Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (120)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno objektívne aj za štyri, ale ani neviem prečo, som očakával skôr detektívku s vyšetrovaním nejakého krvavého prípadu v historickej Paríži. No ale máme tu drsnú historickú politickú drámu, kde sa až príliš často mení pozícia figúrok na šachovnici, vrátane "kráľa a kráľovnej". Vidocqua by sme mohli v tejto partii označiť za vežu. No a popri úžasnej výprave a prvotriednom obsadení tu máme množstvo intríg, predovšetkým však obrovské kvantum mŕtvol, až som mal obavy, že už ani niet koho zabíjať, vraždiť a podrážať. V tomto smere na mňa Vládca Paríža pôsobil časom dosť monotónne, až ubíjajúco násilne, pričom postavy na strane zákona mali vždy omnoho presnejšiu mušku, rýchlejšie reflexy, prípadne umierali pomalšie, než ich protivníci. 70% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv mám rád hlavního herce, tak film mi přišel tak nějak dějově plochý, poctivá akční honička s pokusem o dobovou atmosféru je sice zábavná, ale kouzlo Vidocqa, tedy ten háv dobrodružství a tajemna je pryč. Barevné filtry mi přišly strašně tmavé a připadalo mi, abych si vzal na sledování speleogickou helmu, jak občas nebylo ve filmu vidět. Moje hodnocení asi taky částečně ovlivňuje, že jsem to neviděl v originále. Věřím, že ve Francii se dají najít i lepší tituly, ale když se tady dekády pěstuje neinformování masové veřejnosti, co se točí zajímavého v Evropě, latinské Americe, Asii, tak je pak obzor diváka značně zúžen. Systematická práce a médium o světovém dění ve světě filmů, seriálů na seriózní úrovni prostě chybí. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Udělat kozla zahradníkem bývá velmi účinná metoda. 1) Prodělečný snímek (rentabilita necelých 13 %) je dobrodružná šestákovka s haprující logikou (DaViD´82****), žádný skvost, ale rozhodně ne průser (C0r0ner****)._____ 2) Filmaři se snažili Vidocqa prezentovat jako nevinnou oběť v duchu tradičního vnímání tak, jak jej zobrazovali např. Hugo (Bídníci), Balzac nebo Dumas._____ Ve skutečnosti tento zloděj, bohém, bezzásadový egoista a velmi schopný organizátor (ano, to vše dohromady) se zapsal do dějin tím, že vytvořil účinnou a funkční policii a později i soukromou detektivní agenturu. Používal především zaměstnance s kriminální minulostí a tím dosahoval vysoké úspěšnosti._____ 3) Podrobné informace uvádí francouzská Wiki, další pak německá Wiki. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, když postavy v historických filmech smrdí z plátna. Tady se povedlo. Bombarďák Cassel je pro mě adekvátní náhradou za Rösnera, kterého jako Vidocqa miluji od dětství. Příběh parádní, zpracování kvalitní, scény chvílemi kostrbaté, někde toho bylo moc, jinde se jede o zlomkrky, ale celkově mě film potěšil. Atmosféra dokonalá, výprava, kostýmy, nádherná hudba. Líbilo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Trestanec, dobrodruh a úspěšný státní úředník Francois Vidocq, který zefektivnil práci policejního aparátu, byl fascinující postavou francouzských dějin, a kdyby u Gaumontu natočili realistické historické drama o jeho životních osudech, stejně by to byla napínavá jízda na hony vzdálená suchopárné nudě. Jean-Francois Richet na to ale šel jinak a pojal Vidocqovu postavu jako východisko k natočení romantizujícího dobrodružného příběhu ve stylu šestákových rodokapsů, kde nechybí žádné oblíbené ingredience, jako jsou láska, pomsta, čest, zrada a intriky. Objevují se tu krásné ženy a přímo se to hemží krvelačnými bandity. O výstřely z pistolí nebo rány šavlí a nekopromisní rvačky na život a na smrt není nouze. Jako bonus se divák může setkat s mistrem zákulisních her, který byl oporou řadě protichůdných režimů - s ministrem vnitra Fouchem. Vládce Paříže je poctivým návratem k tradici dobrodružných historizujících velkofilmů s velkorysou výpravou a hereckými hvězdami v popředí. Vincent Cassel je skvělou volbou, Olze Kurylenko role kurtizány sedí a Freya Mavor pro mě byla zajímavým překvapením. Typově má blízko k mladé Marlene Jobert. Pravda, scénář si místy s logikou hlavu neláme a pár akčních scén je pro větší efekt úsměvně přepálených, ale ruku na srdce, těmhle neduhům podléhaly staré dobré žánrové klasiky obvykle ve větší míře. Celkový dojem: 75 %. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Natáčet se začalo 25. září 2017. Nejdelší období mezi 19. říjnem a 10. listopadem strávil štáb na letecké základně 217 Brétigny-sur-Orge, kde se pořizovaly záběry z exteriérů. Interiéry pro natáčení pak poskytly mj. zámky Vaux-le-Vicomte a Fontainebleau v Seine-et-Marne, jakožto i katedrála Saint-Maclou de Pontoise. (Komiks)
  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • Před udělením Řádu čestné legie M. Henrymu (Patrick Chesnais) mluví François Vidocq (Vincent Cassel) s Josephem Fouché (Fabrice Luchini). Vidocq řekne, že život je lidská komedie. Fouché odvětí, že to může dát jako námět nějakému dramaturgovi. Je to odkaz na „Lidskou komedii“ (francouzsky „La Comédie humaine“), což je literární cyklus, který v roce 1842 dal Honoré de Balzac svému soubornému dílu s odkazem na Dantovu „Božskou komedii“. (noelcoward73)

Reklama

Reklama