Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (119)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu zamrzí, že tak neskonale nosná látka jakou jsou osudy Vidocqa (a navíc s takovým obsazením, režisérem a výpravou v zádech), je zredukována na pouhou dobrodružnou šestákovku s haprující logikou. Na tu druhou potěší, že když už je to pouhá šestákovka, tak echt poctivá, nekompromisní a s fungujícími emocemi. V podstatě to chtě nechtě působí jako zdařilá adaptace některého z alb Xaviera Dorisona. Zda to je klad či nikoli, je však věc zcela jiná. Dle mého klad; a ne zrovna zanedbatelný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno objektívne aj za štyri, ale ani neviem prečo, som očakával skôr detektívku s vyšetrovaním nejakého krvavého prípadu v historickej Paríži. No ale máme tu drsnú historickú politickú drámu, kde sa až príliš často mení pozícia figúrok na šachovnici, vrátane "kráľa a kráľovnej". Vidocqua by sme mohli v tejto partii označiť za vežu. No a popri úžasnej výprave a prvotriednom obsadení tu máme množstvo intríg, predovšetkým však obrovské kvantum mŕtvol, až som mal obavy, že už ani niet koho zabíjať, vraždiť a podrážať. V tomto smere na mňa Vládca Paríža pôsobil časom dosť monotónne, až ubíjajúco násilne, pričom postavy na strane zákona mali vždy omnoho presnejšiu mušku, rýchlejšie reflexy, prípadne umierali pomalšie, než ich protivníci. 70% ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To mohl být tak zajímavý příběh: kriminálník, který za časů Napoleona zavedl nové metody ve francouzské kriminálce. Jenomže tvůrci z toho nevytěžili ani prd. Měla jsem pocit, že jsem vždy scénu před nebo za dějem. Že kamera snímá jakýsi tápavý úvod, či dýchavičný závěr, samotný děj a akci však vynechává. ____Takže mě příběh ničím nezaujal. Byť se tvářil děsně hlubokomyslně, v podstatě to byla historka o několika zradách, kdy Vidocqovi vznikl úhlavní nepřítel tak nějak z ničeho nic. Prostě nejdřív mu pomáhal sám od sebe, pak se mu mstil sám od sebe. Jediné vysvětlení je snad, že se do Vidocqa zamiloval a ten, moula jeden, si toho ani nevšiml. Vlastně si toho chlapíka vůbec nevšiml, dokud tedy ten nezačal uskutečňovat svou ničím nevyprovokovanou mstu. To vše ještě za doprovodu nevhodné hudby jak od slečny ze švýcarského penzionátu, která si myslí, že je skladatel. ____ Ale do kostýmů a lokací museli tvůrci vrazit dost peněz. SHNRUTÍ: Každý je zrádný. Akorát ti nahoře na to místo kudly používají intrikaření. ()

Epero 

všechny recenze uživatele

Ako reálna historická postava je Vidocq naozaj zaujímavá a veľmi by som ocenil seriálové spracovanie. Tu máme film s plytkým príbehom a hoci vedia dať Francúzi filmom dobrú atmosféru a obsadili aj dobrého herca, dostávame žiaľ len priemerný výsledok. Pôsobí to skôr ako pilot k seriálu, keďže vidíme ako Vidocqa zatknú a ako začne spolupracovať s políciou. Máme zaujímavú zmes postáv, ktoré tvoria jeho tým, ale nik nemá výraznejší priestor a sú len do počtu. Tak isto záporáci, sú hnusní a páchajú ohavné činy, ale nie sú výnimočnejší, než iní gauneri. Vidocq zavádzal nové prvky do kriminalistiky a nemal jeden špecifický príbeh, ktorý by ho preslávil. Takže tvorcovia mali voľnú ruku a skončili s veľmi nevýrazným výsledkom, kde nie je vyzdvihnutý ani Vidocqov prínos, ani nejako drsne zobrazené Parížske podsvetie, ani nás nečaká originálne pátranie, ani zločin nie je nijako prevratný ale len prostý boj o moc v podsvetí. Aj ako miniséria by mohol byť film lepší, keby venoval dosť času postavám a riešeniu zločinu. Ale takto sa to degraduje na zatýkanie jednej kriminálnej bandy a následne pomsty za útrapy, ktoré Vidocqovi spôsobí nový „vládca“ Parížskeho podsvetia. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"I když nejste vinnen, nejste nevinný." Neznat Vidocqa, tak bych v tom trošku plaval, ale my dva už se známe dlouho. Něco jsme se spolu z těch žalářů nautíkali, viď Francois. Přesto bylo zajímavý, jak se tady naplňovala touha - vidět Paříž a zemřít. Možnosti smrti byly celkem široký - uškrcení, probodnutí nebo rána žaludem z bambitky. Do toho ty intriky, krev a podobně. Mně se nejvíc líbil ten Vidocqův proslov v base. Ten měl koule, ale nic jinýho ve mně nějalý měřitelný emoce nevyvolalo. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • Před udělením Řádu čestné legie M. Henrymu (Patrick Chesnais) mluví François Vidocq (Vincent Cassel) s Josephem Fouché (Fabrice Luchini). Vidocq řekne, že život je lidská komedie. Fouché odvětí, že to může dát jako námět nějakému dramaturgovi. Je to odkaz na „Lidskou komedii“ (francouzsky „La Comédie humaine“), což je literární cyklus, který v roce 1842 dal Honoré de Balzac svému soubornému dílu s odkazem na Dantovu „Božskou komedii“. (noelcoward73)

Reklama

Reklama