mikkelsen hraje o život a koneckonců jeho výkon je tím, co celý film v dobrém slova smyslu drží. Narativ hodně jednoduchý a klasický – člověk spadne s letadlem v arktické oblasti a bojuje jako trosečník o život. Nezáleží na tom kdo a proč, jde jen o strohé drama přežití. Tahle strohost je ale tvarována velmi konzervativně – jednak stylisticky, jednak obsahově. Protagonistovi se stanou všechny možné nepříjemnosti, přesto jej neopouští štěstí, dokud projevuje dostatečně silnou a dobrou vůli (například se snaží zachránit život dalšímu trosečníkovi, ačkoli se tím sám vystavuje většímu riziku). Jakoby nad ním bděl nějaký metafyzický strážce, který mu pomáhá tehdy, když jedná ve shodě s křesťanskou morálkou, ovšem jakmile projeví chvilku slabosti, okamžitě mu dá najevo, že takhle tedy ne. V podstatě docela zábavný film, leč spíše průměr, nic zásadního. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Posádka vrtulníku je thajská. Ve filmu je to patrné z průkazu totožnosti i závěrečných titulků (script consultation). (džanik)
  • Hlavní postava mluví anglicky a dánsky. (džanik)
  • Režisér filmu Joe Penna mal 2 rozdielne zoznamy hercov pre hlavnú rolu. Prvý bol zoznam hercov, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou rolu príjmu a druhý bol zoznam slávnych hercov, o ktorých bol presvedčený, že rolu odmietnu (napr. Tom Hanks). 2 dni pred začiatkom produkcie filmu sa režisérovi cez Skype ozval Mads Mikkelsen. Bol na druhom zozname. (Adam.Kubala)

Reklama

Reklama