Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer 2
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (107)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Sabrinina děsivá dobrodružství na mne zapůsobila sympatickým zábleskem tvůrčí kreativity a hlavně odvahou zkombinovat místy docela hustý satanský horor s teenagerskou dramedií. Vím, že budu asi v menšině, ale mně tentokrát ten lehce multižánrový přístup nevadil ani v nejmenším. Upřímně, ruku na srdce – může být příběh o 16leté (ještě k tomu poloviční) čarodějnici jen čistokrevným hororem? Tohle může fungovat u nějaké vyvinuté a dospělé postavy, ale k mladičké Sabrině (která má navíc v porovnání s ostatními čarodějkami mnohem silnější pouto se světem smrtelníků) všechny ty náctileté strasti související s láskou a dospíváním prostě patří a bez podobné linie si celý příběh nedovedu představit. Je fakt, že atmosféra je chvílemi (zejména ve své první polovině) až groteskní, ovšem nikdy nesklouzne do podbízivého či infantilního humoru. Ten občasný balanc na hraně temného thrilleru/hororu a teen dramedie je naopak výtečný a dodává celému seriálovému zpracování Sabriny správnou dávku nadhledu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zlatá komediální Sabrina...temnější tón je sice fajn (komiks neznám),ale "nová" Sabrina jako by nevěděla čím chce být.Občas je to správně drsné,žerou se lidi,podřezávají krky,čarodějnice uctívají Satana (což je fajn),ale občas je z toho obyčejná teen slátanina,na kterou se skoro nedá koukat.Navíc je tu pak samotná Sabrina,která nejen že není nejtalentovanější herečka,ale hlavně je to sebestředná,tvrdohlává a tupá "kososčtverec",která mě zhruba od poloviny série s.ala snad v každé druhé scéně.První řadu jsem dal,ale nevím zda mě těch pár světlých momentů donutí kouknout na další...60% ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Původní Sabrinu jsem nikdy pravidelně nesledoval, i když jsem samozřejmě viděl několik náhodných epizod. Jediné, co si z nich však pamatuju, je to, že tam byl mluvící kocour a že to byla taková světlá a pozitivní zábava. Ale už podle traileru mi bylo jasné, že tentokrát to bude něco jiného. A ve stejném duchu to pokračuje hned od úvodních titulků, které jen utvrzují v tom, že to bude temnější a komiksovější než předtím. Obsazení mi docela sedlo, Kiernan Shipka vyrostla z malé Sally Draper do pěkné polo-čarodějnice a potěšilo i pár povědomých tváří jako Michelle Gomez nebo Lucy Davis. První série tak trochu testuje, kam chce seriál vlastně patřit. A rozhoduje se mezi temným čarodějnickým světem, kde se nebojí zobrazit různé nechutnosti (líbil se mi snový netvor) a hloupým středoškolským životem, kde dělají postavy stupidní rozhodnutí (nebavilo mě oživování). A pokud chcete, aby vás to bavilo, tak musíte přijmout obojí, protože právě Sabrina je přebornicí v těch podivných rozhodnutích. Pro mě je Sabrina jako výplň času, když zrovna na Netflixu nenajdu něco zajímavějšího. Ale pokud bude stejná jako v první řadě, tak určitě nikdy nebudu nedočkavě očekávat kdy vyjdou další epizody. Já jsem osobně doufal, že to nebude tolik teenagerovské... ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál určite nepatrí medzi tie najlepšie čo som videla, hlavne vďaka nevýraznej druhej sérií, ktorá ma nudila. Ale zachránila to prvá slušná séria. Sabrina tak možno v tretej serii pôjde do pekla zachrániť svojho známeho. A uvidíme či to bude stačiť. Alebo príde ďalšie sklamanie ako druhá séria ? 4* ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Původní Sabrinu jsem měl moc rád. Ze zajímavosti jsem si pustil pár dílů této verze a bohužel mě to nijak nezaujalo. Je to snaha napodobit původní seriál, ale opravdu hororovým vážným stylem. Možná, kdybych neznal původní seriál, tak bych hodnotil jinak, ale takhle mi to prostě nejde vůbec překousnout. ()

Galerie (400)

Zajímavosti (25)

  • Před premiérou Netflix zveřejnil na sociálních sítích videa s představiteli původních rolích, kteří přáli novým hercům a seriálu mnohé štěstí a reagovali na ukázky z něj. Na videích můžeme vidět představitele Sabriny (Melissa Joan Hart), Harveyho (Nate Richert), tety Zeldy (Beth Broderick) a tety Hildy (Caroline Rhea). (hansel97)
  • Kiernan Shipka měla dlouhé hnědé vlasy, když se poprvé dostavila na konkurz pro Sabrinu. Byla požádána, jestli by si pro příště nemohla nechat své vlasy zkrátit a obarvit na blond. Poté, co tak učinila, získala vysněnou roli. Oproti tomu Ross Lynch, ten si měl své blond vlasy přebarvit na hnědo. Podle producentů by se jeho barva jinak tloukla s barvou jeho herecké kolegyně. (Kacitr)
  • Poté, co Netflix ohlásil, že čtvrtou sérií seriál skončí, fanoušci sepsali petici, v níž žádali HBO MAX, aby seriál zachránil a natočil pátou řadu. V březnu 2021 měla petice přes 350 tisíc podpisů. (oli009)

Reklama

Reklama